Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις Κακλαμάνη-Μητσοτάκη-Κωνσταντόπουλο για ταυτότητες.
  • [02] Αρχίζει άυριο με ομιλία του Σημίτη η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.
  • [03] Στο 3,5% οι αυξήσεις των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία.
  • [04] Καταργούνται τα εκλογικά βιβλιάρια.
  • [05] Ποινική δίωξη σε χειρούργο για απόπειρα βιασμών!
  • [06] Αγρια συμπλοκή νεαρών Ελλήνων και Αλβανών στη Ρόδο.
  • [07] Αίσιο τέλος είχε η απαγωγή βρέφους από καταυλισμό τσιγγάνων.

  • [01] Δηλώσεις Κακλαμάνη-Μητσοτάκη-Κωνσταντόπουλο για ταυτότητες.

    30/08/2001 21:18:18

    Την εκτίμηση ότι η Εκκλησία βάλλεται από κάποιους, αλλά αυτή μεγαλύνεται, διατύπωσε αρχιεπίσκοπος, μία μόλις μέρα μετά την αρνητική αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για το θέμα των ταυτοτήτων. Σαφή και σοφά χαρακτήρισε τα όσα απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Αρχιεπίσκοπο, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος δέχθηκε την τριμελή επιτροπή της ιεραρχίας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε με τη φωνή της ελληνικής Δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος και επανέλαβε τη θέση του για διάκριση των ρόλων πολιτείας και εκκλησίας. Δριμύτατη επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξαπέλυσε ο Κων. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας πως αντί να χρησιμοποιήσει το θεσμικό του κύρος ώστε να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης, πυροδότησε χυδαίες επιθέσεις κατά του Αρχιεπισκόπου με την όχι σωστή και αντικειμενική θέση που διατύπωσε. Σκληρή στάση έναντι της Εκκλησίας κράτησε ο Μίκης Θοδωράκης.

    [02] Αρχίζει άυριο με ομιλία του Σημίτη η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

    30/08/2001 21:18:12

    Με ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, αρχίζουν αύριο οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα εγκρίνει το κείμενο των πολιτικών θέσων, ένόψει του συνεδρίου, τον προσεχή Οκτώβριο. Στο συνέδριο δεν θα συζητηθούν οι αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος, καθώς υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και αποφασίστηκε όπως εντός του 2002 πραγματοποιηθεί οργανωτική συνδιάσκεψη, η οποία θα αποφασίσει για τις αλλαγές αυτές.

    [03] Στο 3,5% οι αυξήσεις των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία.

    30/08/2001 21:18:05

    Πλαφόν 3,5% στις αυξήσεις των διδάκτρων στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ανακοίνωσε για τη νέα σχολική χρονιά η υφυπουργός Ανάπτυξης, Μιλένα Αποστολάκη. Εξήγγειλε επίσης ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με τους εμπόρους για σταθερότητα των τιμών στα σχολικά είδη. Ο Γιάννος Παπαντωνίου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό δήλωσε ότι η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα της εντός ΟΝΕ εποχής, εκτίμησε ότι το 2002 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι διπλάσιος του μέσου όρου της ΕΕ, το δημόσιο χρέος θα μειωθεί και ο πληθωρισμός θα συγκρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

    [04] Καταργούνται τα εκλογικά βιβλιάρια.

    30/08/2001 21:17:58

    Καταργούνται τα εκλογικά βιβλιάρια απο τις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και ο πολίτης θα ψηφίζει στον τόπο που είναι δημότης. Αυτό δήλωε η υπουργός εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, παρουσιάζοντας τα πρώτα αποτελέσματα ανασύνταξης των εκλογικών καταλόγων. Η κ. Παπανδρέου τόνισε πως το εκλογικό βιβλιάριο θα αντικατασταθεί έως το τέλος του χρόνου με έναν ατομικό αριθμό για κάθε εκλογέα 13 ψηφίων, ο οποίος θα παραμένει ο ίδιος δια βίου.

    [05] Ποινική δίωξη σε χειρούργο για απόπειρα βιασμών!

    30/08/2001 21:17:52

    Ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού κατά συρροή, εκβίαση και αντιποίηση επαγγέλματος, άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, σε βάρος του διευθυντή της Α' Χειρουργικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, Ευάγγελου Χατζηγιαννάκη. Η δίωξη ασκήθηκε με αφορμή καταγγελίες γυναικών, σε τηλεοπτική εκπομπή, σύμφωνα με τις οποίες ο γιατρός υποσχόταν να φροντίσει τους οικείους τους που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό, με την προϋπόθεση ότι εκείνες θα δεχθούν να έρθουν σε σεξουαλική επαφή μαζί του.

    [06] Αγρια συμπλοκή νεαρών Ελλήνων και Αλβανών στη Ρόδο.

    30/08/2001 21:17:45

    Επτά άτομα τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Ρόδου, ύστερα από άγρια συμπλοκή νεαρών Ελλήνων και Αλβανών. Το επεισόδιο ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης στην παραλιακή περιοχή του δήμου Ιαλυσού. Δεκάδες Ελληνες και Αλβανοί, συνεπλακησαν χωρίς ακόμη να έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της συμπλοκής. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προηγηθεί άλλα δύο παρόμοια επεισόδια μικρότερης έκτασης που προκλήθηκαν για τα μάτια μιας κοπέλας. Στον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, οδηγήθηκαν έξι κατηγορούμενοι, πέντε Ελληνες και ένας Αλβανός, οι υπόλοιποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και θα προσαχθούν τις επόμενες μέρες.

    [07] Αίσιο τέλος είχε η απαγωγή βρέφους από καταυλισμό τσιγγάνων.

    30/08/2001 21:17:38

    Αίσιο τέλος είχε η απαγωγή βρέφους 2 ετών από τον καταυλισμό των τσιγγάνων στη Θήβα. Αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε αθίγγανους στην κατοχή των οποίων βρέθηκε το απαχθέν βρέφος. Σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από την απαγωγή βρίσκεται ο πατέρας του βρέφους, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία και ο οποίος ζήτησε από συγγενείς του να απαγάγουν την κόρη του για να εκδικηθεί την γυναίκα του, η οποία όπως υποστηρίζει τον απατούσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 August 2001 - 20:30:20 UTC