Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εύβοια-Λαθρομετανάστες-Συνεχίζονται οι έρευνες
  • [02] Ταυτότητες-Δημοσκόπηση
  • [03] ΔΕΘ-Σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό
  • [04] Συνεδρίαση Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
  • [05] Λευκωσία-Συνάντηση Παπανδρέου με Κληρίδη
  • [06] Αυξάνονται οι τιμές των καυσίμων
  • [07] Κύκλωμα υπέσχονταν άδειες εργασίας και παραμονής
  • [08] Σημίτης-Εξαγγελίες.
  • [09] Λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν στην Εύβοια.
  • [10] Βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ .
  • [11] Κυβερνητική σύσκεψη - ΔΕΘ .
  • [12] Αυθαίρετα σε Αιγιαλό .

  • [01] Εύβοια-Λαθρομετανάστες-Συνεχίζονται οι έρευνες

    05/09/2001 14:23:02

    Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των λαθρομεταναστών τους οποίους αποβίβασε το πρωί στην ακτή Μαντουδίου της Εύβοιας, σκάφος κατά πάσα πιθανότητα, τουρκικό. Μέχρι το μεσημέρι συνελήφθησαν 185 λαθρομετανάστες, στην πλειοψηφία τους Κούρδοι και Αφγανοί, οι οποίοι δήλωσαν ότι στο δουλεμπορικό επέβαιναν περισσότερα από 350 άτομα. Το δουλεμπορικό βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στη θαλάσσια περιοχή Δαφνοποτάμου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων λαθρομεταναστών.

    [02] Ταυτότητες-Δημοσκόπηση

    05/09/2001 14:22:53

  • Υπέρ της γνώμης του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ότι δεν συντρέχουν λόγοι για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τις ταυτότητες τάσσεται το 52% των ερωτηθέντων δημοσκόπησης της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ για το ραδιοσταθμό ΦΛΑΣ 9,61. Αντίθετη γνώμη εκφράζει το 29,6%. Οι χειρισμοί του αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου επικροτούνται από ποσοστό μικρότερο του 50%, ενώ οι περίπου μισοί από τους ερωτηθέντες εκτιμούν ότι οι παρεμβάσεις του έχουν πολιτικό χαρακτήρα. Ωστόσο το 50% επιθυμεί την υποχρεωτική αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες και το 23,4% την προαιρετική αν και το 35,6% υποστηρίζει ότι η μη αναγραφή θίγει το θρησκευτικό συναίσθημα. Η δημοτικότητα του προέδρου της Δημοκρατίας φθάνει το 77,7% ενώ του αρχιεπίσκοπου φθάνει το 64,7%. Εξάλλου, στο ερώτημα ποιός θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης συγκεντρώνει 25,6% έναντι 23,5% του Κώστα Καραμανλή. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συγκεντρώνει 8,8% αν και είναι πρώτος σε δημοτικότητα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών με ποσοστό 57%.

    [03] ΔΕΘ-Σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό

    05/09/2001 14:22:43

  • Σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ενόψει της επίσκεψής του το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ πραγματοποιήθηκε το πρωί. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, Μεταφορών Χρήστος Βερελής και Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή για τον τρόπο που αντέδρασε στις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και του συνέστησε να είναι πιο συγκρατημένος και να μην ταράζεται τόσο. Αναφορικά με τη δημοσκόπηση που δείχνει το ΠΑΣΟΚ να έχει βελτιώσει τη θέση του, ο κ.Χυτήρης είπε ότι το κυβερνητικό έργο αποδίδει, ενω και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου εκτίμησε ότι το έργο της κυβέρνησης θα έχει θετικότερα αποτελέσματα στο μέλλον. Ο κ.Σημίτης συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕ κ.Μότσο, ενώ στη συνέχεια είχε συνεργασία με τον υπουργό Υγείας και Πρόνοιας Αλέκο Παπαδόπουλο.

    [04] Συνεδρίαση Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

    05/09/2001 14:22:31

  • Ολοκληρώνεται σήμερα η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που άρχισε χθες εν μέσω διαφωνιών για τους χειρισμούς του αρχιεπισκόπου στο θέμα των ταυτοτήτων, και είναι η πρώτη με τη νέα της σύνθεση. Οι μητροπολίτες Ιωαννίνων Θεόκλητος και Θηβών Ιερώνυμος, άσκησαν κριτική στους χειρισμούς του αρχιεπισκόπου. Μάλιστα, πρότειναν να συναντηθεί ο κ. Χριστόδουλος με τον πρωθυπουργό χωρίς ατζέντα, κάτι που απορρίφθηκε από τους υπολοίπους.

    [05] Λευκωσία-Συνάντηση Παπανδρέου με Κληρίδη

    05/09/2001 14:22:18

  • Για τις προσπάθειες που καταβάλει ο ειδικός απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβάρο ντε Σότο, ενημέρωσαν το πρωί στη Λευκωσία τον υπουργό Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης και ο ομόλογός του Ιωάννης Κασουλίδης. Ο κ.Παπανδρέου μετά τη συνάντηση τόνισε ότι η ενταξιακή πορεία της Κύπρου βρίσκεται σε πολύ καλή τροχιά και δημιουργεί μία νέα δυναμική και προοπτική στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Στο μεταξύ, τις τελευταίες του συναντήσεις με τον πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς, είχε σήμερα στην Κύπρο ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβάρο ντε Σότο. Ο Ντενκτάς μετά τη συνάντηση υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κοινό έδαφος για επανάληψη των συνομιλιών.

    [06] Αυξάνονται οι τιμές των καυσίμων

    05/09/2001 14:22:09

  • Μεγάλη αύξηση στις τιμές των καυσίμων αναμένεται από αύριο τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι βενζίνες θα πωλούνται ακριβότερα κατά 7 δραχμές το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης κατά 3 δραχμές.

    [07] Κύκλωμα υπέσχονταν άδειες εργασίας και παραμονής

    05/09/2001 14:22:00

  • Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν τέσσερα άτομα τα οποία επιχείρησαν να εκμεταλλευθούν αλλοδαπούς φτιάχνοντάς τους αιτήσεις για έκδοση άδειας εργασίας και προσωρινής παραμονής υποσχόμενοι ότι έχουν διασυνδέσεις με υπαλλήλους της νομαρχίας Αθηνών. Εγκέφαλος της σπείρας φέρεται ο 67χρονος Δημήτριος Μουρκάκος, και μέλη η Σοφία Σαμψωνίδου 43 ετών, Μαρουλία Δρόσου 25 ετών, και Κωνσταντίνα Ντόβα 42 ετών. Στο μεταξύ, συνελήφθη η 29χρονη Ειρήνη Πατρινού και καταζητείται η συνεργός της Αγγελική Θεοχάρη 49 ετών γιατί έβρισκαν άτομα που ζητούσαν παρέα μέσω αγγελιών και αφού τους επισκέπτονταν στα σπίτια τους, έριχναν υπνωτικό στον καφέ και στη συνέχεια τα έκλεβαν.

    [08] Σημίτης-Εξαγγελίες.

    05/09/2001 09:13:13

    Πακέτο μέτρων για την ενίσχυση των ασθενεστέρων οικονομικά ομάδων εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Μέχρι το 2004 μεταξύ άλλων θα διατεθούν 400 δισ.δρχ για τις αυξήσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ και στο ΕΚΑΣ κατά 5.000 δρχ. μηνιαίως. 210 δισ. δρχ. θα διατεθούν για την ενίσχυση των ανέργων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες. 190 δισ. δρχ. θα διατεθούν για το οικογενειακό επίδομα και στους δυο συζύγους στο Δημόσιο, αλλά και για την αύξηση στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.

    [09] Λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν στην Εύβοια.

    05/09/2001 09:13:07

    Τριακόσιους πενήντα και πλέον λαθρομετανάστες-ανάμεσά τους και 5 νεκρούς- εντόπισαν σήμερα στις 07.50 στις ακτές Μαντουδίου της Εύβοιας οι Λιμενικοί. Τους λαθρομετανάστες αποβίβασε κατά τη διάρκεια της νύχτας άγνωστο πλοίο , που τώρα αναζητείται από σκάφη του Λιμενικού.

    [10] Βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ .

    05/09/2001 09:13:01

    Ολοκληρώνεται η επεξεργασία των βάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδος αναμένεται να αναρτηθούν οι σχετικοί πίνακες σε όλα τα σχολεία της χώρας. Στο μεταξύ, έως την Παρασκευή υποχρεούνται οι 4.853 διορισθέντες εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση,να παρουσιαστούν στις οικίες διευθύνσεις εκπαίδευσης, για να ορκισθούν και να αναλάβουν υπηρεσία.

    [11] Κυβερνητική σύσκεψη - ΔΕΘ .

    05/09/2001 09:12:54

    Σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ενόψει της επίσκεψής του το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί το πρωί. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι υπουργοί Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, Μεταφορών Χρήστος Βερελής και Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Σημίτης το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕ κ. Μότσο καθώς και με τον υπουργό Υγείας Αλέκο Παπαδόπουλο.

    [12] Αυθαίρετα σε Αιγιαλό .

    05/09/2001 09:12:48

    Ανοίγει ο δρόμος για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων εντός των ορίων του Αιγιαλού ή της παραλίας. Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή στη χθεσινή της ολομέλεια χαιρέτισε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδιο, το οποίο όπως επισημαίνει, ξεκαθαρίζει τις διαδικασίες οριοθέτησης, το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τις χρήσεις Αιγιαλού και της παραλίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 September 2001 - 11:30:33 UTC