Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για το θέμα της ΔΕΚΑ
  • [02] Μέχρι την Παρασκευή οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.
  • [03] Πρεμιέρα της νέας σχολικής χρονιάς.
  • [04] Κλοπή αρχαίων αντικειμένων απο τους τάφους στη Βεργίνα.
  • [05] ΕΥΡΩ-Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου
  • [06] Τη ΔΕΘ επισκέπτεται η Αλέκα Παπαρήγα
  • [07] Αύριο η συνάντηση Κληρίδη-Ανάν
  • [08] Κω-Σύλληψη λαθρομεταναστών
  • [09] Υπουργικό συμβούλιο .
  • [10] Πρόγραμμα κυβερνητικών δράσεων .
  • [11] Ομιλία Παπαρήγα .
  • [12] Αθέμιτος ανταγωνισμός .
  • [13] Μείωση εισφορών .

  • [01] Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για το θέμα της ΔΕΚΑ

    11/09/2001 13:19:45

  • Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, σχετικά με το εισαγγελικό έγγραφο για την αγοραπωλησία μετοχών προεκλογικά από την ΔΕΚΑ. Το απόγευμα ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης αναμένεται να δώσει στη δημόσιότητα το σχετικό έγγραφο του εισαγγελέα κ.Ασπρογέρακα. Χθες ο κ.Εβερτ έδωσε στη δημοσιότητα αντίγραφα εντολών πληρωμής για αγορές μετοχών τις οποίες υπέγραφε ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης. Απαντώντας ο κ.Χριστοδουλάκης τόνισε ότι τα έγγραφα που δημοσιοποίησε ο κ.Εβερτ είναι γνωστά και έχουν κατατεθεί στη Βουλή.

    [02] Μέχρι την Παρασκευή οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    11/09/2001 13:19:38

  • Τέλος στην αγωνία των 80.000 υποψηφίων, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, αναμένεται να δώσει μέχρι την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας, με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σχετικές δηλώσεις έκανε το πρωί ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, ο οποίος πρόσθεσε ότι μέχρι το 2004 δεν πρόκειται να αλλάξει το εξεταστικό σύστημα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται γενική πτώση των βάσεων στις σχολές όλων των πεδίων.

    [03] Πρεμιέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

    11/09/2001 13:19:32

  • Πρεμιέρα σήμερα της νέας σχολικής χρονιάς για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε το πρωί για περίπου ενάμισυ εκατομμύριο μαθητές, με τον καθιερωμένο αγιασμό. Ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου παρέστη στον αγιασμό στο 1-ο Λύκειο Μπραχαμίου, ενώ το απόγευμα θα εγκαινιάσει το σχολείο "Δεύτερης Ευκαιρίας" που θα λειτουργήσει στο Μενίδι, στην Αθήνα. Μετ'εμποδίων όμως έγινε η πρεμιέρα της νέας σχολικής χρονιάς στο δήμο Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη. Ο δήμος, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στέγασης των σχολείων, γ'αυτό και το πρωί δάσκαλοι, μαθητές, γονείς και εκπρόσωποι του δήμου, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου και κατέθεσαν τα κλειδιά των σχολείων της περιοχής.

    [04] Κλοπή αρχαίων αντικειμένων απο τους τάφους στη Βεργίνα.

    11/09/2001 13:19:26

  • Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κλάπηκαν τα μισά αγαλματίδια που κοσμούσαν τον περίφημο τάφο της μητέρας του βασιλιά Φίλιππου, Ευρυδίκης, στους Μακεδονικούς τάφους στη Βεργίνα. Οπως κατήγγειλαν στην αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας αρμόδιοι αρχαιολόγοι, η κλοπή των αρχαίων αντικειμένων ανυπολόγιστης αρχαιολογικής αξίας, έγινε το χρονικό διάστημα από τις 13 Αυγούστου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους ο χώρος φυλάσσεται συνεχώς σε 24ωρη βάση. Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτήρισε περίεργη την κλοπή και τόνισε ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί σύντομα καθώς όπως είπε, έχουμε μικρό πεδίο δράσης και είναι πολύ λίγοι αυτοί που έχουν πρόσβαση στο χώρο αυτό.

    [05] ΕΥΡΩ-Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου

    11/09/2001 13:19:19

  • Η εισαγωγή και η χρησιμοποίηση του ευρώ ήταν το αποκλειστικό θέμα του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Εισηγητής για το θέμα αυτό ήταν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου ενώ στη συνεδρίαση παρέστη και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος.

    [06] Τη ΔΕΘ επισκέπτεται η Αλέκα Παπαρήγα

    11/09/2001 13:19:13

  • Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και επισκέπτεται τη Διεθνή Εκθεση. Η κ.Παπαρήγα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων και παραγωγικών τάξεων ενώ στις 8.30 το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματός της στην πλατεία Αριστοτέλους.

    [07] Αύριο η συνάντηση Κληρίδη-Ανάν

    11/09/2001 13:19:07

  • Η κυπριακή κυβέρνηση ενημερώθηκε, το πρωί, επίσημα, ότι η συνάντηση του προέδρου Κληρίδη, με το γγ του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, θα γίνει αύριο το βράδυ, στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ο κ.Κληρίδης θα ζητήσει από τον Κόφι Ανάν "σκλήρυνση της στάσης του ΟΗΕ έναντι του Ραούφ Ντενκτάς και τερματισμό της ανοχής της απαράδεκτης στάσης του". Δεν αναμένεται πάντως να ζητηθεί δημόσια καταδίκη του Ντενκτάς, αλλά απειλή καταδίκης στην περίπτωση που δεν επιστρέψει στις συνομιλίες.

    [08] Κω-Σύλληψη λαθρομεταναστών

    11/09/2001 13:19:00

  • Κατά κύματα συνεχίζεται στην Κω η αποβίβαση λαθρομεταναστών από τα παράλια της Μικράς Ασίας. Το πρωί εντοπίστηκαν στην περιοχή του Αγίου Φωκά άλλοι 69 Ιρακινοί και Ιρανοί λαθρομετανάστες, τους οποίους αποβίβασαν νωρίτερα, Τούρκοι δουλέμποροι με αλιευτικό σκάφος. Στο μεταξύ, το ταξίδι του προς την Ιταλία διέκοψε το πρωί το πλοίο "Μπλου Μπριτζ" το οποίο έπλεε ανοιχτά της Κέρκυρας, όταν μέλη του πληρώματός του, ανακάλυψαν 20 Κούρδους λαθρομετανάστες οι οποίοι είχαν επιβιβαστεί κρυφά από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

    [09] Υπουργικό συμβούλιο .

    11/09/2001 08:26:51

    Στις 10 το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με θέμα την εισαγωγή και τη χρησιμοποίηση του ευρώ. Εισηγητής θα είναι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, ενώ στη συνεδρίαση θα παραστεί και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος.

    [10] Πρόγραμμα κυβερνητικών δράσεων .

    11/09/2001 08:26:45

    Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα το κείμενο του προγράμματος των κυβερνητικών δράσεων,όπως το περιέγραψε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης

    στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Οι στόχοι της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία της ισχυρής Ελλάδας,της ισχυρής κοινωνίας,έχουν ως σημαντικό σταθμό τον ορίζοντα του 2004,αναφέρεται στο κείμενο και τονίζεται ότι θα προωθηθεί το τρίπτυχο «ανάπτυξη - νέο κοινωνικό κράτος - ολόπλευρη ενδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας.

    [11] Ομιλία Παπαρήγα .

    11/09/2001 08:26:39

    Σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματός της στην πλατεία Αριστοτέλους θα μιλήσει στις 8.30 το βράδυ η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

    [12] Αθέμιτος ανταγωνισμός .

    11/09/2001 08:26:32

    Τον τερματισμό του φαινομένου της πώλησης τροφίμων σε τιμές «κάτω του κόστους επιχειρεί να θέσει συμφωνία που υπεγράφη στο υπουργείο Ανάπτυξης ανάμεσα από τους εκπροσώπους των βιομηχανιών τροφίμων και των σούπερ μάρκετ.Στόχος της ρύθμισης είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση αθέμιτων πωλήσεων κάτω του κόστους, που ενδέχεται να προκαλέσουν εκτόπιση των ανταγωνιστών από την αγορά και δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων ή παραπλάνηση των καταναλωτών από «προσφορές-κράχτες.

    [13] Μείωση εισφορών .

    11/09/2001 08:26:26

    Το Νοέμβριο θα ξεκινήσει την καταβολή των αναδρομικών του ``10χίλιαρου`` για το οκτάμηνο από τον Ιανουάριο-Αύγουστο 2000. Πρόκειται για τη μείωση κατά 10.000 δρχ το μήνα των εισφορών των αμειβόμενων με το κατώτατο ημερομίσθιο. Η ρύθμιση αυτή είχε εξαγγελθεί από την κυβέρνηση προεκλογικά προκειμένου να ισχύσει από 1.1.2000 .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 September 2001 - 11:30:36 UTC