Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολιτιστική Ολυμπιάδα-Μίκης Θεοδωράκης
  • [02] Συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής-Ολυμπιακοί Αγώνες 2004
  • [03] Συναντήσεις Γ.Παπανδρέου με Α.Παπαρήγα και Ν.Κωνσταντόπουλο
  • [04] Προβλήματα στις σχέσεις Εκκλησίας-Οικουμενικού Πατριαρχείου
  • [05] Συνάντηση πρωθυπουργού-Κώστα Σκανδαλίδη

  • [01] Πολιτιστική Ολυμπιάδα-Μίκης Θεοδωράκης

    18/09/2001 21:05:41

    Και ο Μίκης Θεοδωράκης επιστρατεύεται στην ιδέα της πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Οπως ανακοίνωσαν ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης και ο υπουργός πολιτισμού, ο κ. Θεοδωράκης θα παρουσιάσει το λυρικό έργο του, που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στο κοινό, τη Μήδεια, την Ηλέκτρα, την Αντιγόνη, τη Λυσιστράτη και το μπαλέτο Ζορμπάς. Επίσης θα δώσει μεγάλη συναυλία στο Παναθηναϊκο Στάδιο, όπου θα παρουσιαστεί το επικό έργο Κάντο Χενεράλ, το οποίο θα κληθούν να ερμηνεύσουν 12 χορωδίες και 12 σολίστ απο διαφορετικές χώρες.

    [02] Συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής-Ολυμπιακοί Αγώνες 2004

    18/09/2001 21:04:58

    Το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 ήταν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Θα κάνουμε το μέγιστο δυνατό για την ασφάλεια της χώρας, τόνισε ο κ. Σημίτης και πρόσθεσε ότι το σχέδιο ασφαλείας των Ολυμπιακών αγώνων θα βελτιώνεται συνεχώς. Αποστάσεις από τις δηλώσεις Μητσοτάκη, ο οποίος δεν απέκλεισε οι αγώνες να μη γίνουν στην Ελλάδα αν δεν αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία, πήρε η Ρηγίλλης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτό που δεν χρειάζεται αυτή την ώρα η χώρα, είναι ο λόγος της Κασσάνδρας.

    [03] Συναντήσεις Γ.Παπανδρέου με Α.Παπαρήγα και Ν.Κωνσταντόπουλο

    18/09/2001 21:04:47

    Αρνητικοί στο ενδεχόμενο εμπλοκής της Ελλάδας σε πολεμικές επιχειρήσεις στο ΝΑΤΟ, αλλά και ανήσυχοι για το ενδεχόμενο να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στα δημοκρατικά και ατομικά δικαιώματα των πολιτών εμφανίστηκαν ο η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε δηλώσεις τους μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που ειχαν με τον υπουργό Εξωτερικών. Αύριο ο κ. Παπανδρέου θα ενημερώσει τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

    [04] Προβλήματα στις σχέσεις Εκκλησίας-Οικουμενικού Πατριαρχείου

    18/09/2001 21:04:34

    Σε ρήξη των σχέσεων με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, οδηγούν οι επιστολές του προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστόδουλου, που εξετάσθηκαν σήμερα από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, λένε πηγές στο Φανάρι. Οι τρεις επιστολές έχουν ταχυδρομηθεί από την Αθήνα με ημερομηνίες του περασμένου Αυγούστου περιήλθαν στην Σύνοδο της Κωνσταντινούπολης την περασμένη εβδομάδα και αναφέρονται σε αλλαγές στον τόμο που παραχωρεί την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλαγές του τόμου του 1928, που αφορά την διοίκηση των μητροπόλεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις επαρχίες της βορείου Ελλάδος, τις λεγόμενες νέες χώρες, και την μνημόνευση του ονόματος του αρχιεπισκόπου σε όλες τις μητροπόλεις της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος και στις νέες χώρες. Η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε ωστόσο, να μην επισπεύσει την απάντηση της στα κείμενα του κ. Χριστόδουλου γιατί θεωρεί ότι η σοβαρότητα του ζητήματος, απαιτεί την μεγαλύτερη δυνατή προσοχή.

    [05] Συνάντηση πρωθυπουργού-Κώστα Σκανδαλίδη

    18/09/2001 21:04:23

    Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπως είχε προγραμματιστεί, δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, με τον οποίο συζήτησε θέματα του συνεδρίου. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι το συνέδριο θα ασχοληθεί με τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την τρομοκρατία γιατί, όπως τόνισε, το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που έβλεπε πάντα πολύ μακριά και πάντοτε αναλύει με πολύ καθαρό μυαλό τις καταστάσεις που διαμορφώνονται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 September 2001 - 20:30:19 UTC