Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εργα και όχι λόγια ζήτησε από τους Ταλιμπάν ο Μπους.
  • [02] Η Ελλάδα θα συνταχθεί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
  • [03] Δηλώσεις Σημίτη για τρομοκρατία.
  • [04] Ο Γ.Παπανδρέου ενημέρωσε τον Κ.Καραμανλή.
  • [05] Αύριο συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ.
  • [06] Νομοσχέδιο επιφέρει αλλαγές στη λειτουργία του ΙΚΑ.
  • [07] Αυξηση της τιμής του πετρελαίου.

  • [01] Εργα και όχι λόγια ζήτησε από τους Ταλιμπάν ο Μπους.

    19/09/2001 22:01:31

    Στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον τις διεθνούς κοινότητας, καθώς αύριο αναμένεται η απόφαση των Ταλιμπάν, για την τύχη του σαουδάραβα Οσάμα Μπιν Λάντεν. Θέλουμε πράξεις και όχι διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο πρόεδρος Μπους στην πρόταση του αρχηγού των Ταλιμπάν οτι είναι έτοιμος για συνομιλίες με τις ΗΠΑ, σχετικά με τον Μπιν Λάντεν. Μεγάλη αμερικανική ναυτική δύναμη, βρίσκεται εν πλώ προς την Μεσόγειο και την αραβική θάλασσα. Σε διπλωματικό επίπεδο ο Τζόρτζ Μπούς συναντάται αύριο με τον βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλέρ, ενώ στην Ουάσινγκτον μεταβαίνουν η τρόϊκα της ΕΕ και οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Κίνας. Συμμετοχή της Γαλλίας, υπό όρους, σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση, υποσχέθηκε στον Μπους ο γάλλος πρόεδρος Σιράκ. Στις Βρυξέλλες συνεδριάζουν αύριο οι υπουργοί Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης της ΕΕ για να εξετάσουν τη στάση της Ενωσης στο θέμα της τρομοκρατίας. Αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Παρασκευή, στην έκτακτη σύνοδο κορυφής των 15.

    [02] Η Ελλάδα θα συνταχθεί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

    19/09/2001 22:01:25

    Στην Αθήνα η κυβέρνηση δια στόματος πρωθυπουργού, υπουργού Εξωτερικών και κυβερνητικού εκπροσώπου, κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα θα συνταχθεί με τις αποφάσεις των συμμάχων της για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αλλά προειδοποίησε ότι η συμφωνία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να θεωρηθεί ως λευκή επιταγή ή εν λευκώ εξουσιοδότηση για οποιαδήποτε δράση. Διευκρίνισε επίσης ότι η ενεργοποίηση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ δεν σημαίνει αυτόματα και δέσμευσή της Ελλάδος για οποιαδήποτε πράξη, καθώς πρέπει να ληφθούν αποφάσεις από τη στρατιωτική επιτροπή της Συμμαχίας.

    [03] Δηλώσεις Σημίτη για τρομοκρατία.

    19/09/2001 22:01:19

    Δεν υπάρχει ίχνος κατανόησης και ανοχής απέναντι στους τρομοκράτες και είναι αδιανόητος συμβιβασμός ή συνδιαλλαγή μαζί τους, τόνισε με έμφαση ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ισλανδίας Ολαφούρ Γκρίμσον. Ο κ. Σημίτης εξέφρασε την αλληλεγγύη του ελληνικού προς τον αμερικανικό λαό και τόνισε ότι η πολιτική μας πρέπει να είναι ασυμβίβαστη απέναντι στην τρομοκρατία. Επανέλαβε επισης ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής και σταθερή στην καρδιά της ΕΕ και αποτελεί πόλο ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

    [04] Ο Γ.Παπανδρέου ενημέρωσε τον Κ.Καραμανλή.

    19/09/2001 22:01:12

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου που ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για τις διεθνείς εξελίξεις, υιοθέτησε πρόταση του κ.Καραμανλή για τη σύσταση Συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της και να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, διότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτείται εθνική συνεννόηση. Σε μείζονα εθνικά θέματα δεν χωρούν εγωισμοί, τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

    [05] Αύριο συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ.

    19/09/2001 22:01:06

    Οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης από το τρομοκρατικό κτύπημα στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, εξετάσθηκε σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, υπό τον πρωθυπουργό. Ο Γιάννος Παπαντωνίου χαρακτήρισε την κατάσταση ρευστή, σημειώνοντας όμως ότι δεν προβλέπονται αλλαγές στον προϋπολογισμό και δεν θα γίνουν περικοπές στο κοινωνικό πακέτο. Αύριο συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ όπου αναμένεται να συζητηθεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα, στη βάση όμως των νέων δεδομένων που δημιουργούνται μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

    [06] Νομοσχέδιο επιφέρει αλλαγές στη λειτουργία του ΙΚΑ.

    19/09/2001 22:00:59

    Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του ΙΚΑ, επιφέρει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Μεταξύ άλλων καταργούνται τα ένσημα και δημιουργείται ηλεκτρονικό σύστημα, μέσω του οποίου ο εργοδότης θα ενημερώνει το ΙΚΑ και αυτό θα προσδιορίζει τις εισφορές. Από την πρώτη Οκτωβρίου οι δικαιούχοι να βγούν στη σύνταξη θα μπορούν μετά απο δυο μήνες να εισπράτουν την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ περίπου 125.000 δρχ., ενώ μειώνονται έως και 60% οι προσαυξήσεις στις ποινές που επιβάλει το ΙΚΑ. Θετικά σχολίασαν το νομοσχέδιο ΓΣΕΕ και ΣΕΒ

    [07] Αυξηση της τιμής του πετρελαίου.

    19/09/2001 22:00:53

    Σημαντικά αυξημένες θα είναι από τα μεσάνυχτα οι τιμές του πετρελαίου κίνησης το οποίο θα πωλείται ακριβότερα κατά 6,6 δρχ, το λίτρο, ενώ αυξημένη κατά 5,3 δραχμές θα είναι η τιμή και του πετρελαίου θέρμανσης. Αντίθετα οι τιμές της βενζίνης μειώνονται κατά 1,4 δραχμές το λίτρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 September 2001 - 20:30:23 UTC