Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σφοδρές μάχες Ταλιμπάν και αντιπολίτευσης στο Αφγανιστάν.
  • [02] Η κυβέρνηση αποδοκίμασε αντιαμερικανικές εκδηλώσεις.
  • [03] Μνημόσυνο για τα θύματα του Σάμινα.
  • [04] Τραγικό θάνατο βρέφους σε παιδικό σταθμό.
  • [05] Αισιοδοξία Κ.Στεφανόπουλου ότι θα επικρατήσει σύνεση.
  • [06] Συναντήσεις Ρογκ στην Αθήνα με Σημίτη-Καραμανλή.
  • [07] Εκτιμήσεις Παπαντωνίου για την ελληνική οικονομία.
  • [08] Ασφαλιστικό-Σε διάλογο κάλεσε ο Γιαννίτσης τα συνδικάτα.

  • [01] Σφοδρές μάχες Ταλιμπάν και αντιπολίτευσης στο Αφγανιστάν.

    26/09/2001 21:27:59

    Άρχισαν τα καραβάνια των προσφύγων, καθώς μαίνονται οι σφοδρές μάχες στο Βόρειο Αφγανιστάν, μεταξύ των Ταλιμπάν και δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι ανακατέλαβαν τα εδάφη που είχαν χάσει το Σαββατοκύριακο, ενώ το Πακιστάν ανακοίνωσε οτι κλείνει τα σύνορά του για τους αφγανούς πρόσφυγες και η Ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ εκτιμά ότι θα χρειαστούν βοήθεια πάνω απο 7,5 εκατ. άτομα. Στην Καμπούλ διαδηλωτές πυρπόλησαν την εγκατελειμμένη αμερικανική πρεσβεία.

    Στις Βρυξέλλες συνεδριάζουν οι υπουργοί Αμυνας του ΝΑΤΟ για να αποφασίσουν τη μορφή και την έκταση της βοήθειας που θα προσφέρουν στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της στρατιωτικής απάντησης που ετοιμάζουν κατά της τρομοκρατίας με την κωδική ονομασία "Διαρκής Ελευθερία". Ο γγ του ΝΑΤΟ χαρακτήρισε τις τρομοκρατικές επιθέσεις άμεση απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και την ασφάλεια. Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, πάντως, πιστεύουν ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να χρησιμοποιηθεί ο δυσκίνητος μηχανισμός της Συμμαχίας για οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση.

    [02] Η κυβέρνηση αποδοκίμασε αντιαμερικανικές εκδηλώσεις.

    26/09/2001 21:27:52

    Στην Αθήνα η κυβέρνηση αποδοκίμασε έντονα την ενέργεια ορισμένων φιλάθλων να κάψουν την αμερικανική σημαία στη διαρκεια τήρησης ενός λεπτού σιγής και έκανε λόγο για θλιβερά γεγονότα τα οποία εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς. Ο κ.Ρέππας χαρακτήρισε επίσης εκτός πραγματικότητας

    τους ισχυρισμούς αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ότι στην Αθήνα επικρατεί αντιαμερικανικό κλίμα, με αφορμή τη συλλαλητήριο αριστερών οργανώσεων κατά της επέμβασης των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν. Ο υπουργός Τύπου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση, τα κόμματα και ο ελληνικός λαός έχουν αμετάκλητα τοποθετηθεί κατά της τρομοκρατίας και των τρομοκρατών.

    [03] Μνημόσυνο για τα θύματα του Σάμινα.

    26/09/2001 21:27:46

    Αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων όσων χάθηκαν στη ναυτική τραγωδία του "Εξπρές Σαμίνα", τελέστηκε στην Πάρο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από το ναυάγιο, που οδήγησε στο θάνατο πάνω από 80 άτομα. Στο μεταξύ, στα χέρια του ειδικού εφέτη ανακριτή Νίκου Καραδημητρίου βρίσκεται το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, για τα αίτια του ναυαγίου.

    [04] Τραγικό θάνατο βρέφους σε παιδικό σταθμό.

    26/09/2001 21:27:39

    Τραγικό θάνατο βρήκε αγοράκι πέντε μηνών που κρεμάστηκε από τα ξύλινα κάγκελα διώροφου κρεβατιού. Το δυστύχημα σημειώθηκε στον ιδιωτικό παιδικό σταθμό με την επωνυμία "Πατουχάκη" στο Χαλάνδρι και το αγοράκι είναι γιος του 33χρονου Αλβανού Μιχάλ Μπακάλι. Η αστυνομία κάνει έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το αγοράκι έχασε τη ζωή του, ενώ οι υπεύθυνοι του σταθμού συνελήφθησαν.

    [05] Αισιοδοξία Κ.Στεφανόπουλου ότι θα επικρατήσει σύνεση.

    26/09/2001 21:26:37

    Τη βεβαιότητά του οτι θα επικρατήσουν συνετές και σοβαρές ιδέες στην Ουάσιγκτον και οτι δεν θα υπάρξει διάθεση για δημιουργία μεγαλύτερων προβλημάτων απο αυτά που προκαλεί η τρομοκρατία, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Αθνάρ, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στη χώρα της Ιβηρικής. Πρόσθεσε επίσης ότι το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση και τιμωρία, διευκρινίζοντας οτι δεν πρόκειται για θρησκευτική διαφορά.

    [06] Συναντήσεις Ρογκ στην Αθήνα με Σημίτη-Καραμανλή.

    26/09/2001 21:26:31

    Το σχέδιο ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 επισκίασε όλα τα άλλα θέματα της Ολυμπιακής προετοιμασίας της χώρας μας, στις συζητήσεις που είχε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ στην Αθήνα, ενώ την ίδια ώρα πολυμελές κλιμάκιο της ΔΟΕ πραγματοποιούσε λεπτομερείς ελέγχους σε ορισμένα αθλητικά έργα. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρόγκ είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της ΝΔ, το Δήμαρχο Αθηναίων και την πρόεδρο του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου.

    [07] Εκτιμήσεις Παπαντωνίου για την ελληνική οικονομία.

    26/09/2001 21:26:24

    Την εκτίμηση ότι οι οικονομικές επιπτώσεις στην Ελλάδα από τη διεθνή κρίση θα είναι λιγότερες απ' ότι στις άλλες χώρες της ευρωζώνης, διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Παπαντωνίου επανέλαβε για άλλη μια φορά τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα γίνουν περικοπές στις αναπτυξιακές δαπάνες και στο κοινωνικό πακέτο και επιβεβαίωσε ότι προωθούνται εναλλακτικά σενάρια για τον προϋπολογισμό, ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν έκτακτες καταστάσεις.

    [08] Ασφαλιστικό-Σε διάλογο κάλεσε ο Γιαννίτσης τα συνδικάτα.

    26/09/2001 21:26:16

    Σε έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για το ασφαλιστικό,τον επόμενο μήνα

    κάλεσε τα συνδικάτα ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στη Συνδιάσκεψη που οργάνωσε η ΓΣΕΕ. Από τις τοποθετήσεις των ομιλητών εξάγεται το συμπέρασμα ότι με αμοιβαίες προσαρμογές η πιθανότητα να διεξαχθεί αυτός ο διάλογος είναι πολύ μεγάλη, σε αντίθεση με το κλίμα που είχε διαμορφωθεί με το απεργιακό κύμα της περασμένης άνοιξης. Προκύπτει επίσης ότι στο τραπέζι του διαλόγου θα τεθούν όλα τα καυτά θέματα που συνθέτουν το παζλ του ασφαλιστικού συστήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 September 2001 - 20:30:33 UTC