Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς τη συνδρομή του ΝΑΤΟ προχωρούν οι ΗΠΑ
  • [02] Εθελοντές απο το Πακιστάν μεταβαίνουν στο Αφγανιστάν
  • [03] Σύσκεψη αύριο στην Αθήνα για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας
  • [04] Στεφανόπουλος:στις ΗΠΑ θα επικρατήσουν συνετές ιδέες
  • [05] Αντιπολεμικά συλλαλητήρια το απόγευμα στην Αθήνα
  • [06] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την επαγγελματική κατάρτιση
  • [07] Βρυξέλλες-Λαϊκό Κόμμα
  • [08] Θάνατος βρέφους-Στον εισαγγελέα οι υπεύθυνοι παιδικού σταθμού
  • [09] Ελληνοτουρκικά
  • [10] Ελλάδα- Τρομοκρατία
  • [11] ΗΠΑ-Ελλάδα-Τρομοκρατία
  • [12] Κυβερνητική σύσκεψη
  • [13] Καύσιμα
  • [14] ΠΓΔΜ

  • [01] Χωρίς τη συνδρομή του ΝΑΤΟ προχωρούν οι ΗΠΑ

    27/09/2001 13:41:59

    Χωρίς τη συνδρομή του ΝΑΤΟ προχωρεί η Ουάσιγκτον στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, όπως προέκυψε κατά τη χθεσινή σύνοδο της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Ο υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ διαβεβαίωσε οτι αν η χώρα του θελήσει μία συλλογική δράση του ΝΑΤΟ, θα τη ζητήσει, αλλά κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται προς το παρόν. Στο μεταξύ, ο Αμερικανός αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον, ανακοίνωσε οτι μελετά πρόσκληση απο εκπροσώπους της κυβέρνησης των Ταλιμπάν να συζητήσει τις πιέσεις που δέχεται το Αφγανιστάν απο τις ΗΠΑ για να παραδόσει τον Μπιν Λάντεν.

    [02] Εθελοντές απο το Πακιστάν μεταβαίνουν στο Αφγανιστάν

    27/09/2001 13:41:52

    Απο το Πακιστάν, ο πρεσβευτής των Ταλιμπάν δήλωσε οτι οι αρχές της χώρας του δεν έχουν χάσει τον Οσάμα μπιν Λάντεν, αλλά ο Σαουδάραβας καταζητούμενος κρύβεται. Εξάλλου, ο ηγέτης ριζοσπαστικού πακιστανικού κόμματος, υποστήριξε οτι πολλοί Πακιστανοί φεύγουν για το Αφγανιστάν προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό των Ταλιμπάν. Στο μεταξύ, να παραμείνει ως έχει η παραγωγή του μαύρου χρυσού, δηλαδή στα 23,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, συμφώνησαν οι υπουργοί Πετρελαίου του ΟΠΕΚ, που συνεδρίασαν στη Βιέννη.

    [03] Σύσκεψη αύριο στην Αθήνα για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας

    27/09/2001 13:41:39

    Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού για τη λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι ασκήσεις "Νικηφόρος-Τοξότης" και "Παρμενίων" θα πραγματοποιηθούν κανονικά και δεν τέθηκε θέμα ματαίωσης ή αναβολής τους. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας θα είναι μακροχρόνιος και θα διεξαχθεί σε πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο.

    [04] Στεφανόπουλος:στις ΗΠΑ θα επικρατήσουν συνετές ιδέες

    27/09/2001 13:41:27

    Στο θέμα της τρομοκρατίας, αναφέρθηκε από την Ισπανία και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις ΗΠΑ θα επικρατήσουν σοβαρές και συνετές ιδέες και πρόσθεσε ότι οι ηγέτες της χώρας αυτής δεν έχουν καμία διάθεση να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα απ`όσα προκάλεσε η τρομοκρατία. Υπογράμμισε ότι μαζί με τις ΗΠΑ πρέπει να βοηθήσουμε για να δοθεί λύση σ`αυτό το μέγα πρόβλημα, το οποίο, όπως είπε, δεν μπορεί να

    μείνει χωρίς απάντηση, αντίδραση και τιμωρία.

    [05] Αντιπολεμικά συλλαλητήρια το απόγευμα στην Αθήνα

    27/09/2001 13:41:16

    Αντιπολεμικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια από την πρωτοβουλία "Γένοβα 2001". Επίσης στον ίδιο χώρο μία ώρα αργότερα διοργανώνουν συλλαλητήριο, συνδικαλιστικά σωματεία και αριστερές οργανώσεις.

    [06] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την επαγγελματική κατάρτιση

    27/09/2001 13:41:09

    Η πολιτική στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης εξετάστηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου σε σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Στη σύσκεψη μετείχαν οι αρμόδιοι υπουργοί Εργασίας και Παιδείας κύριοι Γιαννίτσης και Ευθυμίου. Ο κ.Σημίτης τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάρτιση 600.000 εργαζομένων εως το 2004 και πρόσθεσε ότι η μάχη για πλήρη απασχόληση και για την καταπολέμηση της ανεργίας, είναι συνεχής. Ανέφερε ότι δημιουργείται εθνικό συμβούλιο επαγγελματικής κατάρτισης.

    [07] Βρυξέλλες-Λαϊκό Κόμμα

    27/09/2001 13:41:02

    Συνεδριάζει στις Βρυξέλλες το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα τις διεθνείς εξελίξεις μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ. Στη συνεδρίαση μετέχει και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Το απόγευμα ο κ.Καραμανλής θα μιλήσει σε εκδήλωση του "Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής" στην Αθήνα με θέμα "20 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση".

    [08] Θάνατος βρέφους-Στον εισαγγελέα οι υπεύθυνοι παιδικού σταθμού

    27/09/2001 13:40:54

    Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι υπεύθυνοι παιδικού σταθμού στο Χαλάνδρι, όπου χθες έχασε τη ζωή του, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένα βρέφος 5 μηνών. Το αγοράκι κρεμάστηκε από τα ξύλινα κάγκελα δυόροφου κρεβατιού.

    [09] Ελληνοτουρκικά

    27/09/2001 08:59:16

    Πρόοδος συντελείται στις συνομιλίες για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, δήλωσε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο κ. Τσοχατζόπουλος συζήτησε το θέμα αυτό στη συνάντηση που είχε χθες με τον Τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

    [10] Ελλάδα- Τρομοκρατία

    27/09/2001 08:59:08

    Μακροχρόνιος και σε όλα τα επίπεδα,δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος ότι θα είναι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας, η οποία, όπως είπε, δεν απειλεί πλέον μόνο μια χώρα και γι αυτό απαιτούνται ευρύτατες μορφές συνεργασίας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, εξέφρασε τη βεβαιότητά του οτι θα επικρατήσουν συνετές και σοβαρές ιδέες στην Ουάσιγκτον και οτι δεν θα υπάρξει διάθεση για δημιουργία μεγαλύτερων προβλημάτων απο αυτά που προκαλεί η τρομοκρατία.

    [11] ΗΠΑ-Ελλάδα-Τρομοκρατία

    27/09/2001 08:59:02

    Την πολύ πολύ στενή συνεργασία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο της εκστρατείας της καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας, εξήρε με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

    [12] Κυβερνητική σύσκεψη

    27/09/2001 08:58:55

    Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με θέμα την επαγγελματική κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης, Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου και οι υφυπουργοί τους Χρήστος Πρωτόπαππας και Φίλιππος Πετσάλνικος αντίστοιχα. Χθες σε έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για το ασφαλιστικό,τον επόμενο μήνα κάλεσε τα συνδικάτα ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στη Συνδιάσκεψη που οργάνωσε η ΓΣΕΕ.

    [13] Καύσιμα

    27/09/2001 08:58:49

    Ιδιαίτερα σημαντικές μειώσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων ισχύουν από τα μεσάνυχτα. H βενζίνη θα πωλείται φθηνότερα κατά 13,7 δραχμές το λίτρο, το ντίζελ κίνησης 11,2 δραχμές και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 14,7 δραχμές το λίτρο. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατρακύλα της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, που έσπασε προς τα κάτω και το φράγμα των 22 δολαρίων το βαρέλι, το χαμηλότερο σημείο των δύο τελευταίων ετών.

    [14] ΠΓΔΜ

    27/09/2001 08:58:42

    Η κατάσταση στην ΠΓΔΜ ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό αυτής της χώρας. Επίσης το θέμα απασχόλησε και τη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου με τον Γάλλο ομόλογό του. Ο κ. Τσοχατζόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί και τόνισε ότι η ένταση στην περιοχή εξακολουθεί να είναι υπαρκτή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 September 2001 - 11:30:38 UTC