Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεσολαβητικές προσπάθειες για την παράδοση του Μπίν Λάντεν.
  • [02] Μέτρα ασφαλείας-Κυβερνητική σύσκεψη.
  • [03] Δρυς:"Εντός των στόχων τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού."
  • [04] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Φοντέν
  • [05] Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα ο Κ.Καραμανλής.
  • [06] Ληστεία με λεία 15 εκατομμύρια
  • [07] Συνελήφθησαν για κατοχή όπλων
  • [08] Υγεία-50 δισ .
  • [09] Ελλάδα - Αφγανιστάν .
  • [10] ΠΑΣΟΚ .

  • [01] Μεσολαβητικές προσπάθειες για την παράδοση του Μπίν Λάντεν.

    28/09/2001 13:28:42

  • Νέα μεσολαβητική προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αφγανιστάν, καθώς πακιστανική αντιπροσωπεία έχει για δεύτερη φορά συνομιλίες με τους Ταλιμπάν, προκειμένου να τους πείσει να παραδόσουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν. Ο υπουργός Πληροφόρησης των Ταλιμπαν δήλωσε οτι ο Σαουδάραβας τρομοκράτης βρίσκεται στο Αφγανιστάν και οτι πιστεύει πως του έχει παραδοθεί αυτοπροσώπως το διάταγμα να εγκαταλείψει τη χώρα. Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ, έχουν θέσει ως προτεραιότητα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Μπιν Λάντεν με αποτέλεσμα να διατυπώνεται απο τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η άποψη οτι απομακρύνεται το ενδεχόμενο μίας άμεσης επίθεσης στο Αφγανιστάν. Ενισχυτικό της άποψης αυτής είναι και το γεγονός οτι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο "Κίτι Χοκ" που απέπλευσε την προηγούμενη εβδομάδα απο την Ιαπωνία, πιθανότατα για τον Ινδικό Ωκεανό, επιστρέφει σε ιαπωνικό λιμάνι. Στο μεταξύ, δημοσίευμα της εφημερίδας "Γιού-Ες-Εϊ Τουντέι" αναφέρει οτι εδώ και δύο εβδομάδες άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, συνεπικουρούμενοι απο Βρετανούς κομάντος, βρίσκονται στο Αφγανιστάν αναζητώντας τον Οσάμα μπιν Λάντεν. Απο την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ δήλωσε οτι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο Μπιν Λάντεν, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητά του οτι θα εντοπισθεί.

    [02] Μέτρα ασφαλείας-Κυβερνητική σύσκεψη.

    28/09/2001 13:28:36

  • Σύσκεψη πραγματοποιείται απο το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για τη λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη σύσκεψη θα μετάσχουν οι υπουργοί Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Χθες ο κ.Τσοχατζόπουλος ανακοίνωσε ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού δημιουργεί ειδικό τμήμα ραδιοβιοχημικού πολέμου. Παρουσιάζοντας την αμυντική στρατηγική αναθεώρηση όπως αυτή εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ, τόνισε ότι το αμυντικό δόγμα της χώρας παραμένει σταθερό.

    [03] Δρυς:"Εντός των στόχων τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού."

    28/09/2001 13:28:29

  • Εντός των στόχων που έχουν τεθεί κινούνται τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού του 2001, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν θα επηρεαστεί από τις οικονομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις του τρομοκρατικού χτυπήματος στις ΗΠΑ. Πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή μαζί με το προσχέδιο του προϋπολογισμού και το εναλλατικό σενάριο με τις νέες προβλέψεις. Σ'αυτό θα προβλέπονται μόνο περικοπές καταναλωτικών δαπανών.

    [04] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Φοντέν

    28/09/2001 13:28:23

  • Δεκτή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο έγινε το μεσημέρι η πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Νικόλ Φοντέν. Νωρίτερα η κ.Φοντέν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και συζήτησαν θέματα που αφορούν τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις καθώς και θέματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αύριο, ο κ.Σημίτης θα μεταβεί στην Κομοτηνή και θα επισκεφθεί δύο νέα έργα, το φράγμα της Γρατινής και τον ατμοηλεκτρικό σταθμό.

    [05] Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα ο Κ.Καραμανλής.

    28/09/2001 13:28:17

  • Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής μετά την αναβολή της προγραμματισμένης πριν από δύο βδομάδες επίσκεψης στη ΔΕΘ λόγω του τρομοκρατικού χτυπήματος στις ΗΠΑ. Ο κ.Καραμανλής το βράδυ θα παραστεί σε δεξίωση στελεχών του κόμματός του, ενώ αύριο θα επισκεφθεί το εργοστάσιο της ΣΕΚΕ, στον Εύοσμο και θα ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καπνοπαραγωγοί. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα μιλήσει στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και την Κυριακή θα παραχωρήσει εφ'όλης της ύλης συνέντευξη.

    [06] Ληστεία με λεία 15 εκατομμύρια

    28/09/2001 13:28:11

  • Δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν χθες βράδυ σε γραφεία εταιρείας, στο 16ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Σερρών και με την απειλή πιστολιού, υποχρέωσαν τον υπάλληλο να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο απ΄όπου άρπαξαν 15 εκατομμύρια δραχμές. Οι άγνωστοι έδεσαν στη συνέχεια τον 23χρονο υπάλληλο Χρήστο Τζιμώκα, τον κλείδωσαν σε αποθήκη και τράπηκαν σε φυγή.

    [07] Συνελήφθησαν για κατοχή όπλων

    28/09/2001 13:28:04

  • Μικρό οπλοστάσιο βρέθηκε μετά από έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι της οικογένειας Μούκαλη στο Ζεφύρι Αττικής. Συνελήφθησαν ο Νίκος Μούκαλης 61 ετών και η Μαρία Μούκαλη 29 ετών. Επίσης καταζητείται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού Ευάγγελος Μούκαλης 33 ετών. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο καραμπίνες, δύο περίστροφα, ένα δίκανο, ένα πιστόλι κρότου, 25 αναισθησιογόνα σπρέι, φυσίγγια σπαθιά και 560 γραμμάρια χρυσού. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

    [08] Υγεία-50 δισ .

    28/09/2001 08:47:50

    Πενήντα δισεκατομμύρια δραχμές θα διατεθούν στα νοσοκομεία της Αττικής για την αύξηση των μονάδων εντατικής θεραπείας, τεχνικού νεφρού εργαστηρίων και του εκσυγχρονισμού του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού τους, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος.

    [09] Ελλάδα - Αφγανιστάν .

    28/09/2001 08:47:44

    Ενα εκατομμύριο δολάρια χορηγεί η χώρα μας στον ΟΗΕ για τους Αφγανούς πρόσφυγες. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος υπογράμμισε τις τεράστιες διαστάσεις που έχει λάβει το προσφυγικό πρόβλημα, λόγω της κατάστασης στο Αφγανιστάν. Τις επόμενες μέρες στενός συνεργάτης του υπουργού θα μεταβεί στο Πακιστάν για να συντονίσει την παροχή της ελληνικής βοήθειας.

    [10] ΠΑΣΟΚ .

    28/09/2001 08:47:37

    Στην τελική ευθεία προς το Συνέδριο εισέρχεται το ΠΑΣΟΚ. Την Κυριακή τα 307.781 μέλη του σε όλη τη χώρα θα ψηφίσουν για την ανάδειξη των συνέδρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 September 2001 - 11:31:21 UTC