Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Γ.Παπανδρέου σε Ρωσία, Γερμανία και ΗΠΑ.
  • [02] Απέτυχε η Πακιστανική αντιπροσωπεία να πείσει τους Ταλιμπάν.
  • [03] Τρομοκρατία-Κυβερνητική σύσκεψη-Ψυχραιμία συνιστά ο Σημίτης.
  • [04] Τη Δευτέρα στη δημοσιότητα το προσχέδιο του Προϋπολογισμού.
  • [05] Ολυμπιακοί 2004-Οσβαλντ-Επιτάχυνση προετοιμασίας.
  • [06] Στη Θεσσαλονίκη ο Κ.Καραμανλής.
  • [07] Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Κώστα Χατζηχρήστου.

  • [01] Ο Γ.Παπανδρέου σε Ρωσία, Γερμανία και ΗΠΑ.

    28/09/2001 21:14:01

    Διαδοχικές επισκέψεις στη Ρωσία, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιήσει τις προσεχείς ημέρες ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Τη Δευτέρα θα έχει συνομιλίες στη Μόσχα με το ρώσο ομόλογό του Ιγκόρ Ιβανόφ και ακολούθως θα επισκεφθεί το Βερολινο για συνομιλίες με τον Γιόσκα Φίσερ. Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ και αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης.

    [02] Απέτυχε η Πακιστανική αντιπροσωπεία να πείσει τους Ταλιμπάν.

    28/09/2001 21:13:54

    Άκαρπη απέβη η μεσολαβητική προσπάθεια της Πακιστανικής αντιπροσωπεία που είχε μεταβεί στο Αφγανιστάν για να πείσει τους Ταλιμπάν να παραδώσουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν και απελευθερώσουν τους οκτώ δυτικούς που κρατούνται από της αρχές Αυγούστου στην Καμπούλ. Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να διαπραγματευτούν με τους Ταλιμπάν, διαμήνυσε ο Τζόρτζ Μπους και πρόσθεσε ότι αναμένει να δεί να οδηγούνται στη δικαιοσύνη ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και η οργάνωσή του. Ο ίδιος ο Μπιν Λάντεν αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξή του στο τρομοκρατικό κτύπημα στις ΗΠΑ και σημειώνει πως ακόμη και αν συλληφθεί η Τζιχάντ θα συνεχιτεί. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο προειδοποίησε για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις οργανωμένες απο τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και το δίκτυό του, τους οποίους συνέκρινε με τους ναζί. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, Αμερικανοί και Βρετανοί κομάντος βρίσκονται εδώ και δύο εβδομάδες στο Αφγανιστάν, όπου αναζητούν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Στην προσπάθειά τους αυτή συνεργάζονται με μυστικές υπηρεσίες, άλλων χωρών και κυρίως του Πακιστάν και της Ρωσίας.

    [03] Τρομοκρατία-Κυβερνητική σύσκεψη-Ψυχραιμία συνιστά ο Σημίτης.

    28/09/2001 21:13:48

    Το πρόβλημα της τρομοκρατίας θα παραμείνει σε βάθος χρόνου και απαιτεί ψυχραιμία στην αντιμετώπισή του, τόνισε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης, υπό την προεδρία του και τη συμμετοχή των αρμοδίων υπυργών, με αντικείμενο των συντονισμό όλων των υπουργείων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η λήψη μιας σειράς μέτρων στον τομέα της ασφάλειας, αλλά δεν συζητήθηκε η συγκρότηση κάποιου νέου οργάνου, ούτε η υπαγωγή της ΕΥΠ στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

    [04] Τη Δευτέρα στη δημοσιότητα το προσχέδιο του Προϋπολογισμού.

    28/09/2001 21:13:42

    Δίνεται τη Δευτέρα στη δημοσιότητα και κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2002, το οποίο πριν την κατάθεσή του θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο. Στο προσχέδιο περιλαμβάνονται δυο σενάρια για την εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών καθώς και του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Στο ένα σενάριο περιλαμβάνονται οι προβλέψεις για την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών πριν απο την τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, με ρυθμό ανάπτυξης 4,6%. Στο άλλο σενάριο υπάρχουν οι νεότερες προβλέψεις με βάση τις δυσμενείς εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και ρυθμό αύξησης 4%.

    [05] Ολυμπιακοί 2004-Οσβαλντ-Επιτάχυνση προετοιμασίας.

    28/09/2001 21:13:35

    Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία προετοιμασίας της χώρας μας

    για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004, έκρουσε ο νέος πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής για το 2004 Ντένις Οσβαλντ. Λίγο πριν την αναχώρησή του από την Αθήνα, ο κ.Όσβαλντ έκανε λόγο για καθυστερήσεις σε ορισμένα αθλητικά έργα και έργα υποδομής, ζήτησε επιτακτικά επιτάχυνση των ρυθμών προετοιμασίας καθώς και καλύτερη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων. Εξέφρασε όμως την ικανοποίησή του για την πρόοδο στον τομέα του μάρκετινγκ, το χορηγικό πρόγραμμα και τον επικοινωνιακό τομέα.

    [06] Στη Θεσσαλονίκη ο Κ.Καραμανλής.

    28/09/2001 21:13:29

    Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής μετά την αναβολή της προγραμματισμένης επίσκεψής στη ΔΕΘ λόγω του τρομοκρατικού χτυπήματος στις ΗΠΑ. Ο κ.Καραμανλής παρέστη το βράδυ σε δεξίωση στελεχών του κόμματός του, ενώ αύριο θα επισκεφθεί το εργοστάσιο της ΣΕΚΕ, στον Εύοσμο, το βράδυ θα μιλήσει στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και την Κυριακή θα παραχωρήσει εφ'όλης της ύλης συνέντευξη.

    [07] Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Κώστα Χατζηχρήστου.

    28/09/2001 21:13:22

    Ιδιαίτερα κρίσιμη χαρκατηρίζεται η πορεία της υγείας του 83χρονου δημοφιλούς ηθοποιού Κώστα Χατζηχρήστου, ο οποίος εδώ και πάνω από ενάμιση μήνα νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Η υγεία του θρυλικού "Θύμιου" στον κινηματογράφο και το θέατρο, έχει παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση τα τελευταία εικοσιτετράωρα, καθώς ζωτικά όργανα υπολειτουργούν, ενώ ο οργανισμός του δεν αντιδρά πλέον στην θεραπευτική αγωγή που του χορηγείται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 September 2001 - 20:30:30 UTC