Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους οι αμερικανοί.
  • [02] Η ΝΔ στηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης για την πάταξη της τρομοκρατίας.
  • [03] Σύσκεψη Σημίτη-Παπαντωνίου για την οικονομία.
  • [04] Σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης από τον Χριστόδουλο.
  • [05] Νταλίκα ισοπέδωσε σπίτι στη Θεσσαλονίκη-Δύο νεκροί.
  • [06] Πλαφόν 3,5% στις αυξήσεις των διδάκτρων.
  • [07] Τελευταία συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ πριν το συνέδριο.

  • [01] Κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους οι αμερικανοί.

    09/10/2001 21:03:35

    Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα αμερικανοβρετανική επίθεση,στο Αφγανιστάν όπου στόχοι είναι και πάλι εγκαταστάσεις στην Καμπούλ, τη Χεράτ και το Κανταχάρ. Η Ουάσιγκτον με την κάλυψη του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, κατέστησε σαφές ότι οι επιχειρήσεις θα επεκταθούν και σε άλλες χώρες, που υποθάλπουν την τρομοκρατία. Την ίδια ώρα όμως έντονη είναι η ανησυχία στον αμερικανικό λαό για το ενδεχόμενο νέας τρομοκρατικής επίθεσης. Το FBI ερευνά αν οι ΗΠΑ έχουν δεχθεί βιολογικό πόλεμο, μετά τη διαπίστωση και δεύτερου κρούσματος της θανατηφόρου ασθένειας του άνθρακος. Στο μεταξύ, μετά τους Ταλιμπάν, και άλλοι θρησκευτικές ηγέτες σε άλλες χώρες, όπως στο Πακιστάν και την Ινδονησία, κήρυξαν ιερό πόλεμο κατά των ΗΠΑ, ενώ πυκνώνουν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σε ισλαμικά κυρίως κράτη, κατά του πολέμου στο Αφγανιστάν. Παράλληλα σε όλο τον κόσμο λαμβάνονται δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τυχόν επιθέσεις των ισλαμιστών. Στο Βατικανό, που θεωρείται στόχος, αστυνομικοί μεταμφιεσμένοι σε κληρικούς, έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτό καθώς διεξάγεται μία Σύνοδος, η οποία θα διαρκέσει έως τις 27 Οκτωβρίου.

    [02] Η ΝΔ στηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης για την πάταξη της τρομοκρατίας.

    09/10/2001 21:03:29

    Την απόφαση της ΝΔ να στηρίξει μέτρα της κυβέρνησης, με στόχο την πάταξη της τρομοκρατίας, ακόμη και αν έχει πολιτικό κόστος για το κόμμα, διατύπωσε ο Κώστας Καραμανλής. Ζήτησε επίσης να εξελιχθεί σε διεθνή υπόθεση η ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004. Στην Αθήνα, ένας στους δύο Ελληνες πολίτες φοβάται τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα μας σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, ενώ πλειοψηφία της κοινής γνώμης τάσσεται με την άποψη ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Αφγανιστάν θα αποδειχθούν αναποτελεσματικό πλήγμα κατά της τρομοκρατίας.

    [03] Σύσκεψη Σημίτη-Παπαντωνίου για την οικονομία.

    09/10/2001 21:03:23

    Οι συνέπειες από τη διεθνή αρνητική συγκυρία θα είναι βραχυχρόνιες για την ελληνική οικονομία, με την προϋπόθεση να μην υπάρξουν περαιτέρω αρνητικά επεισόδια στο επίπεδο των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας μετά τη σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό. Σημείωσε επίσης ότι ασπίδα για την ελληνική οικονομία αποτελούν τα κονδύλια από το Τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και τα έργα για την Ολυμπιάδα.

    [04] Σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης από τον Χριστόδουλο.

    09/10/2001 21:03:16

    Σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, για το θέμα των ταυτοτήτων, αλλά και κατά των διαφωνούντων ιεραρχών, χρησιμοποίησε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μιλώντας στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας. Ο αρχιεπίσκοπος δέχθηκε σκληρή κριτική από ιεράρχες, για το ύφος των επιστολών του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στη Σύνοδο κυκλοφόρησε κείμενο, που έχουν ήδη υπογράψει αρκετοί ιεράρχες και με το οποίο ζητείται να μην αλλάξουν οι σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στο μεταξύ, το Φανάρι ανακοίνωσε ότι θα απαντήσει στις επιστολές υπό το πνεύμα του σεβασμού του Πατριαρχικού Τόμου του 1850 και της Πατριαρχικής Πράξεως του 1928.

    [05] Νταλίκα ισοπέδωσε σπίτι στη Θεσσαλονίκη-Δύο νεκροί.

    09/10/2001 21:03:10

    Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, όταν μητέρα και κόρη βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στο σπίτι τους, το οποίο κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε, από «ακυβέρνητη νταλίκα, της οποίας είχαν σπάσει τα φρένα, επέπεσε πάνω στην οικοδομή, αφού πρώτα παρέσυρε στο διάβα της επτά αυτοκίνητα. Νεκρές είναι η 75χρονη Ειρήνη Στολτίδου και η 54χρονη κόρη της Γεωργία Πιπερίδου.

    [06] Πλαφόν 3,5% στις αυξήσεις των διδάκτρων.

    09/10/2001 21:03:03

    Πλαφόν 3,5% στις αυξήσεις των διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, βρεφονηπιακούς σταθμούς και ιδιωτικά ΙΕΚ, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε στη Βουλή, για το σχολικό έτος 2001 2002. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει μέχρι και ποσοστού 7% επί των ακαθαρίστων εσόδων της επιχείρησης της τρέχουσας ή της προηγούμενης χρήσης.

    [07] Τελευταία συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ πριν το συνέδριο.

    09/10/2001 21:02:56

    Τις τελευταίες πινελιές ενόψει του συνεδρίου, έβαλε το εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Πρόκειται για την τελευταία συνεδρίαση του οργάνου με την παρούσα σύνθεση, καθώς μετά το συνέδριο θα υπάρξουν αλλαγές, τόσο στα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, όσο και στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, μετά την αποχώρηση του Κώστα Σκανδαλίδη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 October 2001 - 20:30:25 UTC