Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-Μήνυμα Αραφάτ.
  • [02] Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Αφγανιστάν.
  • [03] Στην Αθήνα αύριο ο Ισραηλινός υπουργός Μεταφορών.
  • [04] Στο 10,7% έπεσε η ανεργία στην Ελλάδα.
  • [05] Νεκρή βρέθηκε η σύζυγος του γερμανού πρέσβη.
  • [06] Συνεχίζεται η δίκη Λεσπέρογλου.
  • [07] Τους 4.431 έφτασαν οι λαθρομετανάστες στη χώρα μας.
  • [08] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-Ομιλία Σημίτη.

  • [01] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-Μήνυμα Αραφάτ.

    11/10/2001 21:09:06

    Πριν από την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του τρομοκρατικού κτυπήματος στις ΗΠΑ. Στο συνέδριο απηύθυνε μήνυμα ο Γιασέρ Αραφάτ, ο οποίος έγινε δεκτός στο συνέδριο με θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συμπαράστασή στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, κάλεσε το Ισραήλ σε ειλικρινή διάλογο για επίλυση του Μεσανατολικού, και επανέλαβε την απόφασή του να συνεχίσει τον αγώνα του για τον τερματισμό της κατοχής στα Παλαιστινιακά εδάφη.

    [02] Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Αφγανιστάν.

    11/10/2001 21:08:57

    Βόμβες διασποράς, χρησιμοποίησαν σήμερα τα αμερικανοβρετανικά αεροσκάφη εναντίον στόχων των Ταλιμπάν, οι οποίοι υποστηρίζουν οτι τις τελευταίες 24 ώρες έχουν σκοτωθεί πάνω από 140 άμαχοι. Ο Λευκός Οίκος διέψευσε πληροφορία οτι συνελήφθη ο Μπιν Λάντεν, ενώ ο βρετανός πρωθυπουργός που περιοδεύει στην Μέση Ανατολή προειδοποίησε για νέα, μακράς διάρκειας χτυπήματα. Στο μεταξύ, ένας σμηνίας της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας σκοτώθηκε σε δυστύχημα, ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία στο βόρειο τμήμα της Αραβικής Χερσονήσου, δήλωσε σήμερα ο αμερικανικός στρατός ανακοινώνοντας το πρώτο νεκρό της επιχείρησης "διαρκής ελευθερία". Επίσης, ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν, μουλάς Μοχάμαντ Ομάρ μιλώντας για πρώτη φορά από την έναρξη στις 7 Οκτωβρίου, των επιδρομών κατά του Αφγανιστάν, κάλεσε τους απανταχού Μουσουλμάνους να εξεγερθούν και να χτυπήσουν τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας τους οτι θα θεωρηθούν "αποστάτες", εάν δεν συνταχθούν στον αγώνα αυτό. Την διεθνή υποστήριξη στην εκστρατεία της κατά των ισλαμιστών αυτονομιστών στην βορειοδυτική Κίνα, ζήτησε το Πεκίνο, εξέφρασε όμως την λύπη για τον θάνατο αμάχων στο Αφγανιστάν. Οι ιταλικές αρχές πήραν πρόσθετα μέτρα για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών.

    [03] Στην Αθήνα αύριο ο Ισραηλινός υπουργός Μεταφορών.

    11/10/2001 21:08:51

    Στην Αθήνα φτάνει αύριο ο Ισραηλινός υπουργός Μεταφορών και υψηλόβαθμο στέλεχος του Εργατικού Κόμματος Εφραίμ Σνέ, ο οποίος θα

    εκπροσωπήσει το Ισραήλ στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σνέ θα συναντηθεί με τους υπουργούς Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, Αμύνης Ακη Τσοχατζόπουλο και Μεταφορών Χρήστο Βερελή. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που Ισραηλινός υπουργός παρίσταται σε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

    [04] Στο 10,7% έπεσε η ανεργία στην Ελλάδα.

    11/10/2001 21:08:44

    Μείωση της ανεργίας στο 10,7% σημειώθηκε το δ` τρίμηνο του 2000 έναντι του 12,4% που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 1999. Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατικής Υπηρεσίας,η ανεργία φαίνεται να μειώνεται ταχύτερα στις γυναίκες από ότι στους άνδρες. Η μάχη κατά της ανεργίας αποδίδει πλέον καρπούς, αφού για πρώτη φορά, μετά από δύο δεκαετίες, παρατηρείται σημαντική μείωσή της, τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Τάσος Γιαννίτσης.

    [05] Νεκρή βρέθηκε η σύζυγος του γερμανού πρέσβη.

    11/10/2001 21:08:38

    Σε αυτοκτονία αποδίδει η αστυνομία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της, ο θάνατος της συζύγου του γερμανού πρέσβη στην Αθήνα. Η Κάρλ Χάινς Αλμπερτ Κούνα, βρέθηκε νεκρή το απόγευμα στο μπάνιο του σπιτιού της στο Χαλάνδρι, από το σύζυγό της. Ηταν μέσα στη μπανιέρα μέσα σε μια λίμνη αίματος και δίπλα της βρέθηκε ένα ξυραφάκι, με το έκοψε τις φλέβες της. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η ασφάλεια Αττικής.

    [06] Συνεχίζεται η δίκη Λεσπέρογλου.

    11/10/2001 21:08:32

    Με καταθέσεις μαρτύρων, συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα η δίκη του Αβραάμ Λεσπέρογλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή του σε εγκληματικές ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης Αντικρατική Πάλη. Οι μάρτυρες κατηγορίας δεν αναγνώρισαν τον Λεσπέρογλου ως δράστη των εγκλημάτων για τα οποία κατηγορείται, ενώ το δικαστήριο απέρριψε αίτημα του εισαγγελέα για κλήτευση πέντε μαρτύρων που είχαν καταθέσει στην δίκη του Γιώργου Μπαλάφα.

    [07] Τους 4.431 έφτασαν οι λαθρομετανάστες στη χώρα μας.

    11/10/2001 21:08:25

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το κύμα των λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Τα ξημερώματα συνελήφθησαν στην περιοχή του Λαυρίου,στην Αττική,

    40 λαθρομετανάστες κουρδικής καταγωγής που επέβαιναν σε ιστιοφόρο

    με σημαία Τουρκίας. Μαζί με τους λαθρομετανάστες συνελήφθησαν ο κυβερνήτης του ιστιοφόρου κάτοχος Γαλλικού διαβατηρίου και οι δύο τούρκοι, μέλη του πληρώματος. Από την αρχή του έτους οι λιμανικές και αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει 4.431 λαθρομετανάστες, 94 δουλέμπορους και έχουν κατασχεθεί 75 σκάφη.

    [08] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-Ομιλία Σημίτη.

    11/10/2001 17:58:28

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην ομιλία του καταδίκασε την τρομοκρατία, η οποία, όπως είπε, πρέπει να καταπολεμηθεί αποφασιστικά. Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας, πρόσθεσε, δεν είναι πόλεμος αντεκδίκησης και πόλεμος πολιτισμών ή θρησκειών. Η Ελλάδα τόνισε, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπερασπίζεται την προοπτική της ελληνικής κοινωνίας ως μιας δημοκρατικής ελεύθερης και ανοικτής κοινωνίας. Και απέναντι σε όσους μεμψιμοιρούν γιαυτήν, όπως είπε, την πολιτική, απαντάμε πως γραμμή μας και κριτήριό μας είναι πρώτα η Ελλάδα. Επίσης, ο κ.Σημίτης απηύθυνε ενωτικό προσκλητήριο με στόχο να γίνει το συνέδριο αφετηρία ανάκαμψης και νικηφόρας πορείας, ζήτησε δε μια καθαρή και δυνατή εντολή και καθαρές απαντήσεις στα διλήμματα για τη συνέχεια της διακυβέρνησης χωρίς προσκόμματα. Σήμερα, υπογράμμισε, το μεγάλο και ενιαίο ΠΑΣΟΚ, πρέπει να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα τόλμης και αποφασιστικότητας, ελπίδας και προοπτικής, ένα καθαρό μήνυμα ενότητας για συσπείρωση στον κοινό μας στόχο. Επίσης άσκησε οξεία κριτική στην πολιτική της ΝΔ για όλα τα θέματα και την κατηγόρησε για συντήρηση και ανευθυνότητα. Υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι έγιναν λάθη. Εκανε αναφορά στη σχεδόν εικοσαετή κυβερνητική θητεία του ΠΑΣΟΚ που άλλαξε, όπως είπε, την Ελλάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 October 2001 - 20:30:27 UTC