Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ανθρακας έφτασε μέχρι το Καπιτόλιο.
  • [02] Λουξεμβούργο-ΕΕ-ΥΠΕΞ-Συμμαχία κατά της τρομοκρατίας.
  • [03] Κόντρα Λαλιώτη-Μητσοτάκη για "Ελ.Βενιζέλος".
  • [04] Ρέππας για ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς.
  • [05] Παπαντωνίου:Δυναμική η ελληνική οικονομία.

  • [01] Ο Ανθρακας έφτασε μέχρι το Καπιτόλιο.

    17/10/2001 21:59:11

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στο Αφγανιστάν. Στην Καμπούλ καταστράφηκαν πολλές αποθήκες υδρογοναθράκων, ενω βόμβα έπληξε ένα σχολείο, χωρίς ευτυχώς να εκραγεί. Την ίδια ώρα εντείνεται η αγωνία στις ΗΠΑ, για τα κρούσματα του άνθρακα. Στην Γερουσία, συνολικά 31 εργαζόμενοι στο γραφείο του ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Τομ Ντάσλ, επιβεβαιώθηκε ότι εκτέθηκαν στο βακτηρίδιο του άνθρακα. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο Ντασλ, η Γερουσία θα συνεχίσει τις εργασίες της. Ομως, βακτήρια του άνθρακα βρέθηκαν στα γραφεία στο Μανχάταν του κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Τζορτζ Πατάκι. Ο 38ος όροφος και ο 39ος του κτιρίου στους οποίους ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Τζορτζ Πατάκι έχει γραφεία, έχουν αποκλειστεί.

    [02] Λουξεμβούργο-ΕΕ-ΥΠΕΞ-Συμμαχία κατά της τρομοκρατίας.

    17/10/2001 21:59:04

    Να εντείνουν τις επαφές τους με τις αραβικές χώρες και να συντονίσουν τις επισκέψεις τους σε αυτές, με βασικό στόχο τη διατήρηση αρραγούς της συμμαχίας κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, αποφάσισαν στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί Εξωτερικών των "15". Ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε τη σημασία της προώθησης του διαθρησκευτικού διαλόγου εκκλησιών και δογμάτων, η οποία, όπως είναι γνωστό, ήταν το βασικό αντικείμενο της πρόσφατης επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη.

    [03] Κόντρα Λαλιώτη-Μητσοτάκη για "Ελ.Βενιζέλος".

    17/10/2001 21:58:58

    Οξύτατη φραστική λογομαχία μεταξύ των κυρίων Λαλιώτη - Μητσοτάκη, προκάλεσε έκθεση διεθνούς οίκου ορκωτών λογιστών, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό δημόσιο πράγματι ωφελήθηκε με 100 δισ από την νεα σύμβαση για την κατασκευή του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος", που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επιτέθηκε με δριμύτητα κατά του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αλλά και στην ηγεσία της ΝΔ, καθώς και κατά του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Κόκκινου. Ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε λασπολόγο τον υπουργό, στον οποίο παρέσχε πλήρη κάλυψη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [04] Ρέππας για ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς.

    17/10/2001 21:58:48

    Την επιβεβαίωση οτι υπάρχουν λογαριασμοί σε ελληνικές τράπεζες σε ονόματα ξένων πολιτών, τα οποία φαίνεται οτι έχουν κάποια ομοιότητα με ονόματα πολιτών, οι οποίοι περιέχονται σε καταλόγους ξένων υπηρεσιών ως ενεχόμενοι σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ.Ρέππας είπε οτι οι λογαριασμοί αυτοί δεν είναι σημαντικού χρηματικού αντικρύσματος και κάλεσε τους δημοσιογράφους να μην επιμείνουν στη συζήτηση για ένα θέμα, το οποίο αφορά ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, όπως η τρομοκρατία.

    [05] Παπαντωνίου:Δυναμική η ελληνική οικονομία.

    17/10/2001 21:58:39

    Την εκτίμηση οτι η ελληνική οικονομία διατηρεί την δυναμική της, παρότι η διεθνής οικονομία πορεύεται προς το παρόν με αβεβαιότητα, λόγω των τελευταίων διεθνών εξελίξεων, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, αναφερόμενος στα αποτελέσματα του

    του χθεσινού ΕΚΟΦΙΝ. Ο υπουργός είπε οτι η ιαπωνική οικονομία θα παρουσιάσει φέτος αρνητικά πρόσημα, το ΑΕΠ στις ΗΠΑ θα είναι ελαφρώς χαμηλότερο από τις αρχικές προβλέψεις ενώ η ανάπτυξη στην ευρωζώνη από το 3,2% που προβλεπόταν αρχικά θα περιοριστεί στο 1,5%. Για τη χώρα μας είπε ότι προβλέπεται για το 2001 ρυθμός ανάπτυξης 4,5%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 October 2001 - 20:30:17 UTC