Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποινική δίωξη για τους πέντε νεκρούς εργάτες στη Σαλαμίνα.
  • [02] ΚΕΠ-Δηλώσεις Αβραμόπουλου.
  • [03] Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ.
  • [04] Αθώος δήλωσε ο Λεσπέρογλου.
  • [05] Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί του Αφγανιστάν από τις ΗΠΑ.
  • [06] ΚΕ ΠΑΣΟΚ-Ομιλία Σημίτη.
  • [07] Νέο κρούσμα στις ΗΠΑ από άνθρακα.
  • [08] Νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Κ.Λαλιώτης-Εκλογή νέου ΕΓ.

  • [01] Ποινική δίωξη για τους πέντε νεκρούς εργάτες στη Σαλαμίνα.

    22/10/2001 21:06:07

    Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο, σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιώς, κ. Πεπόνης σε βάρος του πλοιάρχου του δεξαμενόπλοιου "Σέιλορ, των υπευθύνων του συνεργείου που εκτελούσε τις εργασίες και του χημικού, για την έκρηξη στο Σάββατο στην Σαλαμίνα, από την οποία σκοτώθηκαν 5 ναυτεργάτες. Το απόγευμα έγινε η κηδεία των πέντε άτυχων εργατών.

    [02] ΚΕΠ-Δηλώσεις Αβραμόπουλου.

    22/10/2001 21:06:01

    Το ΚΕΠ συνεχίζει την αυτόνομη πορεία του και θα είναι παρών στις δημοτικές εκλογές. Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας οτι θα διεκδικήσει και πάλι τον Δήμο της Αθήνας, σε περίπτωση που γίνει μητροπολιτικός. Ο κ. Αβραμόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας, ενώ είπε ότι εάν οι εθνικές εκλογές γίνουν πριν από τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, τότε θα παραιτηθεί από το αξίωμα του δημάρχου και θα μετέχει στις εθνικές εκλογές ως αρχηγός του ΚΕΠ, διαφορετικά θα ολοκληρώσει τη δημαρχιακή του θητεία ως τον Οκτώβριο του 2002.

    [03] Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ.

    22/10/2001 21:05:54

    Συνέχεια στην αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, διακρίνοντας ενδεχόμενη συνενοχή, πίσω από τη σιωπή της Νέας Δημοκρατίας στα ερωτήματα που έχει θέσει ο Κώστας Λαλιώτης για τη χρηματοδότησή της το 1989. Οσον αφορά την μαύρη τρύπα των 50 δισ που παρουσίασε το Εθνικό Κτηματολόγιο, ο κ.Ρέππας είπε οτι δεν οφείλεται σε κακοδιαχείρηση, αλλά στις αδυναμίες που σημειώθηκαν, επειδή το εγχείρημα ήταν πρωτόγνωρο και εν πολλοίς πιλοτικό.

    [04] Αθώος δήλωσε ο Λεσπέρογλου.

    22/10/2001 21:05:48

    Αθώος για όλες τις κατηγορίες που του προσάπτουν, δήλωσε στην απολογία του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο Αβραάμ Λεσπέρογλου. Ο κατηγορούμενος επανέλαβε οτι οι κατηγορίες για τις οποίες δικάζεται αποτελούν κατασκεύασμα, που εξυπηρετεί την προσπάθεια των αρχών να ποινικοποιήσει τον χώρο της άκρας αριστεράς.

    Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη με την αγόρευση της εισαγγελέως, κυρίας Αικατερίνης Πιστόλη.

    [05] Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί του Αφγανιστάν από τις ΗΠΑ.

    22/10/2001 20:59:22

    Σφοδροί αμερικανικοί βομβαρδισμοί βγρίσκονται σε εξέλιξη στο

    Αφγανιστάν, ενώ οι Ταλιμπάν κατηγόρησαν σήμερα την Ουάσινγκτον οτι χρησιμοποιεί χημικά και βιολογικά όπλα εναντίον τους. Υποστηρίζουν επίσης οτι από την αρχή των επιθέσεων, εδώ και τρεις εβδομάδες, έχουν σκοτωθεί 1000 άμαχοι, ενώ σήμερα τα αεροπλάνα βομβάρδισαν ένα νοσοκομείο στην πόλη Χεράτ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου 100 άνθρωποι. Το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας διέψευσε όλες αυτές τις κατηγορίες, ενώ ο πρόεδρος του Πακιστάν, προειδοποίησε σήμερα πως εάν οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί εναντίον του Αφγανιστάν παραταθούν και μετά την έναρξη του Ραμαζανιού, θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο μουσουλμανικό κόσμο.

    [06] ΚΕ ΠΑΣΟΚ-Ομιλία Σημίτη.

    22/10/2001 20:59:15

    Σε ομιλία του στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός απέδωσε εύσημα στον απερχόμενο γραμματέα Κώστα Σκανδαλίδη εκθειάζοντας την αποφασιστικότητά του και την πολύτιμη συνεισφορά του στην πορεία του Κινήματος τα έξι χρόνια που διετέλεσε στην θέση αυτή. Παράλληλα, ζήτησε από όλους να συμβάλλουν αποφασιστικά ώστε να πετύχουν οι επιδιώξεις του ελληνικου λαού. Ο κ.Σημίτης για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να γαντζωθεί στην εξουσία, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Θόδωρος Ρουσόπουλος.

    [07] Νέο κρούσμα στις ΗΠΑ από άνθρακα.

    22/10/2001 20:59:09

    Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται με αναπνευστικό άνθρακα, υπάλληλος ταχυδρομείου στην Ουάσινγκτον. Στην Πάτρα, εντοπίσθηκε ύποπτος φάκελος με λευκή σκόνη, στον χώρο διανομής της αλληλογραφίας στο κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ. Ως αποστολέα ανέγραφε το υποκατάστημα ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου της Πάτρας και παραλήπτη είχε έναν ομογενή από την Αυστραλία, που ζεί στην Αχαϊα. Η σκόνη απεστάλη προς εξέταση, ενώ άνδρες με ειδικές στολές απολύμαναν τον χώρο των ΕΛΤΑ.

    [08] Νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Κ.Λαλιώτης-Εκλογή νέου ΕΓ.

    22/10/2001 19:08:24

    Ο Κώστας Λαλιώτης εξελέγη, όπως αναμενόταν, νέος γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνοντας 147 ψήφους μεταξύ των 181 ψηφισάντων. Τριάντα δύο ψηφοδέλτια ήταν λευκά και δύο άκυρα. Εξάλλου, στο Εκτελεστικό Γραφείο αναδείχθηκαν κατά σειρά οι Βάσω Παπανδρέου με 147 ψήφους, Απόστολος Κακλαμάνης, με 119, Ευάγγελος Βενιζέλος με 110, Δημήτρης Ρέππας με 99, Κώστας Σκανδαλίδης με 98, Μιχάλης Νεονάκης με 97, Γιώργος Παπανδρέου με 95, Ακης Τσοχατζόπουλος με 82, Μιλένα Αποστολάκη με 73, Τόνια Αντωνίου με 58 και Χρήστος Παπουτσής με 56 ψήφους. Δεν εξελέγησαν οι Θεόδωρος Πάγκαλος (50 ψήφοι) και Ειρήνη Λαμπράκη (29 ψήφοι), οι οποίοι έθεσαν υποψηφιότητα "εκτός γραμμής".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 October 2001 - 20:30:25 UTC