Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβέρνηση-Προτεραιότητες .
  • [02] Κυβέρνηση-ΝΔ .
  • [03] Επέτειος ΟΧΙ .
  • [04] Ρόδος-Διάσκεψη Κοινοβουλικών .
  • [05] Αιματηρά επεισόδια .
  • [06] ΗΠΑ-Ανθρακας .
  • [07] ΗΠΑ-Αφγανιστάν .

  • [01] Κυβέρνηση-Προτεραιότητες .

    25/10/2001 08:24:42

    Τις κυβερνητικές προτεραιότητες προσδιόρισε ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τη νέα του μορφή. Με το νέο κυβερνητικό σχήμα, είπε, επιδιώκουμε να προωθήσουμε το "σύμφωνο για την ισχυρή κοινωνία", και το κυβερνητικό σχέδιο για την "Ελλάδα του 2004". Εμφαση πρέπει να δοθεί, συνέχισε, στην επιτάχυνση των ρυθμών της κυβερνητικής δράσης και στον κοινωνικό διάλογο. Χρειάζεται, πρόσθεσε, ολόπλευρη ενδυνάμωση της χώρας στην ΕΕ και στο διεθνές περιβάλλον.

    [02] Κυβέρνηση-ΝΔ .

    25/10/2001 08:24:36

    Επικριτικός προς το νέο κυβερνητικό σχήμα υπήρξε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των συντονιστών του κόμματος. Με ερώτησή τους 49 βουλευτές του κόμματος ζητούν από τον πρωθυπουργό να κατατεθούν στην Βουλή τα έγγραφα με τις διοικητικές πράξεις ατομικού ή κανονιστικού χαρακτήρα, καθώς και οι συμβάσεις που υπεγράφησαν από 15 ως 24 Οκτωβρίου, από τους υπουργούς ή υφυπουργούς που αποχώρησαν από την κυβέρνηση ή ανέλαβαν άλλα καθήκοντα λόγω ανασχηματισμού.

    [03] Επέτειος ΟΧΙ .

    25/10/2001 08:24:30

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος αναχωρεί σήμερα για τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου και του πολιούχου Αγίου Δημητρίου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στις εκδηλώσεις θα παραστεί και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

    [04] Ρόδος-Διάσκεψη Κοινοβουλικών .

    25/10/2001 08:24:23

    Με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών νέων βουλευτών από την Παλαιστίνη, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία αρχίζει σήμερα στη Ρόδο η διήμερη διάσκεψη Νέων Κοινοβουλευτικών Ανατολικής Μεσογείου, που διοργανώνεται από το Διεθνές Ινστιτούτο για τη Δημοκρατία του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στη διάσκεψη θα τεθούν θέματα, όπως η διεθνής συνεργασία για την καταπολέμηση της διακίνησης ανθρώπων, λαθρομεταναστών και ναρκωτικών στη Μεσόγειο, καθώς και ο ρόλος των Κοινοβουλίων.

    [05] Αιματηρά επεισόδια .

    25/10/2001 08:24:17

    Ενοπλος ληστής άρπαξε άγνωστο ποσό και τραυμάτισε θανάσιμα χθες το βράδυ τον Γιώργο Καζιάνη, 35 ετών υποδιευθυντή του σούπερ μάρκετ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ στη Νέα Ιωνία. Ερευνες γίνονται απο την αστυνομία για τον εντοπισμό του δράστη. Αιματηρό επεισόδιο με θύμα έναν 17χρονο σημειώθηκε στον καταυλισμό τσιγγάνων στο Ζεφύρι Αττικής, όταν αστυνομικοί συνεπλάκησαν με τσιγγάνους.

    [06] ΗΠΑ-Ανθρακας .

    25/10/2001 08:24:11

    Και δεύτερος εργαζόμενος στην εφημερίδα "Νιού Γιόρκ Πόστ" έχει προσβληθεί από δερματικό άνθρακα, όπως έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στην εταιρία. Το βακτηρίδιο του άνθρακα εντοπίστηκε και σε πέμπτο χώρο στο Καπιτώλιο, ανακοίνωσε η αστυνομία και άρχισαν εργασίες καθαρισμού. Η φαρμακοβιομηχανία "Μπάγερ" συμφώνησε να προμηθεύσει τις ΗΠΑ με 300 εκατομμύρια χάπια του αντιβιοτικού "Σίπρο" προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα του άνθρακα.

    [07] ΗΠΑ-Αφγανιστάν .

    25/10/2001 08:24:04

    Συνεχίστηκαν και χθες οι βομβαρδισμοί από αμερικανικά αεροσκάφη κατά της πόλης Χεράτ στο δυτικό Αφγανιστάν, όπου, σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση, περισσότεροι από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν. Επίσης αμερικανικό αεροσκάφος βομβάρδισε και την πρωτεύουσα της χώρας Καμπούλ χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Οι Ταλιμπάν από πλευράς τους επανέλαβαν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν προκειμένου να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και ότι θα εκδικηθούν για το θάνατο τόσων αμάχων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 October 2001 - 11:30:23 UTC