Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυφύλακας Τιλιανάκης
  • [02] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΕΝ-Αγνοείται ψαράς
  • [03] Σύσκεψη το μεσημέρι υπό τον Κώστα Σημίτη για Ολυμπιάδα
  • [04] Συνεδριάζει αύριο το ΔΣ του ΟΤΕ για τιμολογιακή πολιτική
  • [05] Συνεχίζονται οι αμερικανικές επιδρομές στο Αφγανιστάν
  • [06] Ιχνη άνθρακα και σε γραφείο του υπουργείου Δικαιοσύνης

  • [01] Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυφύλακας Τιλιανάκης

    29/10/2001 13:29:00

    Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την καταβολή χρηματικής εγγύησης, αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του 24ου τακτικού ανακριτή ο 32χρονος αστυνομικός Γιώργος Τιλιανάκης, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 22χρονου Μαρίνου Χριστόπουλου, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στο Ζεφύρι.

    Ο αστυνομικός φυγαδεύτηκε απο τα δικαστήρια κάτω απο ισχυρότατα μέτρα ασφαλείας, καθώς απειλήθηκαν επεισόδια απο δεκάδες συγγενείς και φίλους του θύματος, που είχαν συγκεντρωθεί έξω απο το ανακριτικό γραφείο, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον άδικο θάνατο του 22χρονου.

    Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που προέβαλε στην προανακριτική κατάθεσή του ο αστυνομικός αποδίδει το θάνατο του Χριστόπουλου, πατέρα δύο παιδιών σε ατύχημα και τονίζει ότι δεν είχε πρόθεση όχι μόνο να σκοτώσει αλλά ούτε καν να χρησιμοποιήσει το όπλο του.

    Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του πολιτικού συλλόγου αθίγγανων Ευθύμιος Δημητρίου υποστήριξε ότι η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα θα δημιουργήσει εμφύλιο πόλεμο, καθώς, όπως είπε, "περιμέναμε προφυλάκιση και όχι ελευθέρωση. Η δικαιοσύνη δεν έκρινε σωστά, ζητούμε την παραίτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξεως". Ο κ. Δημητρίου είπε επίσης ότι όλοι οι αθίγγανοι θα κατέβουν σε διαμαρτυρία στη Βουλή.

    [02] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΕΝ-Αγνοείται ψαράς

    29/10/2001 09:38:24

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΜΜΕ 29-10-2001

    Από ιδιώτη αυτοδύτη ενημερώθηκε την 01.00 σήμερα η Λιμενική Αρχή Γυθείου ότι αγνοείται η τύχη του Θεόδωρου ΒΑΡΕΛΗ, 30 χρόνων, ο οποίος είχε μεταβεί τις απογευματινές ώρες χθες για υποβρύχια αλιεία με ψαροντούφεκο στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου Αρχάγγελος Λακωνικού κόλπου.

    Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν για έρευνες προς εντοπισμό αγνοουμένου, ιδιωτικά σκάφη, πλωτό του Λ.Σ, ιδιώτες δύτες, και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του ΛΣ με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

    [03] Σύσκεψη το μεσημέρι υπό τον Κώστα Σημίτη για Ολυμπιάδα

    29/10/2001 08:36:59

    Σύσκεψη, με αντικείμενο την προετοιμασία της Ολυμπιάδας, θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Στη σύσκεψη θα μετάσχουν ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος και οι υφυπουργοί Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης και Πολιτισμού Νάσος Αλευράς. Η σύσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Διϋπουργικής Επιτροπής.

    [04] Συνεδριάζει αύριο το ΔΣ του ΟΤΕ για τιμολογιακή πολιτική

    29/10/2001 08:36:53

    Συνεδριάζει αύριο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ για να αποφασίσει για τη νέα τιμολογιακή πολιτική του οργανισμού. Αναμένεται να αποφασίσει τη μείωση της αστικής κλήσης η οποία θα διαμορφωθεί στις 9 με 9,5 δρχ το λεπτό ενώ θα αυξήσει το πάγιο στις 3.400 δρχ.

    [05] Συνεχίζονται οι αμερικανικές επιδρομές στο Αφγανιστάν

    29/10/2001 08:36:46

    Νέο σφοδρό κύμα αεροπορικών επιθέσεων εναντίον του Αφγανιστάν, εξαπέλυσαν χθές και σήμερα τα ξημερώματα οι αμερικανικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 άμαχοι να χάσουν τη ζωή τους στα περίχωρα της Καμπούλ. Απο τους βομβαρδισμούς στην αφγανική πρωτεύουσα έχασαν τη ζωή τους και 4 Βρετανοί μουσουλμάνοι, οι οποίοι είχαν μεταβεί στο Αφγανιστάν για να πολεμήσουν στο πλευρό των Ταλιμπάν. Αμερικανικά αεροσκάφη έπληξαν τα ξημερώματα και θέσεις των Ταλιμπάν στα περίχωρα της Κανταχάρ.

    [06] Ιχνη άνθρακα και σε γραφείο του υπουργείου Δικαιοσύνης

    29/10/2001 08:36:40

    Ιχνη άνθρακα ανακαλύφθηκαν και σε περιφερειακό γραφείο διαλογής της αλληλογραφίας του υπουργείου Δικαιοσύνης.Πρόκειται για το νεότερο κρούσμα που ανακαλύπτεται στην Ουάσιγκτον, αφότου ίχνη του άνθρακα είχαν εντοπισθεί σε ταχυδρομικές εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν τον Λευκό Οίκο, το υπουργείο Εξωτερικών, το Ανώτατο Δικαστήριο και τη CIA.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 October 2001 - 12:30:18 UTC