Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Παπανδρέου σε Ισλαμαμπάντ, Νέο Δελχί και Τεχεράνη.
  • [02] Συνεχίζεται το κύμα των αεροπορικών επιθέσεων στο Αφγανιστάν
  • [03] ΗΠΑ-Ανθρακας-Υπέκυψε απο τη νόσο μία 60χρονη
  • [04] Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου-Εξετάστηκαν θέματα ασφάλειας.
  • [05] Το Σάββατο θα απολογηθούν οι 5 του πλοίου με την κοκαϊνη
  • [06] Π. Λυμπέρης - Προθεσμία για τα ναρκωτικά
  • [07] Νέα δεδομένα στην τραπεζική αγορά απο τη συγχώνευση Εθνικής-ALPHA BANK
  • [08] Δύο νεκροί σε τροχαίο.
  • [09] Ευθυμίου -Κάλυψη κενών θέσεων .
  • [10] Φόρουμ Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς .
  • [11] Σκανδαλίδης-Διάλογος με συνδικάτα.
  • [12] Υπουργικό Συμβούλιο-Συνεδρίαση.
  • [13] ΗΠΑ-Ταλιμπάν-Καταστράφηκαν όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας.
  • [14] Περιοδεία Γ. Παπανδρέου.
  • [15] ΗΠΑ-Αφγανιστάν-Βομβαρδισμοί.

  • [01] Περιοδεία Παπανδρέου σε Ισλαμαμπάντ, Νέο Δελχί και Τεχεράνη.

    01/11/2001 13:39:14

  • Περιοδεία στο Ισλαμαμπάντ, το Νέο Δελχί και την Τεχεράνη πραγματοποιεί απο σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και θα έχει ένα κύκλο επαφών με τις ηγεσίες των χωρών, που εμπλέκονται στην κρίση με επίκεντρο τη διεθνή τρομοκρατία. Στη διάρκεια των συναντήσεών του, θα ανταλλάξει απόψεις, τόσο για τις τελευταίες εξελίξεις, όσο και για διμερή θέματα. Ταυτόχρονα, ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, θα μεταφέρει στο Πακιστάν ανθρωπιστική βοήθεια. Στο μεταξύ, στην πόλη Ζαχεντάν του Αφγανιστάν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, έχουν φθάσει Ελληνες "γιατροί του κόσμου", όπου λειτουργούν δύο στρατόπεδα με 6.000 Αφγανούς.

    [02] Συνεχίζεται το κύμα των αεροπορικών επιθέσεων στο Αφγανιστάν

    01/11/2001 13:39:07

  • Σφοδρό κύμα αεροπορικών επιθέσεων, εναντίον θέσεων των Ταλιμπάν στο βορειοανατολικό μέτωπο του Αφγανιστάν, κοντά στα σύνορα με το Τατζικιστάν, εξαπέλυσαν εκ νέου στη διάρκεια της νύχτας Αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη. Στην περιοχή αυτή οι Ταλιμπάν, βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας, οι οποίες μάχονται για την ανατροπή του αφγανικού καθεστώτος. Ο πρεσβευτής των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, δήλωσε, ότι έως σήμερα, απο τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Αφγανιστάν, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 1.500 άτομα, ενω κατηγόρησε τις ΗΠΑ για επιθέσεις εναντίον αθώων. Οπως έγινε σήμερα γνωστό, οι πακιστανικές αρχές άνοιξαν το μεθοριακό σταθμό Σαμάν για τη διέλευση Αφγανών προσφύγων, που έχουν ανάγκη βοήθειας. Στο μεταξύ η αμερικανική υπηρεσία πληροφορίων, διέψευσε σήμερα τις αναφορές γαλλικών εφημερίδων, οτι ένα απο τα στελέχη της είχε έλθει σε επαφή με τον καταζητούμενο Σαουδάραβα τρομοκράτη Οσάμα Μπίν Λάντεν σε νοσοκομείο του Ντουμπάι.

    [03] ΗΠΑ-Ανθρακας-Υπέκυψε απο τη νόσο μία 60χρονη

    01/11/2001 13:39:01

  • Υπέκυψε τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, η 60χρονη γυναίκα, που είχε προσβληθεί από την αναπνευστική μορφή του άνθρακα, ανεβάζοντας έτσι στους 4 τον αριθμό των θυμάτων απο τη νόσο. Ιχνη του θανατηφόρου βακτηριδίου εντοπίσθηκαν χθές και σε μια ταχυδρομική υπηρεσία του Κάνσας, ενω οι 200 εργαζόμενοί της κλήθηκαν να ξεκινήσουν θεραπεία με αντιβιοτικά για προληπτικούς λόγους. Σπόρια άνθρακα βρέθηκαν χθες και στην Ιντιάνα, καθώς και σε ένα πέμπτο ταχυδρομείο της Φλόριντα. Στο μεταξύ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι οι 15 από τους 19 αεροπειρατές, κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον είχαν λάβει βίζα εισόδου στις ΗΠΑ από τη Σαουδική Αραβία. Αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσαν οτι σύντομα θα υπάρξουν αλλαγές, στη διαδικασία έκδοσης θεωρήσεων διαβατηρίων. Τέλος περισσότεροι από 70 Πακιστανοί δικηγόροι ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα μετάσχουν στον "ιερό πόλεμο" κατά των ΗΠΑ, υποσχόμενοι να βοηθήσουν τους Ταλιμπάν σε νομικό επίπεδο.

    [04] Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου-Εξετάστηκαν θέματα ασφάλειας.

    01/11/2001 13:38:55

  • Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδρίασε το πρωί το υπουργικό συμβούλιο με αντικείμενο θέματα ασφαλείας, τα οποία εισηγείται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Το απόγευμα ο κ. Σημίτης θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Χθες, ο κ. Σημίτης είχε συνάντηση με τον γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη, όπου παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός δράσης του κυβερνώντος κόμματος για το επόμενο διάστημα.

    [05] Το Σάββατο θα απολογηθούν οι 5 του πλοίου με την κοκαϊνη

    01/11/2001 13:38:48

  • Προθεσμία για να απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο ζήτησαν και πήραν οι πέντε συλληφθέντες της σπείρας διακίνησης ναρκωτικών απο την Κολομβία. Σημειώνεται ότι τα άτομα αυτά συνελήφθησαν όταν μετά απο έρευνα των διωκτικών αρχών εντοπίστηκαν σε πλοίο στην Πρέβεζα 206 κιλά κοκαϊνης.

    [06] Π. Λυμπέρης - Προθεσμία για τα ναρκωτικά

    01/11/2001 13:38:42

  • Προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη πήραν ο ψυχίατρος Πέτρος Λυμπέρης και τέσσερις συνεργάτες του στην κλινική "Κασταλία", οι οποίοι κατηγορούνται για σειρά αδικημάτων που αφορούν παραβάσεις σε βαθμό κακουργήματος του νόμου περί ναρκωτικών. Σημειώνεται ότι ο ψυχίατρος είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούνιο στη Μύκονο, μετά απο έφοδο λιμενικών στο σκάφος του, όπου είχαν εντοπιστεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Για την υπόθεση αυτή ο Λυμπέρης παραμένει προφυλακισμένος

    [07] Νέα δεδομένα στην τραπεζική αγορά απο τη συγχώνευση Εθνικής-ALPHA BANK

    01/11/2001 13:38:33

  • Νέα δεδομένα στον τραπεζικό χώρο δημιουργεί η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα δημιουργηθεί μια τράπεζα κολοσσός με ενεργητικό όσο περίπου δύο κρατικοί προϋπολογισμοί. Τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο τραπεζών που συνεδρίασαν το πρωί οριστικοποίησαν τις λεπτομέρειες της συγχώνευσης. Η νέα τράπεζα που θα δημιουργηθεί θα συγκαταλέγεται στις 50 μεγαλύτερες της Ευρώπης και θα αποτελέσει ένα ισχυρό σχήμα για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό στο χώρο της ΟΝΕ. Τόσο ο διοικητής της Εθνικής Θεόδωρος Καρατζάς, όσο και ο πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος διαβεβαίωσαν ότι δεν θα θιγούν οι εργαζόμενοι των δύο τραπεζών καθώς οι προοπτικές ανάπτυξης της νέας τράπεζας είναι μεγάλες. Από την πλευρά των εργαζομένων, εκπρόσωπος του προεδρείου της ΟΤΟΕ δήλωσε στο ΑΠΕ ότι η προοπτική της συγχώνευσης αυτής φέρνει στην επικαιρότητα την ανάγκη ικανοποίησης των αιτημάτων που έγκαιρα είχε διατυπώσει η Ομοσπονδία. Η είδηση της συγχώνευσης αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύκλο εξαγορών και συγχωνεύσεων στον ελληνικό τραπεζικό τομέα.

    [08] Δύο νεκροί σε τροχαίο.

    01/11/2001 08:45:27

    Στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κατερίνης έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται ο οδηγός του τουρκικού λεωφορείου που μετέφερε δύο Τούρκους δημάρχους και Τούρκους δημοσιογράφους,που ταξίδευαν προς την Αθήνα για να παραστούν στην τελετή για την απονομή των βραβείων "Ιπεκτσι". Το λεωφορείο συγκρούστηκε με ΙΧ στο 418ο χιλίομετρο της εθνικής Αθηνών-Θεσσαλονίκης,του οποίου οι επιβάτες απανθρακώθηκαν.

    [09] Ευθυμίου -Κάλυψη κενών θέσεων .

    01/11/2001 07:50:03

    Ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, υποσχέθηκε διορισμούς εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά και να εξισορροπήσει το σύστημα. Ο κ. Ευθυμίου συναντήθηκε χθες με καθηγητές και δασκάλους, οι οποίοι ζητούν την κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία. Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη 1.669 αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

    [10] Φόρουμ Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς .

    01/11/2001 07:49:57

    Αριστερά και κοινωνικά κινήματα από όλη την Ευρώπη θα πραγματοποιήσουν αύριο και μεθαύριο, την πρώτη Διάσκεψη της Αριστεράς στην Αθήνα, ενώ την Κυριακή θα διεξαχθεί συνάντηση του φόρουμ της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς. Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων αυτών έχει ο Συνασπισμός και, όπως είπε ο πρόεδρός του, Νίκος Κωνσταντόπουλος, στόχος των συναντήσεων αυτών, είναι να πραγματοποιηθεί ένας ανοιχτός δημιουργικός διάλογος για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στις νέες συγκυρίες.

    [11] Σκανδαλίδης-Διάλογος με συνδικάτα.

    01/11/2001 07:49:51

    Συνεχή διάλογο με τα συνδικάτα, υποσχέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, κατά την πρώτη επίσημη συνάντηση που είχε χθες με την ΑΔΕΔΥ. Πρόθεση της νέας ηγεσίας του υπουργείου, είπε, είναι η αναβάθμισή της, η βελτίωση των ποιοτικών υπηρεσιών και η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ο κ. Σκανδαλίδης συναντήθηκε με εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας και του Συνασπισμού προς τους οποίους είπε ότι δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί αλλαγές σε θέματα που αφορούν το υπουργείο Εσωτερικών, πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2002.

    [12] Υπουργικό Συμβούλιο-Συνεδρίαση.

    01/11/2001 07:49:45

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο με αντικείμενο θέματα ασφαλείας με εισηγητή τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Το απόγευμα ο κ. Σημίτης θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Χθες, ο κ. Σημίτης είχε συνάντηση με τον Γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη, όπου παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός δράσης του κυβερνώντος κόμματος για το επόμενο διάστημα.

    [13] ΗΠΑ-Ταλιμπάν-Καταστράφηκαν όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας.

    01/11/2001 07:49:38

    Το αμερικανικό Πεντάγωνο υποστήριξε ότι οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στο Αφγανιστάν έχουν καταστρέψει τους διαύλους επικοινωνίας σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι ομάδες των Ταλιμπάν δυσκολεύονται πολύ να επικοινωνήσουν, μεταξύ τους και με τον ανώτατο ηγέτη τους τον Μουλά Μωχάματ Ομάρ.

    [14] Περιοδεία Γ. Παπανδρέου.

    01/11/2001 07:49:32

    Περιοδεία στο Ισλαμαμπάντ, το Νέο Δελχί και την Τεχεράνη πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να έρθει σε επαφή με τις ηγεσίες των χωρών, που εμπλέκονται στην κρίση. Στη διάρκεια των συναντήσεών του, θα ανταλλάξει απόψεις, τόσο για τις τελευταίες εξελίξεις, όσο και για διμερή θέματα. Ταυτόχρονα, ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, θα μεταφέρει στο Πακιστάν ανθρωπιστική βοήθεια. Στο μεταξύ, στην πόλη Ζαχεντάν του Αφγανιστάν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, έχουν φθάσει Ελληνες "γιατροί του κόσμου", όπου λειτουργούν δύο στρατόπεδα με 6.000 Αφγανούς.

    [15] ΗΠΑ-Αφγανιστάν-Βομβαρδισμοί.

    01/11/2001 07:49:25

    Η αμερικανική αεροπορία συνέχισε, στη διάρκεια της νύχτας, τις επιθέσεις της εναντίον των γραμμών των Ταλιμπάν στο βορειοανατολικό μέτωπο του Αφγανιστάν. Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, αμερικανικό αεροσκάφος βομβάρδισε κλινική του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στο Κανταχάρ, ενέργεια που παραδέχθηκε το Πεντάγωνο, προσθέτοντας ότι "έπληξαν" νόμιμο στόχο των τρομοκρατών. Την ίδια ώρα, η αφγανική αντιπολίτευση ετοιμάζεται να εξαπολύσει επίθεση εναντίον των γραμμών του μετώπου βόρεια της Καμπούλ, εντός των προσεχών ημερών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 November 2001 - 12:30:52 UTC