Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποχωρεί η κακοκαιρία.
  • [02] Στη Ζάκυνθο το δουλεμπορικό με 1000 λαθρομετανάστες.
  • [03] Ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων προανήγγειλε ο Ράμσφελντ.
  • [04] Ραντεβού στα δικαστήρια έκλεισε ο Μητσοτάκης στον Λαλιώτη.
  • [05] Ο Α.Παπαδόπουλος ζήτησε από τους περιφερειάρχες αποτελέσματα.
  • [06] Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Ι.Τζεμ.
  • [07] Συνεργασία με τον Π.Ευθυμίου είχε ο πρωθυπουργός.
  • [08] Αρχισαν οι επαφές του Ρέππα για το ασφαλιστικό.
  • [09] Απεργούν την Τετάρτη οι ιδιοκτήτες ταξί στην Αθήνα.

  • [01] Υποχωρεί η κακοκαιρία.

    05/11/2001 21:29:33

    Υποχωρεί σταδικά η φονική κακοκαιρία που έπληξε το τελευταίο τριήμερο όλη τη χώρα και άφησε πίσω της τρείς νεκρούς και προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε έργα υποδομής και περιουσίες, αλλά και σοβαρά προβλήματα στις οδικές, θαλάσσιες και αεροπορικές συγκοινωνίες. Στο νομό Αττικής ιδιαίτερα επλήγη η περιοχή του Ωρωπού, όπου πολλά σπίτια πλημμύρισαν και οι χείμαροι μετέφεραν στους δρόμους πέτρες, ξύλα και λάσπες. Στά νότια προάστια της Αθήνας οι δρόμοι πλημμύρισαν για άλλη μια φορά, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για την άντληση υδάτων.

    [02] Στη Ζάκυνθο το δουλεμπορικό με 1000 λαθρομετανάστες.

    05/11/2001 21:29:27

    Στο λιμάνι της Ζακύνθου κατέπλευσε το τουρκικό δουλεμπορικό με τους περίπου 1000 λαθρομετανάστες που είχε προορισμό την Ιταλία. Το 60μετρο πλοίο παρέμεινε ακυβέρνητο ενώ έπλεε ανοιχτά της Ζακύνθου, όπου έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι. Στο λιμάνι της Ζακύνθου έχει στηθεί ένα πρόχειρο ιατρείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ σε επιφυλακή έχει τεθεί και το νοσοκομείο του νησιού.

    [03] Ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων προανήγγειλε ο Ράμσφελντ.

    05/11/2001 21:29:20

    Την εκτίμηση ότι η εκστρατεία στο Αφγανιστάν δεν θα κρατήσει χρόνια, διατύπωσε από το Νέο Δελχί που βρίσκεται ο υπουργός αμύνης των ΗΠΑ Ράμσφελντ και ανακοίνωσε την ανάπτυξη περαιτέρω χερσαίων δυνάμεων για τη σύλληψη του Μπίν Λάντεν. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί κατά του Αφγανιστάν. Αμερικανικά αεροσκάφη έπληξαν ξενοδοχείο στην Καμπούλ, με πολλούς νεκρούς, όπως υποστηρίζουν οι Ταλιμπάν, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ακόμη ότι κατέρριψαν άλλο ένα αμερικανικό ελικόπτερο, με 50 νεκρούς στρατιώτες. Το Πεντάγωνο ισχυρίζεται οτι το ελικόπτερο έπεσε λόγω κακών καιρικών συνθηκών και υπάρχουν μόνο τραυματισμοί.

    [04] Ραντεβού στα δικαστήρια έκλεισε ο Μητσοτάκης στον Λαλιώτη.

    05/11/2001 21:29:14

    Ραντεβού στα δικαστήρια έκλεισε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον Κώστα Λαλιώτη, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με χρηματοδότηση της ΝΔ από λιβεριανή εταιρία, όπως υποστηρίζει ο πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Εχω πει ότι με τον κ. Λαλιώτη θα καθαρίσουμε στη δικαιοσύνη, η οποία θα ξεκαθαρίσει όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν", δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε πως ο κ. Λαλιώτης προσπαθεί να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά για τα έργα και τις ημέρες του στο υπουργείο.

    [05] Ο Α.Παπαδόπουλος ζήτησε από τους περιφερειάρχες αποτελέσματα.

    05/11/2001 21:29:07

    Να γίνουν άμεσα ορατά τα αποτελέσματα των αλλαγών στο χώρο της υγείας, ζήτησε ο Αλέκος Παπαδόπουλος από τους περιφερειάρχες των Συμβουλίων Υγείας και τους κάλεσε να δώσουν μεγαλύτερο βάρος στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και να λύσουν όποια τυχόν πρακτικά προβλήματα υπάρχουν ώστε να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατόν τα απογευματινά ιατρεία στα νοσοκομεία.

    [06] Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Ι.Τζεμ.

    05/11/2001 21:29:00

    Στην Αθήνα φτάνει την Τετάρτη ο τούρκος υπουργός εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ για διήμερη επίσκεψη, στη διάρκεια της οποίας θα έχει επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν οι διεθνείς εξελίξεις,καθώς και οι διμερείς σχέσεις υπό το πρίσμα της εφαρμογής των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στις δυο χώρες. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προκλητικές δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων. Μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ, που απείλησε με προσάρτηση των κατεχομένων, αν η Κύπρος ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίού, υπεύθυνος για το Κυπριακό, Σουκρού Γκιουρέλ υποστήριξε για άλλη μια φορά ότι στην Ελλάδα υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών. Η ένταξη της Κύπρου θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων της ΕΕ, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόππαπας.

    [07] Συνεργασία με τον Π.Ευθυμίου είχε ο πρωθυπουργός.

    05/11/2001 21:28:50

    Συνεργασία εφόλης της ύλης είχε ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου. Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα που εκκρεμούν, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα, το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή σχέδιο νόμου που θα αναφέρεται στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση κλπ.

    [08] Αρχισαν οι επαφές του Ρέππα για το ασφαλιστικό.

    05/11/2001 21:28:40

    Το ασφαλιστικό ήταν στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης που είχε ο υπουργός εργασίας Δημήτρης Ρέππας με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ. Είναι η κατάλληλη στιγμή να αναζητηθεί λύση για το ασφαλιστικό, δήλωσε ο κ. Ρέππας, σημειώνοντας ότι χρειάζεται συζήτηση σε καθαρή βάση. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος σε συνέντευξή του προτείνει ένα ευέλικτο σύστημα συνταξιοδότησης με "κατώφλι" το 55-ο έτος και "οροφή" το 65-ο μέσω κινήτρων παραμονής και εισηγείται τη σταδιακή συγχώνευση όλων των Ταμείων σε τρία.

    [09] Απεργούν την Τετάρτη οι ιδιοκτήτες ταξί στην Αθήνα.

    05/11/2001 21:28:27

    Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, από τις 5 το πρωί, οι ιδιοκτήτες ταξί των Αθηνών.Ζητούν να αυξηθούν τα κόμιστρα και τα πρόσθετα τέλη για μετάβαση από και πρός το αεροδρόμιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 November 2001 - 21:30:26 UTC