Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νεκρός ο Νο3 της Αλ Κάιντα-Οπισθοχώρηση διέταξε ο μουλάς Ομάρ.
  • [02] Αύριο η πορεία για το Πολυτεχνείο.
  • [03] Από 1ης Ιουλίου 2002 το οικογενειακό επίδομα.
  • [04] Σε διάλογο κάλεσε τους αγρότες ο Γ.Δρυς.
  • [05] Επιασαν δουλειά οι μάνατζερ των δημόσιων νοσοκομείων.
  • [06] Συνάντηση Κ.Σημίτη-Β.Παπανδρέου-Τα έργα προχωρούν κανονικά.
  • [07] Απαγορεύθηκε το φάρμακο Τ4.

  • [01] Νεκρός ο Νο3 της Αλ Κάιντα-Οπισθοχώρηση διέταξε ο μουλάς Ομάρ.

    16/11/2001 21:04:56

    Νεκρός φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το ανώτατο στέλεχος της Αλ Κάιντα και δεξί χέρι του Μπιν Λάντεν, Μοχάμαντ Ατεφ, στην διάρκεια αεροπορικής επιδρομής. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ηγετικά στελέχη έχουν συλληφθεί από τις δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας, οι οποίες όπως δηλώνουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ, ελέγχουν κάτι περισσότερο από το 50% του αφγανικού εδάφους. Οσον αφορά τον ίδιο τον μπιν Λάντεν, εικαζεται οτι διέφυγε οδικώς στο Πακιστάν. Στο μεταξύ, ο μουλάς Ομάρ διέταξε τους μαχητές του να φύγουν από την Κανταχάρ.

    [02] Αύριο η πορεία για το Πολυτεχνείο.

    16/11/2001 21:04:49

    Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, ολοκληρώνονται αύριο το απόγευμα οι εκδηλώσεις για την 28η επέτειο του Πολυτεχνείου. Σήμερα, στον χώρο του Πολυτενείου κατέθεσαν στεφάνια ο υπουργός Παιδείας και άλλοι πολιτικοί ενώ μηνύματα ενότητας απηύθυναν ο πρωθυπουργός και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης. Ενόψει αύριο της πορείας, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

    [03] Από 1ης Ιουλίου 2002 το οικογενειακό επίδομα.

    16/11/2001 21:04:43

    Από 1ης Ιουλίου 2002 θα καταβάλλεται το οικογενειακό επίδομα και στους δύο συζύγους, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας & Οικονομικών Γιώργο Φλωρίδη. Επίσης, από 1η Ιανουαρίου θα καταβάλλεται και το επίδομα στους πολυτέκνους, ανεξαρτήτως του ύψους του οικογενειακού εισοδήματος.

    [04] Σε διάλογο κάλεσε τους αγρότες ο Γ.Δρυς.

    16/11/2001 21:04:37

    Πρόσκληση σε διάλογο, απηύθυνε προς τους αγρότες ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Δρυς. Από την πλευρά τους, οι αγρότες πραγματοποίησαν σήμερα μεγάλο συλλαλητήριο στα Φάρσαλα του νομού Λαρίσης με τη συμμετοχή 700 και πλέον τρακτέρ και 1000 αγροτών, που παρέλυσαν επί δύο ώρες περίπου την πόλη. Το πρωί, ο πρωθυπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για την αγροτική πολιτική, που είχε καταθέσει ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Εβερτ, είπε ότι δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί για την εγκατάλειψη της υπαίθρου, παραδέχθηκε όμως την ανησυχία των αγροτών για το βαμβάκι και τον καπνό, τονιζοντας ότι έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για την αύξηση της αγροτικής παραγωγής και την ανάπτυξη της υπαίθρου.

    [05] Επιασαν δουλειά οι μάνατζερ των δημόσιων νοσοκομείων.

    16/11/2001 21:04:30

    Συμβόλαια αποδοτικότητας, κλήθηκαν να υπογράψουν σήμερα στο υπουργείο Υγείας οι πρώτοι διοικητές μάναντζερ για τα νοσοκομεία της Αττικής, οι οποίοι ορκίστηκαν και αναλαμβάνουν άμεσα καθήκοντα στα μεγάλα νοσοκομεία που θα έχει υπό την εποπτεία του το Περιφερειακό Συμβούλιο Υγείας της Αττικής. Ο υπουργός Υγείας τόνισε οτι θα είναι ένας τεράστιος όγκος δουλειάς, και οτι δεν θα είναι απλοί δημόσιοι υπάλληλοι. Επεσήμανε μάλιστα, ότι το ωράριό τους είναι...ελεύθερο ή κατά μια καλύτερη διατύπωση 24ωρης διάρκειας, όσο δηλαδή θα λειτουργούν πλέον και τα νοσοκομεία.

    [06] Συνάντηση Κ.Σημίτη-Β.Παπανδρέου-Τα έργα προχωρούν κανονικά.

    16/11/2001 21:04:23

    Δίωρη συνεργασία για όλα τα θέματα του υπουργείου Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων, είχαν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου. Ερωτηθείσα αν υπάρχουν καθυστερήσεις στα έργα και τα προγράμματα του υπουργείου, εκτός από τα έργα της Ολυμπιάδας, η κα Παπανδρέου απάντησε ότι όλα προχωρούν κανονικά, διευκρίνισε ωστόσο, οτι αυτό δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν και προβλήματα.

    [07] Απαγορεύθηκε το φάρμακο Τ4.

    16/11/2001 21:04:17

    Την απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης όλων των παρτίδων του προϊόντος Τ4 της εταιρίας Γιούνι Φάρμα, που είχαν παραχθεί μετά την πρόσφατη τροποποίηση των εκδόχων του φαρμάκου, αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΦ, μετά τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του και της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης. Ο ΕΟΦ καλεί τους ασθενείς να απευθυνθούν στο γιατρό τους, προκειμένου να τους συστήσει την ενδεδειγμένη για την περίπτωσή τους θεραπεία. Το εν λόγω φάρμακο

    ελαμβάνετο από ασθενείς που είχαν πρόβλημα με τον θυροειδή τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 November 2001 - 21:30:26 UTC