Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στόχος του προϋπολογισμού η επιτάχυνση της ανάπτυξης.
  • [02] Ικανοποίηση βαμβακοπαραγωγών.
  • [03] Στον εισαγγελέα ο καθηγητής που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος
  • [04] Απορρίπτει η κυβέρνηση την πρόταση της ΝΔ για τη ΔΕΚΑ.
  • [05] Λιγότερα τα δάση που κάηκαν εφέτος.
  • [06] Γ.Παπανδρέου-Τ.Μίλερ για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.
  • [07] Χριστοδουλάκης-Μεγέθη προϋπολογισμού.

  • [01] Στόχος του προϋπολογισμού η επιτάχυνση της ανάπτυξης.

    21/11/2001 21:09:49

    Στόχος του προϋπολογισμού, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης, ο ρυθμός της οποίας εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 3,8%, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, επαναξιολόγηση των δημοσίων δαπανών, δημοσιονομική πειθαρχία και φορολογική δικαιοσύνη. Για πλασματικό προϋπολογισμό κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία.

    Στο μεταξύ,μετά τον ΟΟΣΑ και η Κομισιόν διατυπώνει θετικές προβλέψεις για την πορεία και τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Για το 2002 προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 3,5%, πληθωρισμό 2,7%, ενώ πτωτική θα είναι και η πορεία της ανεργίας.

    [02] Ικανοποίηση βαμβακοπαραγωγών.

    21/11/2001 21:09:42

    Στα σπίτια τους αναμένεται να επιστρέψουν αύριο οι βαμβακοπαραγωγοί της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα όσα συζήτησαν στη σημερινή τους συνάντηση με τον υφυπουργό Γεωργίας, Ευάγγελο Αργύρη, ο οποίος τους παρουσίασε πακέτο μέτρων. Θα βρίσκονται όμως σε ετοιμότητα, ενόψει της επίσημης ανακοίνωση από το υπ. Γεωργίας της τιμής του βαμβακιού, την ερχόμενη εβδομάδα. Στις Βρυξέλλες, το συμβούλιο Γεωργίας αναμένται να εγκρίνει την πρόταση της Κομισιόν για τριετή παράταση της χορήγησης των επιδοτήσεων στα καπνά μέχρι το 2004, ενώ μέχρι την προσεχή Τρίτη αναμένεται να καθοριστεί η τιμή του βαμβακιού.

    [03] Στον εισαγγελέα ο καθηγητής που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος 12χρονης.

    21/11/2001 21:09:36

    Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί ο καθηγητής Σάββας Χαραλαμπίδης 50 ετών, ο οποίος κατηγορείται οτι ασέλγησε σε βάρος 12χρονης μαθήτριάς του. Ο Χαραλαμπίδης παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, μετά την παρέλευση του αυτοφώρου, ενώ με απόφαση του υπουργού παιδείας Πέτρου Ευθυμίου, ο 50χρονος καθηγητής τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

    [04] Απορρίπτει η κυβέρνηση την πρόταση της ΝΔ για τη ΔΕΚΑ.

    21/11/2001 21:09:29

    Απορρίπτει η κυβέρνηση την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής, σχετικά με την εταιρία του δημοσίου ΔΕΚΑ και το Χρηματιστήριο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε δήλωση του πρωθυπουργού ότι αυτή η κίνηση της ΝΔ είναι αντιπερισπασμός στην οικονομία που πηγαίνει καλά και που υπάρχουν συνεχείς θετικές εξελίξεις. Ο κ. Πρωτόππαπας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτές τις επιτυχίες και αυτό το θετικό κλίμα και στέκεται μίζερα και μικρόψυχα επιχειρώντας να δημιουργήσει ένα θολό κλίμα σκανδαλολογίας.

    [05] Λιγότερα τα δάση που κάηκαν εφέτος.

    21/11/2001 21:09:21

    Εννέα φορές λιγότερα στρέμματα δασικής έκτασης και δάσους, κάηκαν φέτος σε σχέση με πέρισυ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Παναγιώτης Φούρλας. Συγκεκριμένα, εκδηλώθηκαν 14.855 πυρκαγιές από τις οποίες κάηκαν περίπου 883 χιλιάδες στρέμματα δάσους, ενώ φέτος σημειώθηκαν 12.548 πυρκαγιές και κάηκαν μόλις 92 χιλιάδες στρέμματα. Σε ό,τι αφορά τις αιτίες των πυρκαγιών, ο κ. Φούρλας είπε ότι οι πολλές οφείλονται σε αμέλεια, αλλά οι επικίνδυνες είναι εμπρησμοί από πρόθεση.

    [06] Γ.Παπανδρέου-Τ.Μίλερ για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

    21/11/2001 21:09:11

    Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με τον Αμερικανό πρεσβευτή Τόμας Μίλερ. Μετά τη συνάντηση που κράτησε περίπου μία ώρα, ο κ. Μίλερ την χαρακτήρισε «χρήσιμη και τόνισε πως υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση. Ο Αμερικανός πρεσβευτής επισήμανε ότι η αμερικανική πλευρά συνεργάζεται με τη διεθνή κοινότητα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και ότι ο κόσμος συμφωνεί με τον αγώνα αυτό. Στο μεταξύ, σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι πλεον ελάχιστα μέρη ελέγχουν στο Αφγανιστάν.

    Προθεσμία έως αύριο να παραδοθούν, έδωσε η Βόρεια Συμμαχία σε αυτούς που παραμένουν οχυρωμένοιστην πόλη Κουντούζ, να παραδοθούν, υποστηρίζοντας οτι με την εκπνοή της προθεσμίας θα έχουν την ευθύνη για ό,τι συμβεί. Οι Ταλιμπάν από την πλευρά τους, δήλωσαν αποφασισμένοι να υπερασπισθούν τις τελευταίες επαρχίες που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους.

    [07] Χριστοδουλάκης-Μεγέθη προϋπολογισμού.

    21/11/2001 14:37:36

    Κατατίθεται το απόγευμα στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2002, τα βασικά μεγέθη του οποίου παρουσίασε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης. Για τις δαπάνες αποδοχών το 2002 προβλέπεται αύξηση κατά 6,5% και δαπάνες για συντάξεις της τάξης του 4,9%. Ο κρατικός προϋπολογισμος προβλέπει και την αύξηση των εσόδων κατά 6,1% σε σχέση με το 2001 και αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,8%. Οσον αφορά τον πληθωρισμό προβλέπεται αύξηση κατά 3,1% έναντι του 3,5% που αναμένεται να διαμορφωθεί το 2001. Στις δαπάνες των υπουργείων η μεγαλύτερη αύξηση θα είναι κατά 11,9% στο υπουργείο Γεωργίας. Οι δαπάνες για τα ολυμπιακά έργα θα αυξηθούν κατά 182,4% σε σχέση με το 2001. Επίσης στο νέο προϋπολογισμό αναφέρεται ότι μέσα στους πρώτους μήνες του 2002 θα εισέλθουν στην τελική φάση οι μετοχοποιήσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 November 2001 - 21:30:24 UTC