Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόσθετα κονδύλια για τους βαμβακοπαραγωγούς.
  • [02] Δεν θα έχει αναδρομική ισχύ το οικογενειακό επίδομα.
  • [03] Ποινική δίωξη σε βάρος του αστυνομικού.
  • [04] Νέα κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τον προϋπολογισμό.
  • [05] Επί δυόμιση ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα ο Κ.Μητσοτάκης.
  • [06] Ολυμπιακοί 2004-Θετικά τα αποτελέσματα του ελέγχου της ΔΟΕ.
  • [07] Ευρωκοινοβούλιο-Φοντέν-Ενταξη της Κύπρου στην ΕΕ.
  • [08] Κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Κ.Μητσοτάκης.
  • [09] Κατάθεση Μητσοτάκη για λιβεριανή εταιρία.
  • [10] Συναντήσεις Σημίτη.

  • [01] Πρόσθετα κονδύλια για τους βαμβακοπαραγωγούς.

    22/11/2001 21:24:08

    Πρόσθετα κονδύλια 76 δισ δρχ για επιδοτήσεις στους έλληνες βαμβακοπαραγωγούς, εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση, κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού της ΕΕ. Το Συμβούλιο Υπουργών δεν έκανε δεκτή πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου για σταδιακή μείωση κατά 20% κάθε χρόνο των επιδοτήσεων του καπνού, με χρόνο έναρξης το 2002. Ετσι, οι πιστώσεις που προβλέπονταν στο νέο κοινοτικό προϋπολογισμό για τις επιδοτήσεις στον καπνό παρέμειναν σταθερές. Στο μεταξύ χρήσιμη και εποικοδομητική, χαρακτηρίστηκε η συνάντηση που είχε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης με τα προεδρεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ και της ΣΥΔΑΣΕ.

    [02] Δεν θα έχει αναδρομική ισχύ το οικογενειακό επίδομα.

    22/11/2001 21:24:01

    Δεν θα έχει αναδρομική ισχύ το οικογενειακό επίδομα και στους δύο συζύγους, το οποίο θα αρχίσει να καταβάλλεται από 1η Ιουλίου 2002, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης. Σημειώνεται ότι αίτημα της ΑΔΕΔΥ είναι η αναδρομική καταβολή του οικογενειακού επιδόματος και στους δυο συζύγους για το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την κατάργησή του μέχρι σήμερα.

    [03] Ποινική δίωξη σε βάρος του αστυνομικού.

    22/11/2001 21:23:55

    Ποινική δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του αστυνομικού Ιωάννη Ριζόπουλου από το όπλο του οποίου έπεσε νεκρός ένας 20χρονος Αλβανός. Ο συνήγορος του αστυνομικού απέδωσε τη θανάσιμη βολή σε εκπυρσοκρότηση του όπλου. Στα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί φίλοι και συγγενείς του θύματος που αποδοκίμασαν έντονα τον κατηγορούμενο και υποστήριξαν ότι ο Ριζόπουλος πυροβόλησε εν ψυχρώ.

    [04] Νέα κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τον προϋπολογισμό.

    22/11/2001 21:23:48

    Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ με αφορμή τον προϋπολογισμό. Η ΝΔ υποστηρίζει ότι ο προϋπολογισμός, τον οποίο χαρακτηρίζει εικονικό και πλασματικό, δεν ενσωματώνει διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ αντίθετα προβλέπει επιπλέουν φόρους 190.000 δρχ, για κάθε νοικοκυριό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέγνωσε τις δηλώσεις του κ.Καραμανλή των δύο προηγούμενων ετών για τον προϋπολογισμό, οι οποίες ήταν πανομοιότυπες και έκανε λόγο για πλασματικούς προϋπολογισμούς. Ο εκπρόσωπος διερωτήθηκε αν ήταν έτσι τότε πως η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ και αποσπά εγκωμιαστικά σχόλια από τους διεθνείς οργανισμούς.

    [05] Επί δυόμιση ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα ο Κ.Μητσοτάκης.

    22/11/2001 21:23:41

    Επί δυόμιση ώρες κατέθεσε ο Κώστας Μητσοτάκης, στον εισαγγελέα στο πλαίσιο της εισαγγελική έρευνας με αφορμή τις καταγγελίες Λαλιώτη για την ύπαρξη τροφοδότη λογαριασμού της ΝΔ, σε λιβεριανή εταιρία. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι θα αγωνιστεί για να αντιμετωπίσει την προσπάθεια του κ. Λαλιώτη να επαναφέρει τη λάσπη και τη συκοφαντία ως κεντρικό μέσο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

    [06] Ολυμπιακοί 2004-Θετικά τα αποτελέσματα του ελέγχου της ΔΟΕ.

    22/11/2001 21:23:34

    Θετικά ήταν τα πρώτα συμπεράσματα των τεχνοκρατών της ΔΟΕ, από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν για την πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας. Το κλιμάκιο της ΔΟΕ ενδιαφέρθηκε κυρίως να ενημερωθεί για τα έργα τα οποία είχαν χαρακτηριστεί κόκκινα στην προηγούμενη επίσκεψη, πριν από δύο μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα ήταν άριστο, αλλά στην επόμενη επίσκεψή του, στο τέλος Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ντένις Οσβαλντ θα είναι ιδιαίτερα αυστηρό, αν παρατηρηθούν καθυστερήσεις στα έργα.

    [07] Ευρωκοινοβούλιο-Φοντέν-Ενταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

    22/11/2001 21:23:25

    Δεν υπάρχει περίπτωση το Ευρωκοινοβούλιο να εγκρίνει διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χωρίς την Κύπρο. Αυτό τόνισε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νικόλ Φοντέν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, σε απάντηση των τουρκικών απειλών περί προσάρτησης των κατεχομένων σε περίπτωση ένταξης της Κύπρου. Η κυρία Φοντέν εξέφρασε την ευαισθησία που τη διακατέχει για το Κυπριακό, ενώ συνεχάρη, όπως είπε, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ότι η Κύπρος έχει την προοπτική να καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέχρι το 2002 και να πάρει μέρος στις ευρωεκλογές του 2004.

    [08] Κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Κ.Μητσοτάκης.

    22/11/2001 14:43:10

    Κατέθεσε στον εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σχετικά με την έρευνα που διενεργείται με αφορμή τις καταγγελίες του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Λαλιώτη, για την ύπαρξη τροφοδότη λογαριασμού λιβεριανής εταιρίας μέσω του οποίου φέρεται να διακινούσε χρήματα η ΝΔ.

    [09] Κατάθεση Μητσοτάκη για λιβεριανή εταιρία.

    22/11/2001 14:33:25

    Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναμένεται να καταθέσει σήμερα στον εισαγγελέα ο οποίος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση σχετικά με την υπόθεση της λιβεριανής εταιρίας και της αρχικής σύμβασης του αεροδρομίου των Σπάτων. Σημειώνεται ότι η δικαστική έρευνα διεξάγεται μετά τα στοιχεία που έδωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης για εμπλοκή του κ.Μητσοτάκη και της ΝΔ στο θέμα αυτό. Χθες στον εισαγγελέα κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ.

    [10] Συναντήσεις Σημίτη.

    22/11/2001 14:31:51

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είχε το πρωί συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κώστα Σκανδαλίδη, με τον οποίο συζήτησε τις προτεραιότητες του υπουργείου του. Ο κ.Σκανδαλίδης, δήλωσε ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή θα είναι αυτό της μεταναστευτικής πολιτικής. Το μεσημέρι ο κ.Σημίτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρουμανίας Ιον Ιλιέσκου, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Το πρωί ο κ.Ιλιέσκου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 November 2001 - 21:30:30 UTC