Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτεταμένες ζημιές στη Σάμο απο τις σφοδρές βροχοπτώσεις.
  • [02] Απο Έλληνες αστυνομικούς θα ανακριθεί στο Βουκουρέστι ο Κώστας
  • [03] Το μέλλον των κινητοποιήσεων τους αποφασίζουν σήμερα οι αγρότες.
  • [04] Αρχισε στη Βουλή η συζήτηση για την υπόθεση της ΔΕΚΑ.
  • [05] Ακινητοποιημένα έως τις 3μμ τα τρόλεϊ.
  • [06] Βόννη-Διάσκεψη για Αφγανιστάν
  • [07] Συναντήσεις Κ. Σημίτη
  • [08] Γερμανικές αποζημιώσεις
  • [09] Υπ. Παιδείας-Προσλήψεις
  • [10] Οικογενειακό επίδομα
  • [11] ΟΑΕΔ-Πιστώσεις
  • [12] ΗΠΑ για συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς
  • [13] Τρόλεϊ-Στάση εργασίας

  • [01] Εκτεταμένες ζημιές στη Σάμο απο τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

    29/11/2001 13:08:40

  • Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν στη Σάμο οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν το νησί. Εκατοντάδες σπίτια καταστήματα και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, στο Βαθύ, το Καρλόβασι, τον Μαραθόκαμπο και το Πυθαγόρειο. Από τη νεροποντή προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νησιού, ενώ σε πολλά σημεία λόγω κατολισθήσεων έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Ζημιές επίσης προκλήθηκαν στα δίκτυα της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, ενώ κλειστό παραμένει το αεροδρόμιο. Με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ σήμερα παραμένουν κλειστά τα σχολεία. Στο νησί αναμένεται να φθάσουν 50 άνδρες της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο. Για τη Σάμο απέπλευσε το αρματαγωγό πλοίο "Ικαρία" με 15 οχήματα και άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος.

    [02] Απο Έλληνες αστυνομικούς θα ανακριθεί στο Βουκουρέστι ο Κώστας Πάσσαρης.

    29/11/2001 13:08:34

  • Αρχισαν οι διαδικασίες για την έκδοση από τις ρουμανικές αρχές στην Ελλάδα του διαβόητου κακοποιού Κώστα Πάσσαρη. Σήμερα ο Πάσσαρης αναμένεται να δώσει στο Βουκουρέστι την πρώτη του κατάθεση σε Ρουμάνους αλλά και σε Ελληνες αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Το δικαστήριο του Βουκουρεστίου εξέδωσε ένταλμα κράτησης για 30 ημέρες εναντίον του Πάσσαρη με τις κατηγορίες της οπλοχρησίας και της δολοφονίας. Ο Πάσσαρης καταζητείται και στη χώρα μας για τουλάχιστον 4 δολοφονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών και σωρεία ληστειών.

    [03] Το μέλλον των κινητοποιήσεων τους αποφασίζουν σήμερα οι αγρότες.

    29/11/2001 13:08:27

  • Ικανοποιητική κρίνεται η απόφαση της διαχειριστικής επιτροπής στις Βρυξέλλες για το θέμα της τελικής τιμής του βαμβακιού. Αποφάσισε να περιορίσει το συντελεστή προσαύξησης στην εκτιμώμενη για φέτος παραγωγή από το 15 στο 11% με αποτέλεσμα η τελική τιμή για τον παραγωγό να κυμανθεί στα επίπεδα των 271 εως 286 δραχμών. Στο μεταξύ, το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων αναμένεται να αποφασιστεί στην κρίσιμη Πανελλήνια Σύσκεψη των αγροτοσυνδικαλιστών που πραγματοποιείται από το μεσημέρι στον Παλαμά Καρδίτσας. Λίγο πριν το μεσημέρι αγρότες της Θεσσαλονίκης απέκλεισαν συμβολικά τον κόμβο στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας στο ύψος της Χαλκηδόνας.

    [04] Αρχισε στη Βουλή η συζήτηση για την υπόθεση της ΔΕΚΑ.

    29/11/2001 13:08:20

  • Αρχισε λίγο πριν το μεσημέρι στη Βουλή η συζήτηση, για την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει το θέμα των προεκλογικών τοποθετήσεων της ΔΕΚΑ στο Χρηματιστήριο. Υπέρ της πρότασης της ΝΔ τάσσονται και τα άλλα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης, τάχθηκε κατά της πρότασης της ΝΔ την οποία κατηγόρησε ότι παρεμβαίνει συστηματικά στο Χρηματιστήριο. Πρόσθεσε ότι οι τοποθετήσεις της ΔΕΚΑ στο Χρηματιστήριο εκείνη την περίοδο δεν επηρέασαν το γενικό δείκτη. Ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Αλογοσκούφης, τόνισε ότι το κόμμα του ζητά τη σύσταση της επιτροπής γιατί όσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα θέλει πλήρη έρευνα και να μην υπάρχουν σκιές πάνω από τον πολιτικό κόσμο. Συμπλήρωσε ότι "λεκιασμένος" υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του.

    [05] Ακινητοποιημένα έως τις 3μμ τα τρόλεϊ.

    29/11/2001 13:08:13

  • Χωρίς τρόλεϊ θα είναι μέχρι τις 3 η Αθήνα και ο Πειραιάς, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας των εργαζομένων σ`αυτά, οι οποίοι διεκδικούν την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων.

    [06] Βόννη-Διάσκεψη για Αφγανιστάν

    29/11/2001 08:08:44

    Στη Βόννη της Γερμανίας συνεχίζεται η διάσκεψη για την μεταταλιμπάν εποχή του Αφγανιστάν και η Βόρεια Συμμαχία που ελέγχει το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας συμφώνησε στο ευρύτερο πλαίσιο ενός μηχανισμού για τον καταμερισμό της εξουσίας με τους Αφγανούς μοναρχικούς, όπως έγινε γνωστό απο αξιωματούχους και των δυο πλευρών. Ετσι, θα σχηματιστεί ένα προσωρινό συμβούλιο αλλά ο μηχανισμός για τη δημιουργία του θα συζητηθεί σήμερα, δήλωσε στενός συνεργάτης του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Βόρειας Συμμαχίας στις συνομιλίες της Βόννης.

    [07] Συναντήσεις Κ. Σημίτη

    29/11/2001 08:08:38

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, συναντάται το μεσημέρι με την κοινοτική επίτροπο Αννα Διαμαντοπούλου και ακολούθως θα έχει σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών για την προετοιμασία της συνάντησης με τον Βέλγο πρωθυπουργό το Σάββατο και της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

    [08] Γερμανικές αποζημιώσεις

    29/11/2001 08:08:31

    Οι γερμανικές αποζημιώσεις ήταν το αντικείμενο της συνάντησης χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τους υπουργούς Εξωτερικών και Δικαιοσύνης κυρίους Παπανδρέου και Πετσάλνικο. Πρέπει να διευκρινιστεί ότι, η κύρωση της Σύμβασης από το ελληνικό κοινοβούλιο με νόμο, δεν έχει αναδρομική ισχύ. Κατά συνέπεια, δεν καταλαμβάνει τα πρόσωπα που έχουν προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη και ζητούν αποζημιώσεις από το γερμανικό δημόσιο.

    [09] Υπ. Παιδείας-Προσλήψεις

    29/11/2001 08:08:24

    Ανακοινώθηκε απο το υπουργείο Παιδείας η πρόσληψη 226 δασκάλων και 23 νηπιαγωγών ως προσωρινών αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία στις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες απο τη δημοσίευση των ονομάτων στον Τύπο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθως και στο τμήμα διορισμών του υπουργείου Παιδείας.

    [10] Οικογενειακό επίδομα

    29/11/2001 08:08:18

    Προσφυγή στο Συνήγορο του Πολίτη κατέθεσε χθες η Ενωση Ελλήνων Εργατολόγων διότι η κυβέρνηση δεν δίνει στους δημόσιους υπαλλήλους αναδρομικά το οικογενειακό επίδομα παρά την απόφαση των ανωτάτων δικαστηρίων. Ο πρόεδρος της Ενωσης Χρήστος Νικολτσόπουλος, δήλωσε οτι ζητεί απο την ανεξάρτητη αρχή να καταδικάσει την κυβερνητική επιλογή που δεν χορηγεί αναδρομικά το οικογενειακό επίδομα. Σύμφωνα με πληροφορίες η επόμενη κίνηση των Ελλήνων Εργατολόγων θα είναι η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    [11] ΟΑΕΔ-Πιστώσεις

    29/11/2001 08:08:11

    Πιστώσεις ύψους 61 δισ.δρχ. στο Πρόγραμμα Επενδύσεων για το 2001 εγκρίθηκαν με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστου Πάχτα. Οι πιστώσεις αφορούν συγχρηματοδοτούμενα έργα και δράσεις του επιχειρησιακού προγράμματος για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση του Γ' ΚΠΣ. Οι πιστώσεις αυτές θα διατεθούν μέσω του ΟΑΕΔ, που είναι ο τελικός δικαιούχος.

    [12] ΗΠΑ για συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς

    29/11/2001 08:08:05

    Οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την απόφαση του Προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, να συναντηθούν την ερχόμενη Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου, στη Λευκωσία. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ότι οι ΗΠΑ θεωρούν "ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι δύο ηγέτες σχεδιάζουν να συναντηθούν στο νησί παρουσία εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών και συνεχίζουν να υποστηρίζουν απόλυτα τις καλές υπηρεσίες του γγ του ΟΗΕ όπως και όλες τις προσπάθειες για την επίτευξη συνολικής διευθέτησης".

    [13] Τρόλεϊ-Στάση εργασίας

    29/11/2001 08:07:58

    Χωρίς τρόλεϊ θα μείνουν σήμερα Αθήνα και Πειραιάς απο τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων σε αυτά που διεκδικούν την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 November 2001 - 12:30:32 UTC