Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντείνονται οι προσπάθειες για εντοπισμό του Μπιν Λάντεν.
  • [02] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Σάμος.
  • [03] Στα μπλόκα οι αγρότες τα Χριστούγεννα.
  • [04] Βουλή-Απερρίφθη η πρόταση της ΝΔ για ΔΕΚΑ.
  • [05] Στη Σλοβενία την Παρασκευή ο Σημίτης.

  • [01] Εντείνονται οι προσπάθειες για εντοπισμό του Μπιν Λάντεν.

    29/11/2001 20:49:38

    Νέες στρατιωτικές βάσεις θα εγκαταστήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Αφγανιστάν, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των στρατευμάτων τους, για τον εντοπισμό και την σύλληψη του Οσάμα μπιν Λάντεν. Στο πλαίσιο αυτών των επιχειρήσεων, θα σταλούν τις προσεχείς ημέρες στην κεντρική Ασία, νέα μαχητικά αεροσκάφη, αμερικανικά, γαλλικά και ίσως από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ. Στην περιοχή του Κανταχάρ, τελευταίο προπύργιο των Ταλιμπάν, βρίσκονται ήδη 900 πεζοναύτες και εντός των επομένων ημερών, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο της Βόρειας Συμμαχίας, είναι θέμα ημερών η κατάληψη της πόλης.

    [02] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Σάμος.

    29/11/2001 20:46:16

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Σάμος προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρότατα προβλήματα που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις να πλημμυρίσουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε 12 ώρες έπεσε περισσότερη βροχή από όση πέφτει όλο το μήνα. Όλες οι υπηρεσίες του νησιού, βρίσκονται σε κινητοποίηση καθώς και οι Ένοπλες Δυνάμεις που βοηθούν στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου. Ανάλογη ήταν και η κατάσταση στην Ικαρία. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει νέο κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο, με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους, στις θαλάσσιες περιοχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενδέχεται να είναι έντονες.

    [03] Στα μπλόκα οι αγρότες τα Χριστούγεννα.

    29/11/2001 20:46:10

    Νέο κύκλο κινητοποιήσεων από τις 10 Δεκεμβρίου εξήγγειλαν οι αγρότες της Θεσσαλίας, χαρακτηρίζοντας μη ικανοποιητικές τις τιμές του βαμβακιού που καθόρισε η Διαχειριστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σε πρώτη φάση οι αγρότες θα αποκλείσουν με τα τρακτέρ τους τις πλατείες των χωριών και των πόλεων. Ωστόσο, η κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη από την τιμή του βαμβακιού που καθόρισε η Κομισιόν, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της θα φθάσει τις 300 δρχ το κιλό αν υπολογιστεί η επιστροφή του ΦΠΑ και οι απαλλαγές στο πετρέλαιο.

    [04] Βουλή-Απερρίφθη η πρόταση της ΝΔ για ΔΕΚΑ.

    29/11/2001 20:46:03

    Απερρίφθη τελικώς η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία θα εξέταζε το ρόλο της ΔΕΚΑ στην κρίση του Χρηματιστηρίου, κατόπιν της αναφοράς του εισαγγελέα. Η πρόταση συγκέντρωσε 130 ψήφους υποστήριξης, έναντι 147 αποδοκιμασίας, επί συνόλου 277 παρόντων ψηφισάντων βουλευτών. Η συζήτηση διεξήχθη σε

    φορτισμένη ατμόσφαιρα με φραστικές αντεγκλίσεις μεταξύ του προέδρου της ΝΔ και του Γιάννου Παπαντωνίου. Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής τάχθηκε το ΚΚΕ, ενώ ο Συνασπισμός εμφανίστηκε επιφυλακτικός και διστακτικός.

    [05] Στη Σλοβενία την Παρασκευή ο Σημίτης.

    29/11/2001 20:45:56

    Τη Σλοβενία θα επισκεφθεί αύριο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τάσο Γιαννίτση και τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Ζαφειρόπουλο. Ο κ. Σημίτης θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Σλοβενίας και με τον πρωθυπουργό ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα υπογραφούν τρεις διμερείς συμφωνίες συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες στους τομείς των αερομεταφορών, της γεωργίας, της οικονομίας και της τεχνολογίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 November 2001 - 21:30:19 UTC