Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πτώση πολεμικού-Σώοι οι χειριστές.
  • [02] Νέο κύμα κακοκαιρίας απο την Πέμπτη.
  • [03] Ελεγχοι στην αγορά, ενόψει της κυκλοφορίας του ΕΥΡΩ.
  • [04] Στους δρόμους και πάλι τα τρακτέρ.
  • [05] Συνεδριάζει το απόγευμα το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ
  • [06] Καραμανλής:"Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου"
  • [07] Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Δ.Αβραμόπουλος
  • [08] Ληστεία σε τράπεζα στο Μπραχάμι Αττικής.
  • [09] Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες
  • [10] ΙΚΑ-Λήγει σήμερα η απεργία των γιατρών.
  • [11] Πτώση αεροσκάφους-Εγκετέλειψαν οι χειριστές.
  • [12] Κακοκαιρία-Υποχώρηση
  • [13] Ισραήλ-Εκρηξη
  • [14] Αγρότες-Κινητοποιήσεις
  • [15] Περιοδεία Καραμανλή
  • [16] Αβραμόπουλος

  • [01] Πτώση πολεμικού-Σώοι οι χειριστές.

    03/12/2001 14:04:52

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την περισυλλογή απο τα σωστικά συνεργεία των δυο χειριστών του αεροφωτογραφικού αεροσκάφους RF - 4 που κατέπεσε στην περιοχή της Καλαμπάκας στις 10.55 το πρωϊ ενώ εκτελούσε διατατεγμενη εκπαιδευτική πτήση.

    Πρόκειται για το σμηναγό Κωνσταντίνο Γιαννούλη και τον υποσμηναγό Σωτήρη Μαγκώτσιος οι οποίοι έχουν εντοπιστεί απο τα σωστικά συνεργεία σε μια αποκρυμνη πλαγιά δυτικά της Καλαμπάκας.

    Οι χειριστές έχουν επικοινωνία με τα σωστικά συνεργεία τα οποία επιχειρούν αυτή την ώρα για τη διάσωσή τους.

    [02] Νέο κύμα κακοκαιρίας απο την Πέμπτη.

    03/12/2001 13:27:15

    Υποχωρεί η κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Παραμένουν όμως τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω των χιονοπτώσεων κυρίως στις ορεινές περιοχές της χώρας. Δεμένα εξακολουθούν να παραμένουν και τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Ανοιχτά,είναι όλα τα πορθμεία εκτός από αυτό της Καβάλας-Θάσου. Σημειώνεται ότι η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει ανακοινώσει ότι αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, από την Πέμπτη.

    [03] Ελεγχοι στην αγορά, ενόψει της κυκλοφορίας του ΕΥΡΩ.

    03/12/2001 13:27:09

    Εντατικοί έλεγχοι άρχισαν στην αγορά προκειμένου να συγκρατηθεί το κύμα ανατιμήσεων στα καταναλωτικά αγαθά ενόψει της κυκλοφορίας του ευρώ από την 1η του νέου χρόνου. Το πρωί στο υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο, με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και εξετάστηκε το θέμα αυτό. Για την Πέμπτη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με όλους τους φορείς της αγοράς για την αποφυγή κρουσμάτων κερδοσκοπείας και την ομαλή μετάβαση στο ευρώ. Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο εξέτασε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από ανατιμήσεις προιόντων, λόγω της στρογγυλοποίησης των τιμών. Από τις 17 Δεκεμβρίου οι τράπεζες θα πωλούν νομίσματα ευρώ μέχρι 5.000 δραχμές προκειμένου οι πολίτες να εξοικειωθούν με το νέο αυτό νόμισμα, το οποίο όμως δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν πριν την 1η Ιανουαρίου.

    [04] Στους δρόμους και πάλι τα τρακτέρ.

    03/12/2001 13:27:02

  • Στους δρόμους βγήκαν και πάλι οι αγρότες οι οποίοι μετακίνησαν τα τρακτέρ και τα γεωργικά τους μηχανήματα στις πλατείες των χωριών. Βαμβακοπαραγωγοί του νομού Πέλλας απέκλεισαν το πρωί, συμβολικά για μισή ώρα, τη διασταύρωση Παραλίμνης στα Γιαννιτσά. Την ερχόμενη Δευτέρα οι αγρότες θα κλιμακώσουν τις κινητοποίησεις τους και θα μεταφέρουν τα τρακτέρ τους στις πρωτεύουσες και τις μεγάλες πόλεις των νομών. Επίσης, στις 13 του μήνα θα συνεδριάσουν οι αγροτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις και θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του οδικού δικτύου. Ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς επανέλαβε ότι η τιμή του βαμβακιού θα κυμανθεί μεταξύ 281 και 286 δραχμές το κιλό.

    [05] Συνεδριάζει το απόγευμα το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ

    03/12/2001 13:26:55

  • Συνεδριάζει το απόγευμα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Σημίτης αναμένεται να ζητήσει από τα μέλη του οργάνου αυτού να χαμηλώσουν οι τόνοι στο κόμμα μετά τις δημόσιες αντιπαραθέσεις στελεχών για τη λεγόμενη τακτική του "σκληρού ροκ". Θα ζητήσει να αφοσιωθούν στο έργο τους και να σταματήσει η συζήτηση για τον τρόπο αντιμετώπισης της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ.

    [06] Καραμανλής:"Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου"

    03/12/2001 13:26:48

  • Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, συναντήθηκε το πρωί στη Ρηγίλλης με τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κώστα Σκανδαλίδη. Ο κ.Καραμανλής κατέστησε σαφές στον κ.Σκανδαλίδη ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου και επισήμανε την ανάγκη διαρκούς ελέγχου και εκκαθάρισης των εκλογικών καταλόγων. Για τις ελληνοποιήσεις τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν αυστηροί κανόνες διαφάνεια και διαρκής έλεγχος από διακομματική επιτροπή. Για τα θεσμικά θέματα της αυτοδιοίκησης ο κ.Καραμανλής ανέφερε ότι οι όποιες προτάσεις πρέπει να κατατεθούν μετά τις δημοτικές εκλογές. Από την πλευρά του ο κ.Σκανδαλίδης τόνισε ότι δεν έχει στο μυαλό του τίποτα, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση από μηδενική βάση για το πολιτικό σύστημα. Τόνισε ότι δεν μπορεί με την ίδια διαδικασία που έχει, όπως είπε, εξαντλήσει τα όριά της να γίνουν αυτές και οι επόμενες εκλογές. Πρόσθεσε ότι αν υπάρξει νέο εκλογικό σύστημα θα ισχύσει σύμφωνα με το Σύνταγμα από τις μεθεπόμενες εκλογές.

    [07] Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Δ.Αβραμόπουλος

    03/12/2001 13:26:40

  • Δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο έγινε το μεσημέρι ο πρόεδρος του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών Δημήτρης Αβραμόπουλος. Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν οι εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις καθώς και η διεθνής κατάσταση. Ο κ.Αβραμόπουλος επέδωσε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τα πρακτικά του συνεδρίου του κόμματός του και τα πολιτικά κείμενα που υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του στη Θεσσαλονίκη.

    [08] Ληστεία σε τράπεζα στο Μπραχάμι Αττικής.

    03/12/2001 13:26:33

  • Ενοπλη ληστεία με λεία 8.000.000 δραχμές έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της τράπεζας Εργασίας στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι Αττικής. Δύο άγνωστοι με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους άρπαξαν τα χρήματα και διέφυγαν με μοτοσυκλέτα.

    [09] Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

    03/12/2001 13:26:25

  • Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες είναι η σημερινή. Στις 5 το απόγευμα, φορείς του αναπηρικού κινήματος θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Επίσης το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας τους αναμένεται να υποβάλει στον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη την ετήσια έκθεση για την κατάσταση των ατόμων με αναπηρίες.

    [10] ΙΚΑ-Λήγει σήμερα η απεργία των γιατρών.

    03/12/2001 13:26:16

  • Λήγει σήμερα η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ με βασικό αίτημα τη μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους. Οι γιατροί του Ιδρύματος απειλούν με συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, αν δεν ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα. Παράλληλα, συνεχίζουν για δύο ακόμη εβδομάδες την αποχή από το κλινικό έργο οι πανεπιστημιακοί γιατροί της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίνης.

    [11] Πτώση αεροσκάφους-Εγκετέλειψαν οι χειριστές.

    03/12/2001 11:45:53

    Αεροπλάνο της Πολεμικής μας Αεροπορίας τύπου RF-4 (Αεροφωτογραφικό) κατέπεσε λίγο πριν τις 11 το πρωί κοντά στην Καλαμπάκα.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι χειριστές του αεροσκάφους το οποίο πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση το εγκατέλειψαν κάνοντας χρήση του συστήματος αυτόματης εκτίναξης. Σε εξέλιξη είναι έρευνες για τον εντοπισμό τους.

    [12] Κακοκαιρία-Υποχώρηση

    03/12/2001 07:57:34

    Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία που έπληξε το προηγούμενο διήμερο τη χώρα. Παρ'όλα αυτά παραμένουν τα προβλήματα. Η κίνηση σε πολλές ορεινές περιοχές διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ έχουν αποκλειστεί και δεκάδες χωριά. Δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας εξακολουθούν να παραμένουν τα πλοία λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τα 10 μποφόρ.

    [13] Ισραήλ-Εκρηξη

    03/12/2001 07:57:27

    Ανεξέλεγκτη είναι και πάλι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τις δυο διαδοχικές βομβιστικές επιθέσεις απο Παλαιστινίους στην Ιερουσαλήμ και στην Χάιφα, όπου σκοτώθηκαν 26 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω απο 200. Την ευθύνη ανέλαβαν οι ισλαμικές οργανώσεις Τζιχάντ και Χαμάς, οι οποίες απείλησαν οτι θα συνεχισθούν οι επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

    [14] Αγρότες-Κινητοποιήσεις

    03/12/2001 07:57:21

    Στους δρόμους και πάλι απο σήμερα οι αγρότες, οι οποίοι θα βγάλουν τα τρακτέρ και τα γεωργικά τους μηχανήματα στις πλατείες των χωριών απαιτώντας καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους. Στις 10 του μήνα οι αγρότες θα μεταφέρουν τα τρακτέρ τους στις πρωτεύουσες και τις μεγάλες πόλεις των νομών, όπου θα παραμείνουν για τρεις ημέρες.

    [15] Περιοδεία Καραμανλή

    03/12/2001 07:57:14

    Η Θράκη μπορεί και πρέπει να είναι ο συνδετικός κρίκος με όλες τις γειτονικές χώρες. Σε αυτό εδω τον τόπο συμβιώνουν δημιουργικά και ειρηνικά άνθρωποι με διαφορετική γλώσσα, διαφορετική θρησκεία, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, επισκεπτόμενος χθες τον Ιασμο και την ορεινή κοινότητα Οργάνη της Ροδόπης.

    [16] Αβραμόπουλος

    03/12/2001 07:57:08

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΕΠ, ο κ. Αβραμόπουλος θα επιδώσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τα πρακτικά του ιδρυτικού συνεδρίου και τα πολιτικά κείμενα που υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του στη Θεσσαλονίκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 December 2001 - 12:30:42 UTC