Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πλήρης κατάρρευση του καθεστώτος των Ταλιμπάν.
  • [02] Συνάντηση Σημίτη-Πούτιν
  • [03] Στο 2,4% έκλεισε ο πληθωρισμός το Νοέμβριο
  • [04] Βουλή-Πρωθυπουργός-Απάντηση για το αγροτικό ζήτημα
  • [05] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-Κυπριακό.
  • [06] Περιοδεία Καραμανλή σε Πιερία, Ημαθία και Πέλλα.
  • [07] Ληστεία σε τράπεζα στον Πλατανιά Χανίων
  • [08] Πυρκαγιά στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.
  • [09] Απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων για Χίο και Μυτιλήνη.
  • [10] Επίσκεψη Πούτιν
  • [11] Υπουργοί Δικαιοσύνης ΕΕ-Τρομοκρατία
  • [12] Βουλή-"Ωρα του Πρωθυπουργού"
  • [13] Ευρωστρατός
  • [14] Μυελογενή λευχαιμία-Φάρμακο
  • [15] Απογευματινά ιατρεία-Αμοιβές
  • [16] Λαθρομετανάστες
  • [17] Σεισμός-Χαλκιδική
  • [18] ΣΑΕ-Βαρθολομαίος

  • [01] Πλήρης κατάρρευση του καθεστώτος των Ταλιμπάν.

    07/12/2001 13:32:18

  • Με την παράδοση της πόλης Κανταχάρ, ολοκληρώνεται η κατάρρευση του καθεστώτος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με το πρακτορείο Αφγανικός Ισλαμικός Τύπος, τη διοίκηση της πόλης ανέλαβε τοπική επιτροπή. Πάντως δεν έχει εντοπιστεί ο μουλάς Ομάρ. Οι Ταλιμπάν παρέδωσαν και μία κωμόπολη στα σύνορα με το Πακιστάν. Εξάλλου, παρά το γεγονός της παράδοσης, εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου ανακοίνωσε οτι Ταλιμπάν είχαν επιχειρήσει νωρίτερα αναγνωριστική επιχείρηση στη βάση που έχουν δημιουργήσει στο αεροδρόμιο της Κανταχάρ οι Αμερικανοί κομάντος, οι οποίοι τους απώθησαν με βολές όλμων. Χθες το βράδυ στην ίδια περιοχή συνετρίβη αμερικανικό ελικόπτερο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο στρατιώτες.

    [02] Συνάντηση Σημίτη-Πούτιν

    07/12/2001 13:32:11

  • Με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη συναντήθηκε λίγο πριν το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν του κ.Πούτιν. Το πρωί ο Ρώσος πρόεδρος ξεναγήθηκε στην Ακρόπολη και τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Οι μετακινήσεις του κ.Πούτιν, στο κέντρο της Αθήνας, προκάλεσαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που είχαν ληφθεί από την τροχαία και την αστυνομία. Στις 3 θα συναντηθεί με τον υπουργό Αμυνας Γιάννο Παπαντωνίου, ενώ στη συνέχεια ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια τελετής θα του απονείμει το χρυσό μετάλιο αξίας της πόλης των Αθηνών. Το απόγευμα θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια θα συναντηθεί με Ελληνες επιχειρηματίες. Χθες, υπογράφηκαν έξι συμφωνίες μείζονος οικονομικής σημασίας, μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

    [03] Στο 2,4% έκλεισε ο πληθωρισμός το Νοέμβριο

    07/12/2001 13:32:05

  • Στο 2,4% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός το Νοέμβριο από 2,8% που ήταν τον Οκτώβριο. Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν το μεσημέρι από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Η πτώση του πληθωρισμού αποδίδεται στη μεγάλη μείωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

    [04] Βουλή-Πρωθυπουργός-Απάντηση για το αγροτικό ζήτημα

    07/12/2001 13:31:58

  • Σε επίκαιρη ερώτηση για το αγροτικό ζήτημα απάντησε το πρωί στη Βουλή στην καθιερωμένη "ώρα του πρωθυπουργού" ο Κώστας Σημίτης. Την ερώτηση κατέθεσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ο κ.Σημίτης έκανε λόγο για ομάδες συμφερόντων οι οποίες προωθούν την τεχνητή αύξηση της παραγωγής σε βαμβάκι και λάδι για να καρπούνται τις επιδοτήσεις και κατηγόρησε τον κ.Κωνσταντόπουλο ότι στηρίζει τους αγρότες που αλλοιώνουν τα στοιχεία παραγωγής. Από την πλευρά του ο κ.Κωνσταντόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει μια ειδυλιακή εικόνα για την αγροτική πολιτική και ζήτησε να μάθει γιατί δεν έχει εφαρμοστεί το μητρώο αγροτών και γιατί ψήφισε το νέο κανονισμό για το βαμβάκι και δέχθηκε την απαγόρευση της καλλιέργειας του καπνού.

    [05] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-Κυπριακό.

    07/12/2001 13:31:52

  • Τα σχέδια λύσης του Κυπριακού που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν απηχούν την πραγματικότητα, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας. Πρόσθεσε ότι η συνάντηση Κληρίδη-Ντεντκάς ήταν ένα θετικό σημείο και αποτέλεσε μια σαφή πρόοδο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Ομως, ανέφερε, δεν έχουμε ακόμη φτάσει το στόχο.

    Η ελληνική κυβέρνηση, τόνισε, στηρίζει τις προσπάθειες Κληρίδη για την αναζήτηση μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης που θα στηρίζεται στις αποφάσεις του ΟΗΕ. Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις Πήτερ Χέιν, δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να προβάλει βέτο στο δικαίωμα της Κύπρου για ένταξη στην ΕΕ.

    [06] Περιοδεία Καραμανλή σε Πιερία, Ημαθία και Πέλλα.

    07/12/2001 13:31:45

  • Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, αρχίζει απο το απόγευμα περιοδεία στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας, ενω θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού. Το απόγευμα ο κ. Καραμανλής θα απευθύνει χαιρετισμό στο 6-ο τακτικό συνέδριο, της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος, οι εργασίες του οποίου άρχισαν το πρωί στην Λεπτοκαρυά Πιερίας. Στις εργασίες του συνεδρίου θα μιλήσει και ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Κώστας Σκανδαλίδης.

    [07] Ληστεία σε τράπεζα στον Πλατανιά Χανίων

    07/12/2001 13:31:38

  • Ενοπλη ληστεία με λεία 35.000.000 δραχμές έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Alpha Bank στον Πλατανιά Χανίων. Ειδικότερα, δύο κουκουλοφόροι με την απειλή όπλων κλείδωσαν τους δύο από τους τρεις υπαλλήλους σε ένα δωμάτιο, πήραν από τον ταμία τα χρήματα και εξαφανίστηκαν με κλεμμένη -κατά πάσα πιθανότητα- μοτοσυκλέτα. Σημειώνεται ότι την ώρα της ληστείας στο υποκατάστημα ήταν τρεις υπάλληλοι, ο διευθυντής και ένας πελάτης.

    [08] Πυρκαγιά στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

    07/12/2001 13:31:31

  • Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί στο δεύτερο όροφο του κτιρίου των ηλεκτρολόγων στα εργαστήρια στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς πήραν μέρος 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Σημειώνεται οτι από τη φωτιά κινδύνευσε ένα άτομο, το οποίο τελικά απεγκλωβίστηκε απο πυροσβέστες, χωρίς να υπάρξει περαιτέρω κίνδυνος. Απο το ανακριτικό της Πυροσβεστικής γίνονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

    [09] Απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων για Χίο και Μυτιλήνη.

    07/12/2001 13:31:25

  • Απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων για τα νησιά Χίο και Μυτιλήνη απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, λόγω της επιδείνωσης του καιρού και των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου.

    [10] Επίσκεψη Πούτιν

    07/12/2001 09:06:55

    Γεγονός ξεχωριστής σημασίας για την Ελλάδα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, την επίσκεψη του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν, στη χώρα μας. Απαντώντας ο κ. Πούτιν ευχαρίστησε την ελληνική πλευρά για την φιλόξενη και ειλικτινή υποδοχή που του επεφύλαξε. Παρουσία των δυο προέδρων υπεγράφησαν έξι συμφωνίες συνεργασίας Αθηνών-Μόσχας. Ο κ. Πούτιν θα επισκεφθεί σήμερα την Ακρόπολη και θα καταθέσει στεφάνι στον Αγνωστο Στρατιώτη. Ακολούθως θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    [11] Υπουργοί Δικαιοσύνης ΕΕ-Τρομοκρατία

    07/12/2001 09:06:49

    Με έναν περιοριστικό ορισμό για την τρομοκρατία - που περιλαμβάνει μόνο πολύ σοβαρά αδικήματα, διασφαλίζει τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και δεν ενοχοποιεί αξιόποινες πράξεις που προέρχονται από μορφές κοινωνικής διαμαρτυρίας - οι "15" υπουργοί Δικαιοσύνης της ΕΕ υιοθέτησαν στις Βρυξέλλες απόφαση πλαίσιο για την καταπολέμηση της, που θα εξειδικευθεί από τις χώρες μέλη, χωρίς να συμφωνήσουν όμως στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, λόγω της Ιταλίας που βρέθηκε "απέναντι από τους 14", προκαλώντας με τη διαφωνία της εμπλοκή στο Συμβούλιο.

    [12] Βουλή-"Ωρα του Πρωθυπουργού"

    07/12/2001 09:06:43

    Στην καθιερωμένη "Ωρα του Πρωθυπουργού" στη Βουλή ο Κώστας Σημίτης θα απαντήσει σήμερα σε επίκαιρες ερωτήσεις. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στην 3η παγκόσμια διάσκεψη δημάρχων της σοσιαλιστικής διεθνούς που έχει θέμα της "Μια Χάρτα για τις πόλεις που διοικούνται απο σοσιαλιστικές δυνάμεις", οι εργασίες της οποίας θα γίνουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    [13] Ευρωστρατός

    07/12/2001 09:06:36

    Διευκρινίσεις σε δύο θέματα του κειμένου για τη δημιουργία του Ευρωστρατού, θα ζητήσει η ελληνική πλευρά, κατά τη συζήτηση του κειμένου στους κόλπους του ΝΑΤΟ και της ΕΈ. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Τύπου Γιώργος Πρωτόπαπας, με αφορμή αμερικανο-βρετανική πρόταση για συμμετοχή της Τουρκίας στον Ευρωστρατό. Το κείμενο αυτό θα συζητηθεί σήμερα στους Κόλπους του ΝΑΤΟ και στη συνέχεια στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στο Λάακεν του Βελγίου στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, όπου η Ελλάδα θα καθορίσει της στάση της.

    [14] Μυελογενή λευχαιμία-Φάρμακο

    07/12/2001 09:06:30

    Την έγκριση κυκλοφορίας του φαρμάκου "Κλίβεκ" κατα της μυελογενούς λευχαιμίας που ενέκρινε ο ΕΟΦ ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τυπου οι υπεύθυνοι της παρασκευάστριας εταιρίας "Νοβαρτις". Το "Κλίβεκ" αποτελεί μια νέα θεραπεία με πρωτοποριακό τρόπο δράσης και ήταν ουσιαστικά το πρώτο φάρμακο μετά απο πολλά χρόνια που έδειξε οτι προσφέρει πληρη ίαση σε ορισμένες μορφές λευχαιμίας και συγκεκριμένα της μυελογενούς απο την οποία προσβάλλονται ένας με δυο άνθρωποι ανα 100.000 πληθυσμού κάθε χρόνο στον κόσμο.

    [15] Απογευματινά ιατρεία-Αμοιβές

    07/12/2001 09:06:24

    Αρκετά απογευματινά ιατρεία θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν στα νοσοκομεία απο την αρχή της νέας χρονιάς, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος. Με απόφασή του μειώθηκε τελικά η αμοιβή της επίσκεψης που θα πληρώνουν οι ασθενείς. Οι τιμές καθορίζονται απο 8.500-30.600 δρχ ανάλογα με το βαθμό που κατέχουν οι γιατροί του ΕΣΥ. Αρχικά το ποσό της επίσκεψης έφθανε εως τις 45.000 δρχ.

    [16] Λαθρομετανάστες

    07/12/2001 09:06:18

    Εντοπίστηκαν και συνελλήφθησαν απο άνδρες του ΛΣ και της αστυνομίας Σύμης, 24 Αφγανοί λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους 4 γυναίκες και 9 παιδιά. Σύμφωνα με δηλώσεις τους επιβιβάστηκαν απο άγνωστη περιοχή της Τουρκίας σε ξύλινη μηχανοκίνητη βάρκα και μπήκαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα συνοδευόμενοι μέχρι την οριογραμμή απο ταχύπλοο σκάφος με μεγάλη υποδύναμη και Τούρκο κυβερνήτη. Κάθε λαθρομετανάστης πλήρωσε 700 δολάρια για τη μεταφορά του.

    [17] Σεισμός-Χαλκιδική

    07/12/2001 09:06:11

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.30 χθες το βράδυ με επίκεντρο τον Κόλπο της Ιερισσού στην Χαλκιδική, ενω μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Η καθηγήτρια σεισμολογίας του ΑΠΘ Ελευθερία Παπαδημητρίου, χαρακτήρισε το περιστατικό μεμονωμένο και οτι οι σεισμολόγοι θα παρακολουθήσουν τις εξελίξεις του.

    [18] ΣΑΕ-Βαρθολομαίος

    07/12/2001 09:06:05

    Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, αρχίζουν την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες της 4ης παγκόσμιας συνέλευσης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού. Περίπου 800 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι και 200 παρατηρητές απο τις ανά την υφήλιο εστίες της ελληνικής ομογένειας θα πάρουν μέρος στις τριήμερες εργασίες του συμβουλίου κατά τις οποίες θα χαραχθούν οι άξονες δράσης για την επόμενη τριετία και θα εκλεγεί το νέο προεδρείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 December 2001 - 12:30:49 UTC