Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ναυάγιο-Σώο το πλήρωμα.
  • [02] Κύμα κακοκαιρίας
  • [03] Βαμβάκι-Μέτρα.
  • [04] Σεισμος 5,1 Ρίχτερ
  • [05] Περιοδεία Καραμανλή
  • [06] Επαφές Γιάννας Αγγελοπούλου .
  • [07] Ματαιώθηκε η επίσκεψη Πούτιν στο Αγιο Ορος.

  • [01] Ναυάγιο-Σώο το πλήρωμα.

    08/12/2001 11:04:06

    Σώοι είναι οι 11 απο τους 12 αλλοδαπούς ναυτικούς μέλη του φορτηγού πλοίου "Μεντ Τρέϊτ" που χθες το βράδυ βυθίστηκε απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ έπλεε 25 νμ ανατολικά της Σκύρου με κατεύθυνση την Ιταλία. Στο με σημαία Γιουγκοσλαβίας φορτηγό πλοίο, που είχε αποπλεύσει φορτωμένο με 2000 τόννους σίδηρο απο την Κωνστάντσα Ρουμανίας, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις βυθίστηκε όταν απο την σφοδρή κακοκαιρία-θαλασσοταραχή μετατοπίσθηκε το φορτίο του, με αποτέλεσμα να πάρει κλήση , ενώ οι 12 ναυτικοί του επιβιβάσθηκαν σε σωστική βάρκα. Μέσα απο αυτή, τους 11 περισυνέλεξε σώους το πλήρωμα του ρώσικου δεξαμενόπλοιου "Μπράδερς", που έσπευσε για βοήθεια. Ο 12ος Γιουγκοσλάβος αγνοείται ακόμα. Οι έρευνες συνεχίζονται.

    [02] Κύμα κακοκαιρίας

    08/12/2001 11:04:00

    Οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και οι χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, που αναμένεται να φθάσουν και τους -4 βαθμούς Κελσίου, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής ημέρας. Συγκεκριμένα, στη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις και στην υπόλοιπη χώρα βροχές στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες περιοχές. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φθάσουν μέχρι και τα 10 μποφόρ.

    [03] Βαμβάκι-Μέτρα.

    08/12/2001 11:03:53

    Τα μέτρα του υπουργείου Γεωργίας εν όψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου για το βαμβάκι, θα ανακοινώσει αύριο Κυριακή στη Λάρισα, ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς, ο οποίος θα περιοδεύσει στο νομό συνοδευόμενος από τους υφυπουργούς κ. Ευάγγελο Αργύρη και Φώτη Χατζημιχάλη. Στις 11.30 π.μ. πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας Πανθεσσαλική Αγροτική Σύσκεψη στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας, του Γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη και του Γραμματέα του Τομέα Συνεταιριστικού Γιάννη Δριβελέγκα.Στη σύσκεψη ο κ. Δρυς θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για τη βελτίωση της ποιότητας του παραγομένου βάμβακος και του εισοδήματος των καλλιεργητών του προϊόντος.

    [04] Σεισμος 5,1 Ρίχτερ

    08/12/2001 11:03:47

    Σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε χθες στις 21.45 το βράδυ, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σκοπέλου. Απο τη δόνηση που έγινε αισθητή και στην Αθήνα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

    [05] Περιοδεία Καραμανλή

    08/12/2001 11:03:41

    Περιοδεία στους νομούς Ημαθείας, Πιερίας και Πέλλας πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και τη Νάουσα. Αργότερα θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των αγροτικών συνομοσπονδιών και ενώσεων της περιοχής, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στο κλειστό γυμναστήριο Γιαννιτσών. Χθες ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε συναντήσεις με το νομάρχη Ημαθίας και με τους παραγωγικούς φορείς του νομού στο Επιμελητήριο της Βέροιας.

    [06] Επαφές Γιάννας Αγγελοπούλου .

    08/12/2001 11:03:33

    Την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζει η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου τις επαφές ενημέρωσης με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης - υποδεχόμενη στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής πρώτο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή. Θα ακολουθήσουν οι επισκέψεις στην έδρα του "Αθήνα 2004" της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα την Πέμπτη και του προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου την Παρασκευή. Στόχος της κας Αγγελοπούλου, εκτός απο την έγκυρη και αναλυτική ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αποτελεί και η ζητούμενη συνέναιση ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η Ολυμπιακή προετοιμασία της χώρας.

    [07] Ματαιώθηκε η επίσκεψη Πούτιν στο Αγιο Ορος.

    08/12/2001 11:03:24

    Ματαιώθηκε λόγω κακοκαιρίας η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Αγιο Ορος. Ο κ. Πούτιν θα επισκεφθεί τους αρχαιολογικούς χώρους στη Βεργίνα. Ο κ. Πούτιν, που αύριο το πρωί θα αναχωρήσει απο τη Θεσσαλονίκη για τη Μόσχα, υπέγραψε σειρά συμφωνιών κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα. Εξαιρετικής σημασίας θεωρείται η ελληνορωσική συμφωνία συνεργασίας στον τομέα των καυσίμων και της ενέργειας που υπεγράφη μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης κ. Ακη Τσοχατζόπουλου και του Ρώσου πρεσβευτή στην Αθήνα Μ.Μποτσάρνικοφ και αυτό λόγω του ότι ανοίγει ο δρόμος ώστε να συνδεθεί η Ελλάδα στο ενεργειακό δίκτυο της Ρωσίας. Η συμφωνία προβλέπει κοινή επιχειρηματική δραστηριότητα ελληνικών και ρωσικών εταιριών. Χθες ο Ρώσος πρόεδρος είχε κατ'ιδίαν συνάντηση με τους επιχειρηματίες Σπύρο Λάτση και Δημήτρη Κοπελούζο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 December 2001 - 12:30:43 UTC