Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλ. Πούτιν
  • [02] Δρύς για βαμβάκι.
  • [03] Συνέντευξη Καραμανλή.
  • [04] Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού.
  • [05] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη.
  • [06] Συνέντευξη Αλέκου Παπαδόπουλου.

  • [01] Αναχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλ. Πούτιν

    09/12/2001 13:53:54

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, αναχώρησε για τη Μόσχα στις 9 το πρωί απο το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, έχοντας ολοκληρώσει την τετραήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα. Ο κ. Πούτιν μπορεί να υπέγραψε συμφωνίες και να προώθησε τα συμφέροντα της χώρας του, ο ίδιος ωστόσο, έφυγε απο την Ελλάδα χωρίς να έχει εκπληρώσει μια μεγάλη του επιθυμία, να προσκυνήσει δηλαδή, ως γνήσιος ρώσος θρησκευόμενος, στο Αγιον Ορος.

    [02] Δρύς για βαμβάκι.

    09/12/2001 13:53:47

    Ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για τη βελτίωση της ποιότητας του παραγομένου βάμβακος και του εισοδήματος των καλλιεργητών του προϊόντος, παρουσίασε ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς, σε πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα. Χθες οι υφυπουργοί Γεωργίας Ευάγγελος Αργύρης και Φώτης Χατζημιχάλης περιόδευσαν στο νομό Λάρισας, όπου συζήτησαν με τους αγροτικούς φορείς τα προβλήματα του κλάδου. Αύριο, αγροτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στις κεντρικές πλατείες των πρωτευουσών των νομών Θεσσαλίας και σε άλλες πόλεις της χώρας.

    [03] Συνέντευξη Καραμανλή.

    09/12/2001 13:53:41

    Σφοδρή και εφ'όλης της ύλης κριτική στην κυβερνητική πολιτική, ασκεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ. Ο κ. Καραμανλής κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επέλεξε την τακτική της πόλωσης, των διαχωριστικών γραμμών και του διχασμού και διαβεβαιώνει ότι το κόμμα του δεν θα πέσει σε αυτή την παγίδα. Σχετικά με τις δημοτικές εκλογές, τονίζει ότι η μάχη στους μεγάλους δήμους είναι αναμφισβήτητα πολιτική και γι'αυτό αποκλείει την υποστήριξη υπερκομματικής προσωπικότητας για τον δήμο της Αθήνας. Για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και το κόμμα του αναφέρει ότι δεν το θεωρεί ουσιαστική απειλή για τη ΝΔ. Στη συνέντευξή του τέλος ο κ. Καραμανλής αναφέρεται επίσης στο ασφαλιστικό, στις αγροτικές κινητοποιήσεις, στην προετοιμασία της Ολυμπιάδας, στο Κυπριακό, στην πώληση της Ολυμπιακής και σε άλλα σημαντικά θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

    [04] Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού.

    09/12/2001 13:53:34

    Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, ξεκίνησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες της 4ης παγκόσμιας συνέλευσης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού. Περίπου 800 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι και 200 παρατηρητές απο τις ανά την υφήλιο εστίες της ελληνικής ομογένειας παίρνουν μέρος στις τριήμερες εργασίες του συμβουλίου κατά τις οποίες θα χαραχθούν οι άξονες δράσης για την επόμενη τριετία και θα εκλεγεί το νέο προεδρείο. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

    [05] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη.

    09/12/2001 13:53:27

    Το στίγμα της οικονομικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια σκιαγραφεί ο υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ. Ο κ. Χριστοδουλάκης αποκαλύπτει ότι στα μέσα του 2002 θα ανακοινωθεί το Β' πακέτο φορολογικών μέτρων, τονίζει ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και μετοχοποιήσεων θα συνεχισθεί σθεναρά μέσω της Σοφοκλέους, προσθέτοντας ότι ο κατάλογος των αποκρατικοποιήσεων μπορεί να επιμηκυνθεί, χωρίς όμως να προκαλεί κοινωνική αναστάτωση για το τίποτα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Για το ασφαλιστικό υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει λύση που να απαντά στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ένα σύστημα χωρίς ανισότητες, βιωσιμότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

    [06] Συνέντευξη Αλέκου Παπαδόπουλου.

    09/12/2001 13:53:20

    Δεν υφίσταται λόγος παραμονής του στο υπουργείο Υγείας, εάν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει δρομολογήσει στο ΕΣΥ, δηλώνει ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Ο κ. Παπαδόπουλος υπογραμμίζει ότι στην τελευταία συνάντηση, που είχε με τον πρωθυπουργό, "παρά τα όσα διοχευτεύονται", ο κ. Σημίτης του έδωσε εντολή να επιταχύνει τους ρυθμούς. "Ισως ο πρωθυπουργός, προσθέτει ο κ. Παπαδόπουλος, είναι ο μόνος που στηρίζει αυτή την προσπάθεια" και σημειώνει ότι "είναι πάρα πολλοί εκείνοι που θέλουν να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν".Ο υπουργός Υγείας προειδοποιεί ότι αν δεν ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις τότε το ΠΑΣΟΚ θα ηττηθεί στις εκλογές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 December 2001 - 12:30:18 UTC