Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] MRB-Με 6% προηγείται η ΝΔ-Μειώνει τη διαφορά το ΠΑΣΟΚ.
  • [02] Για μετά τις γιορτές το ραντεβού των αγροτών.
  • [03] Νέα επιδρομή του χιονιά από την Πέμπτη.
  • [04] Εύσημα στην ελληνική οικονομία από τον Τ.Μίλερ.
  • [05] Οι λίστες της φοροδιαφυγής.
  • [06] Κλειστά τα νοσοκομεία την Πέμπτη-24ωρη απεργία γιατρών.
  • [07] Ολυμπιακοί 2004-Ικανοποίηση στη ΔΟΕ από την ενημέρωση της Γιάννας.
  • [08] Περιοδεία Καραμανλή σε Σκόπια, Βελιγράδι και Πρίστινα.

  • [01] MRB-Με 6% προηγείται η ΝΔ-Μειώνει τη διαφορά το ΠΑΣΟΚ.

    11/12/2001 21:37:42

    Κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου και την παράσταση νίκης και πλήρη ανατροπή του σκηνικού στο ερώτημα ποιός θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός, καταγράφει η εξαμηνιαία δημοσκόπηση της εταιρίας MRB. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται σταθερά, αλλά η διαφορά μειώθηκε στις 6,6 μονάδες, από 8,9 που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ στην παράσταση νίκης η διαφορά από 24,4 μονάδες μειώθηκε στις 11,4. Ο Κώστας Σημίτης περνάει και πάλι πρώτος στο ερώτημα για καταλληλότερος πρωθυπουργό, με 40% αφήνοντας πίσω τον πρόεδρο της ΝΔ στο 38,1%, ενώ τον Ιούνιο ο κ. Καραμανλής προηγείτο με 2,2 μονάδες. Για πορεία ανάκαμψης κάνουν λόγο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για παγίωση της διαφοράς μεταξύ των δύο κομμάτων μιλούν στελέχη της ΝΔ.

    [02] Για μετά τις γιορτές το ραντεβού των αγροτών.

    11/12/2001 21:37:35

    Χριστούγεννα στα σπίτια τους θα κάνουν τελικά οι αγρότες, οι οποίοι αποφάσισαν να μεταθέσουν για μετά τις γιορτές τη λήψη αποφάσεων για την πορεία και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους. Έτσι ο παρών κύκλος των κινητοποιήσεων λήγει αύριο, αλλά έστειλαν στην κυβέρνηση ένα μήνυμα με τις προθέσεις τους, καθώς προέβησαν σε ημίωρους αποκλεισμούς δρόμων. Η κυβέρνηση έδωσε ικανοποιητικές λύσεις στα προβλήματα των αγροτών, δήλωσε ο υπουργός Τύπου και τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος που θα αφορά τον προγραμματισμό του επόμενου έτους, ώστε να μη δημιουργηθούν και τον επόμενο χρόνο προβλήματα.

    [03] Νέα επιδρομή του χιονιά από την Πέμπτη.

    11/12/2001 21:37:29

    Νέα επιδρομή του χιονιά αναμένεται από την Πέμπτη με χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και βροχές και καταιγίδες στα νότια και τη νησιωτική χώρα. Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα υποχωρήσει την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα θα ενταθούν ξανά. Σήμερα, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σε όλη τη χώρα είναι το τσουχτερό κρύο, με το θερμόμετρο να βρίσκεται στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος, κάτω από το μηδέν και στο Νευροκόπι Δράμας να δείχνει -14.

    [04] Εύσημα στην ελληνική οικονομία από τον Τ.Μίλερ.

    11/12/2001 21:37:22

    Εύσημα στην ελληνική οικονομία απένειμε ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τόμας Μίλερ, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ο κ. Μίλερ έκανε λόγο για θεαματικη μεταμόρφωση της ελληνικής οικονομίας από το 1985 έως σήμερα και για αξιοσημείωτες επιδόσεις σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και χώρες του ΟΟΣΑ. Προέβλεψε επίσης αύξηση κατά 15% των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, κυρίως με αφορμή τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και την απελευθέρωση των αγορών στην Ελλάδα στους τομείς τηλεπικοινωνιών, ενέργειας και μεταφορών.

    [05] Οι λίστες της φοροδιαφυγής.

    11/12/2001 21:37:15

    Λίστες με 523 υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου που ξεπερνούν τα 100 δισ. δρχ., κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης. Τα ονόματα όλων των επιχειρήσεων που εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές περιλαμβάνονται στις λίστες του υπουργείου Οικονομικών.

    [06] Κλειστά τα νοσοκομεία την Πέμπτη-24ωρη απεργία γιατρών.

    11/12/2001 21:37:09

    Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας, με βασικό αίτημα την αύξηση των κονδυλίων στην Υγεία.

    Με το ίδιο αίτημα θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου οι νοσηλευτικοί υπάλληλοι. Σε συνέντευξη που έδωσαν εκπρόσωποι των γιατρών τονίστηκε πως τα κονδύλια που προβλέπεται να διατεθούν για την υγεία είναι πολύ χαμηλά, σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των δημοσίων νοσοκομείων.

    [07] Ολυμπιακοί 2004-Ικανοποίηση στη ΔΟΕ από την ενημέρωση της Γιάννας.

    11/12/2001 21:37:02

    Την Εκτελεστική Επιτροπης της ΔΟΕ ενημέρωσε στη Λοζάνη η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου, για την πρόοδο της Ολυμπιακής προετοιμασίας κατά το τελευταίο εξάμηνο. Η κα Αγγελοπούλου διαβεβαίωσε τους αξιωματούχους της ΔΟΕ ότι παρά το οριακό σημείο, στο οποίο βρίσκονται ορισμένα έργα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους. Ο Ζακ Ρογκ και οι αξιωματούχοι της ΔΟΕ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ενημέρωση.

    [08] Περιοδεία Καραμανλή σε Σκόπια, Βελιγράδι και Πρίστινα.

    11/12/2001 21:36:53

    Περιοδεία σε Σκόπια, Βελιγράδι και Πρίστινα, πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο κ. Καραμανλής θα έχει συνομιλίες με τις ηγεσίες των γειτονικών χωρών και θα επισκεφθεί το Κόσοβο, καθώς και το στρατόπεδο που εδρεύει η ελληνική ταξιαρχία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 December 2001 - 21:30:24 UTC