Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις Παπανδρέου για Γρυλλάκη-Δήμο Αθήνας
  • [02] Στο Κόσοβο ο υπουργός Αμυνας
  • [03] Καλλίνικος-Οξεία κριτική στον Αρχιεπίσκοπο
  • [04] Απανθρακώθηκε 96χρονη
  • [05] Παρασύρθηκε απο αμαξοστοιχία.
  • [06] Νέες αποκαλύψεις Γρυλλάκη
  • [07] Σοβαρές ζημιές απο εκρήξεις, σε δύο καταστήματα στην Αθήνα.
  • [08] Τρόμος στον αέρα, για 197 επιβαίνοντες αεροσκάφους της Αμέρικαν Ερλαϊνς

  • [01] Δηλώσεις Παπανδρέου για Γρυλλάκη-Δήμο Αθήνας

    23/12/2001 12:53:14

  • Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο "ΒΗΜΑgazino", επισημαίνει ότι είναι λογικό να αισθάνεται μερικές φορές αμηχανία απέναντι στον πρωθυπουργό, όταν οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν φαβορί για τη διαδοχή. Για το θέμα Γρυλλάκη, αναφέρει ότι ο πρώην σύμβουλος του κ.Μητσοτάκη είχε τις δικές του επαφές και δεν απέκλεισε να ήθελαν να βοηθήσουν οι ΗΠΑ μια κυβέρνηση. Προσθέτει ότι ένας Μάνος στο δήμο της Αθήνας, σίγουρα θα είχε καινοτόμες απόψεις, χωρίς όμως να σημαίνει ότι είναι ο μόνος.

    [02] Στο Κόσοβο ο υπουργός Αμυνας

    23/12/2001 12:53:07

  • Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου επισκέπται σήμερα τους Ελληνες στρατιώτες οι οποίοι μετέχουν στην πολυεθνική δύναμη στο Κόσοβο ενόψει των Χριστουγέννων. Στο πλαίσιο της επισκεψής του θα συναντηθεί στην Πρίστινα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Ενωσης Κοσόβου, Ιμπραήμ Ρουγκόβα.

    [03] Καλλίνικος-Οξεία κριτική στον Αρχιεπίσκοπο

    23/12/2001 12:53:01

  • Ευθείες βολές στο περιβάλλον του αρχιεπισκόπου εξαπολύει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Εκφράζει τις ανησυχίες του για το μέλλον της εκκλησίας και διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται να αναλάβει καμιά πρωτοβουλία επαφής με τον κ.Χριστόδουλο. Προσθέτει ότι δεν έχει καμία επαφή μαζί του, τη στιγμή αυτή, όπως αναφέρει, που δεν έχουμε καμία απολύτως πνευματική επικοινωνία. Σημειώνει δε, ότι αν δεν απομακρυνθεί ο σύμβουλος επικοινωνίας του αρχιεπισκόπου, κ.Τζούμας, δεν μπορεί να υπάρξει καμιά προσέγγιση.

    [04] Απανθρακώθηκε 96χρονη

    23/12/2001 12:52:54

  • Τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες βρήκε η Θωμαής Σιόβα, 96 χρόνων, ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, στο σπίτι όπου διέμενε στο δήμο Καλιφωνίου του νομού Καρδίτσας. Η ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη από άνδρες της πυροσβεστικής ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πυρκαγιά προήλθε από ανάφλεξη στα χαλιά από αναμμένη θερμάστρα ξύλου.

    [05] Παρασύρθηκε απο αμαξοστοιχία.

    23/12/2001 12:52:46

  • Φρικτό θάνατο βρήκε τη νύχτα γυναίκα αγνώστων στοιχείων, η οποία παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία, στον Κολωνό, στην Αθήνα στη διασταύρωση των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Καβάλας. Η αστυνομία ερευνά αν πρόκειται για αυτοκτονία ή δυστύχημα.

    [06] Νέες αποκαλύψεις Γρυλλάκη

    23/12/2001 10:41:57

  • Τριγμούς στην πολιτική σκηνή του τόπου προκαλούν οι ισχυρισμοί του εν αποστρατεία στρατηγού Νίκου Γρυλλάκη, λίγες ώρες πριν την αυριανή κυκλοφορία του βιβλίου του. Σε προδημοσιεύσεις του βιβλίου του στο ΒΗΜΑ και το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής,ο πρώην σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αποκαλύπτει ότι με εντολή του χειρίστηκε την υπόθεση χρηματισμού του δικηγόρου Γιάννη Μαντζουράνη, προκειμένου να αποκαλύψει στη ΝΔ, τους λογαριασμούς του Μένιου Κουτσόγιωργα στην Ελβετία, με αντάλλαγμα 20.000.000 δραχμές. Ισχυρίζεται δε ότι για το θέμα αυτό είχε ενημερώσει και την πρώην υπουργό Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη. Ο κ.Μητσοτάκης ερωτηθείς για τα όσα αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο κ.Γρυλλάκης, τα διέψευσε κατηγορηματικά.

    [07] Σοβαρές ζημιές απο εκρήξεις, σε δύο καταστήματα στην Αθήνα.

    23/12/2001 08:32:37

    Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε ισάριθμα καταστήματα στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.

    Η πρώτη έγινε στην Αγία Παρασκευή όπου εκρηκτικός μηχανισμός εξαρράγη στον προαύλιο χώρο των Μακ Ντόναλντς στη λεωφόρο Μεσογείων.

    Η δεύτερη έκρηξη έγινε σε μπαρ στο Αιγάλεω όταν άγνωστος πέταξε χειροβομβίδα.

    [08] Τρόμος στον αέρα, για 197 επιβαίνοντες αεροσκάφους της Αμέρικαν Ερλαϊνς

    23/12/2001 08:26:36

    Τρόμος χθές πάνω απο τον Ατλαντικό, για τους 197 επιβαίνοντες αεροσκάφους Μπόινγκ 767 της εταιρείας Αμέρικαν Ερλάινς, όταν ένας 28χρονος μεταξύ των επιβατών, πιθανόν Αραβικής καταγωγής, προσπάθησε να πυροδοτήσει ποσότητα εκρηκτικών, που είχε κρύψει στο παπούτσι του.

    Ο δράστης που ονομάζεται Ρίτσαρντ Ρίντ και είχε στην κατοχή του πλαστό βρετανικό διαβατήριο, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε μετά απο συμπλοκή, απο μέλη του πληρώματος και επιβάτες.

    Γιατροί που βρίσκονταν στο αεροπλάνο το οποία είχε αναχωρήσει απο το Παρίσι με προορισμό το Μαϊάμι της Φλόριντα, νάρκωσαν και έδεσαν τον 28χρονο σε μια θέση, ενώ δύο μαχητικά αμερικανικά αεροσκάφη F-15, συνόδευσαν το Μπόινγκ μέχρι τη Βοστόνη, όπου ο δράστης συνελήφθη τελικά απο πράκτορες της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 28χρονος που είχε κρύψει στο παπούτσι του ποσότητα πλαστικού εκρηκτικού C4, που χρησιμοποιείται κυρίως από το στρατό και από εταιρείες για κατεδαφίσεις κτιρίων, εντοπίσθηκε απο μέλος του πληρώματος του αεροσκάφους που αισθάνθηκε οσμή από θειάφι, ενω πρόσεξε και ένα καλώδιο που εξείχε. Ειδικοί ανέφεραν, οτι αν ένα κομμάτι αυτού του εκρηκτικού, διαμέτρου ενός τσιγάρου και μήκους 12 εκατοστών, τοποθετηθεί σε μεταλλική δοκό, μπορεί να τη σπάσει.

    Το C4 δεν εντοπίζεται από τα μηχανήματα αεροδρομίων και μόνο ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι μπορούν να ανιχνεύσουν την παρουσία του. Για την υπόθεση ενημερώθηκε ήδη, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 December 2001 - 12:30:20 UTC