Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εν αναμονή του Ευρώ.
  • [02] Αντικειμενικές αξίες ακινήτων.
  • [03] Κληρίδης-Ντεκτάς.
  • [04] Παραίτηση Πατρίκιου.
  • [05] Αφγανιστάν-Ελληνική συμμετοχή.
  • [06] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη.

  • [01] Εν αναμονή του Ευρώ.

    29/12/2001 11:47:16

    Σε λιγότερο απο 85 ώρες, με την έναρξη του 2002, θα αρχίσουν να κυκλοφορούν ταυτόχρονα στην Ελλάδα και στις άλλες 11 χώρες της Ευρωζώνης τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα του ευρώ. Έκκληση σε φορείς και πολίτες να συμβάλλουν ενεργά στην απρόσκοπτη μετάβαση στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, απηύθυνε ο πρωθυπουργός μετά τις συσκέψεις που είχε χθες με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, τραπεζίτες και εκπροσώπους των εργαζομένων και των παραγωγικών τάξεων. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη μετάβαση στο ευρώ ως ένα νέο αισιόδοξο και δυναμικό ξεκίνημα της οικονομίας μας σε μια νέα, ενιαία ευρωπαϊκή ζώνη σταθερότητας και ευκαιριών.Τη Δευτέρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τράπεζες, εφορίες και Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας δεν θα εξυπηρετήσουν το κοινό, καθώς οι υπάλληλοί τους θα εργάζονται για την προσαρμογή στο ευρώ. Οπως έγινε γνωστό τα μηχανήματα αυτόματα ανάληψης χρημάτων των τραπεζών θα διαθέτουν δραχμές μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ με την αλλαγή του χρόνου θα χορηγούν χαρτονομίσματα ευρώ.

    [02] Αντικειμενικές αξίες ακινήτων.

    29/12/2001 11:47:10

    Σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ δήμων και υπουργείου Οικονομικών έχουν εξελιχθεί οι νέες αντικειμενικές αξίες που ανακοινώθηκαν και θα ισχύσουν από την πρώτη Φεβρουαρίου σε 28 περιοχές. Το υπουργείο Οικονομικών κάλεσε όσους δήμους δεν συμφωνούν με τις νέες τιμές να προσφύγουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και σημείωσε ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες είναι κατώτερες 20-50% των πραγματικών. Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιώργος Αλογοσκούφης, έκανε λόγο για φοροεισπρακτική μανία της κυβέρνησης. Από την πλευρά τους οι δήμοι συντονίζουν τις ενέργειές τους και δεν αποκλείουν να προσφύγουν και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για να προσβάλουν την απόφαση.

    [03] Κληρίδης-Ντεκτάς.

    29/12/2001 11:47:04

    Σήμερα θα παραθέσει τελικά το ανταποδοτικό δείπνο στον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης. Η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς για να μεταβεί ο Ντενκτάς στο σπίτι του προέδρου, θα πρέπει να διασχίσει το κέντρο της Λευκωσίας. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιαννάκης Κασουλίδης, δήλωσε πως αν η τουρκική πλευρά προσέλθει στις συνομιλίες εμφανίζοντας την πάγια θέση της Αγκυρας για λύση συνομοσπονδίας, τότε, δεν πρόκειται να λυθεί το Κυπριακό. Ο κ. Κασουλίδης σημείωσε με έμφαση ότι οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να διασφαλίζει με πλήρη εχέγγυα που να ικανοποιούν την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν θα δημιουργηθούν ποτέ οι προϋποθέσεις για διχοτόμηση. Για την κάλυψη του δείπνου εξεδήλωσαν ενδιαφέρον 200 εκπρόσωποι Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης απο την Κύπρο και το εξωτερικό, οι μισοί απο τους οποίους προέρχονται απο τα κατεχόμενα.

    [04] Παραίτηση Πατρίκιου.

    29/12/2001 11:46:58

    Δεκτή έκανε ο υπουργός Πολιτισμού την παραίτηση του Τίτου Πατρίκιου, προέδρου της ανωνύμου εταιρίας ΠΡΟΒΟΛΗΣ της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, ο οποίος είχε επικαλεστεί προσωπικούς λόγους. Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι σέβεται απόλυτα τον ουσιαστικό λόγο και το ευγενικό κίνητρο που οδήγησαν τον Τίτο Πατρίκιο στην απόφασή του αυτή. Πρόσθεσε ακόμη ο υπουργός Πολιτισμού ότι το κενό θα καλυφθεί τις πρώτες ημέρες του 2002.

    [05] Αφγανιστάν-Ελληνική συμμετοχή.

    29/12/2001 11:46:51

    Η Ελλάδα θα συμμετέχει στην ειρηνευτική δύναμη του Αφγανιστάν, με ένα Λόχο Μηχανικού, εξοπλισμένο με τα απαραίτητα μηχανήματα και τους χειριστές τους, ένα τμήμα ασφαλείας ενσωματωμένο στον Λόχο και δύο αεροσκάφη C-130. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ η ελληνική δύναμη, που θα απαριθμεί 124 άνδρες και θα αποτελείται εξ ολοκλήρου από εθελοντές, αξιωματικούς και επαγγελματίες υπαξιωματικούς, προβλέπεται να αναχωρήσει για το Αφγανιστάν περί τα τέλη Ιανουαρίου και θα έχει τρίμηνη διάρκεια.

    [06] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη.

    29/12/2001 11:46:44

    Καμία αύξηση στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ δεν θα γίνει ως τον Ιούνιο, ενώ όλες οι στρογγυλοποιήσεις στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ,ΟΤΕ,

    εισιτήρια ), έχουν γίνει πρός τα κάτω για να διευκολυνθεί η ομαλή μετάβαση στο ευρώ, τονίζει σε συνέντευξή του στο "ΒΗΜΑ" ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης. Ο κ.Χριστοδουλάκης δηλώνει ότι το κύριο βάρος στο πλαίσιο του ευρώ πρέπει να δοθεί στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, μέσα από την προώθηση διαθρωτικών αλλαγών και βελτιώσεων της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας των αγορών. Ο υπουργός προσθέτει ότι κεντρικοί άξονες της πολιτικής,στο νέο περιβάλλον, θα είναι οι ιδιωτικοποιήσεις ή μετοχοποιήσεις, αλλά και η αναζήτησει στρατηγικών συμμαχιών για τις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ χαρακτηρίζει αμετάκλητες τις αποφάσεις της κυβέρνησης να γίνονται οι στρογγυλοποιήσεις των τιμών των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας υπέρ των καταναλωτών. Οσον αφορά τις τιμές προϊόντων και παροχής υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ.Νίκος Χριστοδουλάκης ξεκαθαρίζει ότι "θεωρείται αυτονόητο πως οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί από τις επαγγελματικές ενώσεις θα εφαρμοσθούν".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 December 2001 - 12:30:19 UTC