Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μόνο με αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική-Κλειστά αύριο τα
  • [02] Σε πίστες πατινάζ αρκετοί δρόμοι, εξαιτίας του παγετού.
  • [03] Υφεση των ακραίων καιρικών φαινομένων απο το απόγευμα.
  • [04] Τελετή αγιασμού των υδάτων

  • [01] Μόνο με αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική-Κλειστά αύριο τα σχολεία.

    06/01/2002 13:00:30

    Τη σταδιακή κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και εναλλακτικά προς τις δυο κατευθύνσεις, αποφάσισε μετά απο μαραθώνια σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

    Ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, ανακοίνωσε πως απο τη 1 σήμερα το μεσημέρι θα κυκλοφορούν στην εθνική οδό τα ΙΧ αυτοκίνητα στην κατεύθυνση απο Λαμία προς Αθήνα και απο τις 2.30 και μετά στην αντίθετη κατεύθυνση απο Αθήνα προς Λαμία υπό τον όρο πως θα φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Το μέτρο αυτό ελήφθη προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες που ταξιδεύουν σε αυτόν τον οδικό άξονα. Οσον αφορά τις νταλίκες και τα φορτηγά, θα εκδοθεί ανακοίνωση σήμερα το απόγευμα μετά τις 6 προκειμένου να οριστεί η ώρα που θα μπορέσουν και αυτά τα οχήματα να κινηθούν με τη σειρά τους στην εθνική οδό.

    Ωστόσο για όλα τα αυτοκίνητα ιδιωτικά και φορτηγά ισχύει ο όρος οτι θα φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, διαφορετικά θα επιβληθούν κυρώσεις.

    Ο κ. Σκανδαλίδης έκανε έκκλησε στους πολίτες να αναβάλουν για αύριο το ταξίδι επιστροφής τους στην Αθήνα, καθώς αναμένεται μαζική επιστροφή κατοίκων της πρωτεύουσας απο τις χριστουγεννιάτικες διακοπές και υπάρχει περίπτωση μποτιλιαρισμάτων στους δρόμους.

    Εξάλλου, ο υπουργός Παιδείας αποφάσισε να μην λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο και ενδεχομένως και την Τρίτη. Ετσι οι γονείς δεν θα πρέπει να ανησυχούν τουλάχιστον για το θέμα των σχολείων.

    Αντίστοιχη απόφαση έλαβε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, ώστε να υπάρξει ρύθμιση για το θέμα των απουσιών των δικηγόρων απο δίκες.

    Ο υπουργός Εσωτερικών αναγνώρισε την ταλαιπωρία των οδηγών στις εθνικές οδούς και πρόσθεσε πως σήμερα υπάρχουν μηχανήματα που καθαρίζουν την εθνική οδό απο το ύψος της Ριτσώνας εως τον Αγιο Στέφανο και απο το 70ο εως το 90ο χιλιόμετρο στην περιοχή της Υλίκης.

    Η κακοκαιρία σήμερα εντοπίζεται στη βόρεια Αττική και μέχρι το Σχηματάρι με πυκνές χιονοπτώσεις, πτώσεις δένδρων και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση κάποιων περιοχών.

    Απο την Τρίτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα υπάρξει βελτίωση και όπως είπε ο υπουργός ελπίζει να διατηρηθεί για μέρες.

    [02] Σε πίστες πατινάζ αρκετοί δρόμοι, εξαιτίας του παγετού.

    06/01/2002 10:11:50

    Παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα απο το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας, που έπληξε κυρίως την ανατολική και νότιο Ελλάδα αλλά και την Αττική.

    Εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων, οι νομοί Αττικής, Εύβοιας και Βοιωτίας, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η αστυνομία και η πυροσβεστική απηύθυναν έκκληση προς τους πολίτες να μη μετακινούνται άσκοπα, καθώς οι δρόμοι είναι επικίνδυνοι λόγω του παγετού. Στους περισσότερους δρόμους του λεκανοπεδίου, αλλά και στις δύο εθνικές οδούς, απαραίτητη είναι η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων.

    Η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας έχει επιβάλλει απο χθές γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας από το 210 χλμ προς Αθήνα. Να σημειωθεί ότι σε όλα αυτά τα τμήματα έχει ανοίξει μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας και το χιόνι που έχει απομείνει έχει ήδη παγώσει ενώ δεκάδες ΙΧ και φορτηγά τα οποία έχουν εγκαταλείψει από χθες οι κάτοχοί τους προκαλούν σοβαρά προβλήματα. Σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα που ήταν εγκλωβισμένα απο χθές στον κόμβο των Θηβών απεγκλωβίστηκαν, ενώ η αστυνομία έχει διακόψει την κίνηση στο ρεύμα καθόδου προς Αθήνα στο 90 χλμ.

    Στο μεταξύ κλειστό, λόγω του παγετού, παραμένει το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Οι πτήσεις των αεροσκαφών δεν πραγματοποιούνται προσωρινά. Στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Αττικής τα αυτοκίνητα χρειάζονται αλυσίδες, ενώ κλειστοί είναι οι δρόμοι προς Πάρνηθα και Πεντέλη.Προβλήματα παρουσιάζονται και στις αστικές συγκοινωνίες καθώς πολλά δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται.

    [03] Υφεση των ακραίων καιρικών φαινομένων απο το απόγευμα.

    06/01/2002 10:11:43

    Στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Αττικής τα αυτοκίνητα χρειάζονται αλυσίδες, ενώ κλειστοί είναι οι δρόμοι προς Πάρνηθα και Πεντέλη.

    Προβλήματα παρουσιάζονται και στις αστικές συγκοινωνίες καθώς πολλά δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται.

    Ο ηλεκτρικός φθάνει μέχρι το σταθμό του Νέου Ηρακλείου.

    Στην Αττική έχουν τεθεί σε γενική εφημερία όλα τα γενικά νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ έχει θέσει σε πλήρη ενεργοποίηση ολα τα διαθέσιμα μέσα.

    Δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας εξακολουθούν να παραμένουν τα πλοία λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

    Η Μετεωρολογική προβλέπει ότι απο το μεσημέρι η κακοκαιρία από σήμερα θα αρχίσει να υποχωρεί και θα περιοριστεί στα νότια.

    [04] Τελετή αγιασμού των υδάτων

    06/01/2002 10:11:37

  • Στο λιμάνι του Πειραιά θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί η τελετή του αγιασμού των υδάτων απο τον Μητροπολίτη Πειραιώς Καλίνικο. Θα παραστούν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Σταφανόπουλος, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και άλλοι επίσημοι. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος θα παραστεί στην τελετή αγιασμού στο Φάληρο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 January 2002 - 12:30:12 UTC