Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τον Κόφι Ανάν συναντάται το βράδυ στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός.
  • [02] Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στα ανατολικά.
  • [03] Στα ύψη οι τιμές των οπωροκηπευτικών.
  • [04] Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο Βαρθολομιό Ηλείας.
  • [05] Διάρρηξη σε ταχυδρομείο στο Γέρακα Αττικής
  • [06] Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.
  • [07] Εμπορική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με νταλίκα.
  • [08] Επίσκεψη Σημίτη στις ΗΠΑ.
  • [09] Βουλή-Καραμανλής.
  • [10] Χυτήρης- Εκπομπή CBS.
  • [11] Λαθρομετανάστες-Ραφήνα-Συμπλοκή.
  • [12] Αστυνομία- Στα ίχνη των απαγωγέων επιχειρηματία.
  • [13] Πειραιάς-Κοκαϊνη.
  • [14] Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια-Κινητοποιήσεις.

  • [01] Με τον Κόφι Ανάν συναντάται το βράδυ στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός.

    09/01/2002 13:22:03

  • Με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν θα συναντηθεί το βράδυ στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός θα παραστεί επίσης σε επιμνημόσυνη δέηση στην περιοχή όπου βρισκόταν οι δύο πύργοι που δέχθηκαν την τρομοκρατική επίθεση στις 11 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, ο κ.Σημίτης θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Βορείου και Νοτίου Αμερικής Δημήτριο, καθώς και εκπροσώπους της ομογένειας. Αύριο, θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους. Κατά τη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι διεθνείς εξελίξεις και η κατάσταση στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις πιέσεις που ασκούνται για το ζήτημα της τρομοκρατίας, τόνισε ότι δεν δεχόμαστε πιέσεις κι έχουν παρέλθει οι καιροί που ο πρωθυπουργός της Ελλάδος πήγαινε σε κάποιες χώρες για να του συστήσουν κάποια πολιτική.

    [02] Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στα ανατολικά.

    09/01/2002 13:21:56

  • Πρόσκαιρη επιδείνωση παρουσιάζει σήμερα ο καιρός στην ανατολική και νότια χώρα, όπου σημειώνονται ασθενείς χιονοπτώσεις, ενώ στα πελάγη πνέουν θυελλώδεις άνεμοι. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στη συνέχεια θα σταματήσουν. Από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων αφού στα πελάγη επικρατούν άνεμοι που φθάνουν τοπικά και τα 10 μποφόρ. Στο μεταξυ, ελαχιστοποιούνται σταδιακά τα προβλήματα που άφησε πίσω του ο πρωτοφανής χιονιάς. Ηδη, η συγκοινωνία και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα διεξάγεται χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ αλυσίδες χρειάζονται όσοι κινούνται στη βορειανατολική Αττική. Αποκλεισμένα από τα χιόνια εξακολουθούν να είναι 20 χωριά στην Κρήτη και στην Εύβοια, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ καταβάλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε ορισμένες περιοχές. Η τροχαία συνιστά σε οδηγούς και πεζούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του παγετού που έχει δημιουργηθεί σε αρκετούς δρόμους. Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παραμένουν και σήμερα σε επιφυλακή, λόγω των δεκάδων κλήσεων που δέχονται κυρίως για ορθοπεδικά περιστατικά. Τέλος κλειστά παραμένουν και σήμερα τα σχολεία σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη.

    [03] Στα ύψη οι τιμές των οπωροκηπευτικών.

    09/01/2002 13:21:49

  • Στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι τιμές των οπωροκηπευτικών λόγω της κακοκαιρίας, ενώ εκτιμάται ότι οι ζημιές σε κηπευτικά και αγροτικά προϊόντα ξεπερνούν τα 7 εκατ.ευρώ . Τις πληγείσες περιοχές στην Κόρινθο και τη Λάρισα θα επισκεφθούν αντίστοιχα ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρύς και ο υφυπουργός Φώτης Χατζημιχάλης. Σημειώνεται ότι οι τιμές των οπωροκηπευτικών σε σύγκριση με τη Χριστουγεννιάτικη αγορά, παρουσιάζουν αυξήσεις που ξεπερνούν και το 50%.

    [04] Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο Βαρθολομιό Ηλείας.

    09/01/2002 13:21:43

  • Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 11.15 το πρωί, με επίκεντρο τη χερσαία περιοχή του Βαρθολομιού Ηλείας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σεισμολογικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου της Πάτρας, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 20 χιλιόμετρα. Η δόνηση έγινε αισθητή εκτός απο την Ηλεία και στο νομό Αχαϊας. Απο την αστυνομία δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

    [05] Διάρρηξη σε ταχυδρομείο στο Γέρακα Αττικής

    09/01/2002 13:21:36

  • Ποσό 33.000 ευρώ πήραν άγνωστοι από τα δύο χρηματοκιβώτια των ΕΛΤΑ Γέρακα Αττικής, αφού τα παραβίασαν με συσκευή οξυγόνου. Η διάρρηξη έγινε τις μεταμεσονύκτιες ώρες και έγινε το πρωί αντιληπτή από υπάλληλο των ΕΛΤΑ η οποία και κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία.

    Οπως διαπιστώθηκε, οι δράστες έκοψαν τα πίσω κάγκελα και την πίσω είσοδο, μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου και με συσκευή οξυγόνου παραβίασαν τα δύο χρηματοκιβώτια. Στη συνέχεια οι δράστες εξαφανίστηκαν με τα χρήματα και από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

    [06] Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

    09/01/2002 13:21:30

  • Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία από τη Δευτέρα και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, είναι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και φροντιστηρίων. Με τον τρόπο αυτό ο κλάδος αντιδρά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και ειδικότερα στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, με την οποία τίθενται περιορισμοί στις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

    [07] Εμπορική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με νταλίκα.

    09/01/2002 13:21:24

  • Εμπορική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε το πρωί με νταλίκα, σε αφύλακτη διάβαση στην περιοχή του Ρέντη στον Πειραιά. Ευτυχώς από τη σύγκρουση αυτή δεν υπάρξουν τραυματισμοί.

    [08] Επίσκεψη Σημίτη στις ΗΠΑ.

    09/01/2002 07:41:54

    Πολύ σημαντικό θεωρείται το ταξίδι του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στις ΗΠΑ, ο οποίος αύριο θα έχει στο Λευκό Οίκο συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζόρτζ Μπους. Ο κ. Σημίτης θα έχει σήμερα συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και τον αρχιεπίσκοπο Βορείου και Νοτίου Αμερικής κ. Δημήτριο. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι δεν δεχόμαστε πιέσεις και έχουν παρέλθει οι καιροί όπου Ελληνας πρωθυπουργός πήγαινε σε κάποιες χώρες για να του συστήσουν πολιτική.

    [09] Βουλή-Καραμανλής.

    09/01/2002 07:41:48

    Την ανάγκη συστράτευσης όλων των πολιτικών δυνάμεων και όλων των Ελλήνων για τη δικαίωση των εθνικών μας θεμάτων και ειδικά του ευρωστρατού και της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής στη Βουλή με αφορμή το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Χρειάζεται σύνεση αλλά και αποφασιστικότητα απέναντι σε κάθε απειλή, πρόκληση και προσπάθεια τετελεσμένων εις βάρος μας, είπε ο κ. Καραμανλής.

    [10] Χυτήρης- Εκπομπή CBS.

    09/01/2002 07:41:41

    Προαποφασισμένη, προκατειλημένη και συκοφαντική χαρακτήρισε ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου Τηλέμαχος Χυτήρης την εκπομπή του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS για τη στάση της Ελλάδας σε θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Η συγκεκριμένη εκπομπή ήταν αποτέλεσμα παραδημοσιογραφίας και αποτελεί δείγμα κιτρινισμού στην τηλεόραση, πρόσθεσε ο κ. Χυτήρης.

    [11] Λαθρομετανάστες-Ραφήνα-Συμπλοκή.

    09/01/2002 07:41:35

    "Στασίασαν", ζητώντας να φύγουν από το κλειστό γυμναστήριο της Ραφήνας, όπου κρατούνται από την παραμονή των Θεοφανείων, οι 291 λαθρομετανάστες, που είχαν συλληφθεί λίγο πριν το τουρκικό καϊκι τους αποβιβάσει σε κάποια ακτή της Εύβοιας. Η προσπάθεια των λαθρομεταναστών δεν είχε επιτυχία, αφού έφτασαν επί τόπου δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες μετά από μιάμιση ώρα περιόρισαν τα 291 άτομα στο χώρο του γυμναστηρίου.

    [12] Αστυνομία- Στα ίχνη των απαγωγέων επιχειρηματία.

    09/01/2002 07:41:28

    Στα ίχνη της σπείρας που στις 2 Οκτωβρίου 2001 απήγαγε τον 34χρονο επιχειρηματία Γιάννη Ζώνα, βρίσκεται η Ασφάλεια. Εγκέφαλος φέρεται κακοποιός που κρατείται στον Κορυδαλλό, ενώ στην υπόθεση ενέχονται συνολικά 5 άτομα, 4 άνδρες και μία γυναίκα.

    [13] Πειραιάς-Κοκαϊνη.

    09/01/2002 07:41:22

    Πάνω απο 200 κιλά κοκαΐνης που προέρχονται από την Κολομβία, εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι στο 5ο τελωνείο Πειραιά. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε κοντέινερ με φορτίο ρυζιού, που είχε φθάσει στον Πειραιά από την Μπογκοτά. Μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί κανείς, ούτε έχει εξακριβωθεί για που προοριζόταν η κοκαΐνη.

    [14] Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια-Κινητοποιήσεις.

    09/01/2002 07:41:16

    Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία τη Δευτέρα και να κλιμακώσουν στη συνέχεια τις κινητοποιήσεις τους φέρονται οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και φροντιστηρίων. Με τον τρόπο αυτό αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και ειδικότερα στην τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή με την οποία τίθενται περιορισμοί στις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 January 2002 - 12:30:46 UTC