Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οχι" της Ειρήνης Παπά για το δήμο της Αθήνας
  • [02] Για το θέμα των αγνοουμένων, συναντήθηκαν Κληρίδης-Ντενκτάς
  • [03] Κίνητρα για τους φορολογούμενους
  • [04] Στην Αθήνα ο Πασκάλ Μίλο
  • [05] Κινητοποιήσεις καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης
  • [06] Λήστεψαν ηλικιωμένη
  • [07] Συνάντηση Σημίτη-Μπους.
  • [08] Μπους-Ολυμπιάδα 2004.
  • [09] Κληρίδης-Ντενκτάς-Θέμα Αγνοουμένων.
  • [10] Κρατικό Λαχείο-Υπερτυχερός.
  • [11] Λαθρομετανάστες.

  • [01] "Οχι" της Ειρήνης Παπά για το δήμο της Αθήνας

    11/01/2002 13:30:33

  • Τέλος στα σενάρια, για πιθανή υποψηφιότητά της στο δήμο της Αθήνας, έβαλε το μεσημέρι με δήλωσή της στο ΑΠΕ, η Ειρήνη Παπά. Η διάσημη ηθοποιός ευχαριστεί ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα αλλά αρνείται να πάρει μέρος σε θεαματικές μονομαχίες, ξιφομαχίες και κοκορομαχίες. Αναφέρει ότι δεν έχει εκπαιδευτεί στις πολεμικές τέχνες και αρνείται να πάρει μέρος σε τέτοιου είδους θεάματα. Δεν θέλει, σημειώνει νίκες που ταπεινώνουν το λαό και την ίδια και δεν θέλει να χωρίσει το λαό σε φατρίες και τους συμπολίτες της σε νικητές και ηττημένους. Δηλώνει ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί και να προβάλλει τον Πολιτισμό και αφήνει ελεύθερο το πεδίο των αντιπαραθέσεων, των μαχών και των συγκρούσεων στους πολιτικούς και τα κόμματα. Η κ.Παπά καταλήγει ότι ο αγώνας εναντίον συνυποψηφίων είναι άγονος αγώνας.

    [02] Για το θέμα των αγνοουμένων, συναντήθηκαν Κληρίδης-Ντενκτάς

    11/01/2002 13:30:27

  • Ολοκληρώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι η συνάντηση του προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη με το Ραούφ Ντενκτάς με αποκλειστικό αντικείμενο το ζήτημα των αγνοουμένων. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του ειδικού αντιπροσώπου του γγ του ΟΗΕ, έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Στο μεταξύ, τη διαβεβαίωση ότι η Αγκυρα είναι έτοιμη για διευθέτηση του Κυπριακού, έδωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεσούτ Γιλμάζ. Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ δήλωσε ότι η Αγκυρα, βρίσκεται στο πλευρό του Ντενκτάς στη νέα διαδικασία που ακολουθείται για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

    [03] Κίνητρα για τους φορολογούμενους

    11/01/2002 13:30:20

  • Κίνητρα στους φορολογούμενους που θα υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις νωρίτερα απο τις προκαθορισμένες ημερομηνίες, καθώς και σε όσους υποβάλλουν τη δήλωσή τους μέσω Ιντερνετ, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη υπο τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη με στόχο να διευκολυνθεί η υποβολή των δηλώσεων τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται να χορηγηθεί ειδική έκπτωση στο φόρο για τους φορολογούμενους που θα υποβάλλουν νωρίτερα απο τις προκαθορισμένες προθεσμίες τις δηλώσεις τους. Επίσης εξετάζονται κίνητρα και για τα λογιστικά γραφεία που θα υποβάλλουν μεγάλο αριθμό δηλώσεων μεσω Ιντερνετ.

    [04] Στην Αθήνα ο Πασκάλ Μίλο

    11/01/2002 13:30:14

  • Την Αθήνα επισκέπτεται ο Αλβανός υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, Πασκάλ Μίλο. Σκοπός της επίσκεψης του κ. Μίλο, ο οποίος συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τάσο Γιαννίτση, είναι η υπογραφή πρακτικού για τη μεταφορά τεχνογνωσίας από την ελληνική διοίκηση με στόχο τη σύγκλιση της Αλβανίας με το κοινοτικό κεκτημένο.

    [05] Κινητοποιήσεις καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης

    11/01/2002 13:30:07

  • Τρίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τρίτη, 15 Ιανουαρίου, οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, οι οποίοι ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που προβλέπει την αξιολόγησή τους. Ζητούν επίσης αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές τους καθώς και θεσμοθέτηση του δικαιώματος συνταξιοδότησής τους στα 30 χρόνια υπηρεσίας, χωρίς όριο ηλικίας. Στις 19 Ιανουαρίου, οι πρόεδροι των τοπικών ενώσεων των καθηγητών θα αποφασίσουν αν θα πραγματοποιήσουν 24-ωρη απεργία κατά το τρίτο δεκαήμερο του μήνα.

    [06] Λήστεψαν ηλικιωμένη

    11/01/2002 13:30:01

  • Ληστεία σε βάρος 85χρονης έγινε χθες το βράδυ στο Μενίδι στην Αθήνα. Δύο άγνωστοι παραβίασαν την είσοδο της μονοκατοικίας όπου διέμενε η Βασιλική Ζήση κι αφού την έδεσαν και την φίμωσαν αφαίρεσαν από το σπίτι διάφορα αντικείμενα και εξαφανίστηκαν. Το πρωί περίοικοι απελευθέρωσαν την 85χρονη και κάλεσαν την αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

    [07] Συνάντηση Σημίτη-Μπους.

    11/01/2002 07:48:03

    Την εκτίμηση ότι η επίσκεψη στην Ουάσιγκτον και οι συναντήσεις που είχε χθες με τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους, τους υπουργούς Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ και Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, όπως και η τηλεφωνική του επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο Ντίκ Τσέινι, ήταν επιτυχής, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στην αμερικανική πρωτεύουσα. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομεά αυτό.

    [08] Μπους-Ολυμπιάδα 2004.

    11/01/2002 07:47:57

    Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα διοργανώσει μία "θαυμάσια" Ολυμπιάδα εξέφρασε ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους υποδεχόμενος νωρίτερα τον Ελληνα πρωθυπουργό Κ. Σημίτη στο "οβάλ γραφείο". Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, εκφράζοντας την εκτίμηση του ιδίου προσωπικά και της κυβέρνησής του για το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεργάζεται με την Τουρκία. Ο πρωθυπουργός προσκάλεσε τον Τζορτζ Μπους να επισκεφθεί την Ελλάδα για να παρακολουθήσει τους Αγώνες του 2004.

    [09] Κληρίδης-Ντενκτάς-Θέμα Αγνοουμένων.

    11/01/2002 07:47:51

    Το θέμα των αγνοουμένων θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν σήμερα ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς στην οικία του ειδικού αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην "πράσινη γραμμή".

    [10] Κρατικό Λαχείο-Υπερτυχερός.

    11/01/2002 07:47:45

    Σε Λαρισαίο, όπως δείχνουν όλα, "έπεσε" ο πρώτος αριθμός του Κρατικού Λαχείου, που κερδίζει 3 εκατομμύρια ευρώ ή 1.200.000 δραχμές. Ο υπερτυχερός, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, χωρίς να το ξέρει, εμφανίστηκε χθες σε πρακτορείο που βρίσκεται στη συνοικία Αγίου Θωμά της Λάρισας και ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να κοιτάξει το λαχείο του. Εκπληκτος ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου τον πληροφόρησε ότι ήταν ο υπερτυχερός.

    [11] Λαθρομετανάστες.

    11/01/2002 07:47:38

    Από άνδρες του Λιμεναρχείου Πάτρας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο Ρίο, επιμελώς κρυμμένοι μέσα σε ειδική κρύπτη σε φορτηγό αυτοκίνητο 28 άνδρες Κούρδοι λαθρομετανάστες. Από τις αρχές συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος Δημήτρης Χέλμης 56 χρόνων, ενώ το φορτηγό κατασχέθηκε και ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 January 2002 - 12:30:36 UTC