Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποιημένη η κυβέρνηση για συνάντηση Σημίτη-Μπους.
  • [02] Δηλώσεις Χυτήρη για επαφές Σημίτη στις ΗΠΑ.
  • [03] Σύσκεψη στη ΝΔ για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.
  • [04] Κύπρος-Συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς.
  • [05] Συνάντηση Χρυσοχοϊδη-Αγγελοπούλου για ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων.
  • [06] Από τη Δευτέρα οι Ευρώ-εκπτώσεις.
  • [07] Στην Αθήνα το Σάββατο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

  • [01] Ικανοποιημένη η κυβέρνηση για συνάντηση Σημίτη-Μπους.

    11/01/2002 21:03:28

    Την ικανοποίησή της για την χθεσινή συνάντηση των κυρίων Σημίτη - Μπους, στην Ουάσινγκτον, εξέφρασε η κυβέρνηση. Οπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ενώ όσον αφορά την τρομοκρατία η Ελλάδα, τόνισε ο κ.Σημίτης, δεσμεύεται για την αντιμετώπιση της μάστιγας αυτής. Αναφερόμενος στο Κυπριακό, δήλωσε οτι πρέπει να εξευρεθεί λύση εντός του 2002, η οποία θα είναι στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ. Από την πλευρά του, ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη των ΗΠΑ για την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ενώ αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, διαπίστωσε και αυτός βελτίωση των διμερών σχέσεων. Ο κ. Σημίτης ολοκληρώνει σήμερα την επίσκεψή του στις ΗΠΑ με συνέντευξη στους Αμερικανούς δημοσιογράφους, συνάντηση με τον γερουσιαστή της Μασαχουσέτης Εντουαρντ Κένεντι, και γεύμα με την ηγεσία του εβραϊκού λόμπι. Ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας

    απάντησε στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ λέγοντας ότι "δεν πρέπει κανείς να επιχειρεί να μειώσει την πραγματικά μεγάλη σημασία αυτής της επίσκεψης".

    [02] Δηλώσεις Χυτήρη για επαφές Σημίτη στις ΗΠΑ.

    11/01/2002 21:03:22

    Στην Αθήνα, ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Τηλέμαχος Χυτήρης, αναφέρομενος στις χθεσινές επαφές του πρωθυπουργού, εκτίμησε οτι η Ελλάδα, μέλος της ευρωζώνης, είναι μία διαφορετική Ελλάδα και συζητά από καλύτερη θέση τις απόψεις της με την αμερικανική ηγεσία.

    Επισήμανε επίσης, ότι ο κ. Σημίτης προσήλθε στις συναντήσεις με αυτοπεποίθηση, θετική διάθεση, καθαρές θέσεις και το αποτέλεσμα των επαφών υπήρξε θετικό και ουσιαστικό για τη χώρα. Για πρώτη φορά, είπε ο κ. Χυτήρης, η ελληνική κυβέρνηση είχε επαφές κορυφής με τη νέα αμερικανική ηγεσία, είχε μία ανοιχτή συζήτηση απο την οποία διαφάνηκε ότι σε ορισμένα θέματα υπήρξε πλήρης συμφωνία, άλλα ζητήματα αποσαφηνίστηκαν και σε άλλα υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις.

    [03] Σύσκεψη στη ΝΔ για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

    11/01/2002 21:03:14

    Τα αποτελέσματα της επίσκεψης Σημίτη στην Ουάσινγκτον, απασχόλησε την σύσκεψη στη Ρηγίλλης, υπό την προεδρία του Κ.Καραμανλή. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θ. Ρουσόπουλος, δήλωσε ότι είναι νωρίς να γίνει οριστική αποτίμηση των αποτελεσμάτων, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά "για όσα έγιναν ή δεν έγιναν". Η κ.Μπακογιάννη είπε ότι υπάρχει σοβαρός προβληματισμός ενώ έκανε λόγο και για κακή προετοιμασία του ταξιδιού του πρωθυπουργού. Ο κ.Παυλόπουλος ανέφερε ότι το ταξίδι ήταν ραμμένο στα μέτρα και στις δυνατότητες του κ.Σημίτη.

    [04] Κύπρος-Συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς.

    11/01/2002 21:03:07

    Ολοκληρώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι η συνάντηση του προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη με το Ραούφ Ντενκτάς με αποκλειστικό αντικείμενο το ζήτημα των αγνοουμένων. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του ειδικού αντιπροσώπου του γγ του ΟΗΕ, έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Στο μεταξύ, τη διαβεβαίωση ότι η Αγκυρα είναι έτοιμη για διευθέτηση του Κυπριακού, έδωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεσούτ Γιλμάζ. Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ δήλωσε ότι η Αγκυρα, βρίσκεται στο πλευρό του Ντενκτάς στη νέα διαδικασία που ακολουθείται για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό. Οι κύριοι Κληρίδης και Ντενκτάς συναντήθηκαν εκ νέου το απόγευμα.

    [05] Συνάντηση Χρυσοχοϊδη-Αγγελοπούλου για ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων.

    11/01/2002 21:03:01

    Για το πρόγραμμα ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων ενημέρωσε το μεσημέρι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την πρόεδρο της επιτροπής Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου. Ο κ.Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι η συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ για την πάταξη της τρομοκρατίας βρίσκεται σε εξαιρετικά σοβαρό και αποδοτικό επίπεδο. Οσον αφορά

    το δημοσίευμα της "Ουάσινγκτον Τάιμς", για την τρομοκρατία στην Ελλάδα, ο κ.Χρυσοχοϊδης έκανε λόγο για απρέπεια ανεπίσημων ιδιωτικών κύκλων των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία προσβάλλει τη χώρα. Η κα Αγγελοπούλου τόνισε οτι ο κ.Μπους αναγνωρίζει ότι οι Ελληνες εργάζονται σκληρά για διοργανώσουν καλούς ασφαλείς ολυμπιακούς αγώνες.

    [06] Από τη Δευτέρα οι Ευρώ-εκπτώσεις.

    11/01/2002 21:02:54

    Ξεκινούν την Δευτέρα 14.1.2002 οι χειμερινές εκπτώσεις και σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια αυτών επιβάλλεται η αναγραφή σε όλα τα πωλούμενα είδη των τιμών σε ευρώ και δραχμές προ των εκπτώσεων και οι τελικές τιμές σε ευρώ και δραχμές, είτε η αναγραφή σε πινακίδα του ποσοστού της έκπτωσης για σαφώς καθορισμένες κατηγορίες όμοιων προϊόντων. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, προτείνει τον εφοδιασμό των επιχειρήσεων με ευρώ, ώστε τα ρέστα να δίδονται μόνο σε αυτό. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 28

    Φεβρουαρίου.

    [07] Στην Αθήνα το Σάββατο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

    11/01/2002 21:02:47

    Στην Αθήνα, έρχεται αύριο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ως επίσημος προσκεκλημένος της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Δημήτριος στο διάστημα της εδώ παραμονής του θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ενώ θα έχει συναντήσεις με όλη την πολιτική ηγεσία του τόπου και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο. Ο Αρχιεπίσκοπος θα παραμείνει στην Ελλάδα ως τις 17 Ιανουαρίου. Θα τον συνοδεύουν σημαντικές προσωπικότητες της Ομογένειας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 January 2002 - 21:30:22 UTC