Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην ατζέντα της διϋπουργικής
  • [02] Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ
  • [03] Πληθωριστικές πιέσεις-Ανησυχία στην κυβέρνηση
  • [04] Εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών
  • [05] Αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις
  • [06] Σημίτης-Παπαντωνίου-ΚΥΣΕΑ
  • [07] Συναντήσεις ντε Σότο με Κληρίδη-Ντενκτάς
  • [08] Συνάντηση Βαρθολομαίου με Ιρανό πρόεδρο
  • [09] Αρχιεπίσκοπος Αμερικής-Επίσημη επίσκεψη
  • [10] Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

  • [01] Η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην ατζέντα της διϋπουργικής επιτροπής.

    14/01/2002 13:26:32

  • Το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων εξετάστηκε κατά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για την Ολυμπιάδα, η οποία συνεδριάσε το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και θέματα προετοιμασίας ενόψει της επίσκεψης στις 21 του μήνα στην Αθήνα της επιτροπής ελεγκτών της ΔΟΕ, με επικεφαλής τον Ντένις Οσβλαντ. Σημειώνεται ότι το θέμα της ασφάλειας της Ολυμπιάδας συζητήθηκε κατά τις επαφές που είχε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ. Ο κ.Σημίτης αναμένεται αύριο το πρωί να γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, τον οποίο θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του. Το βράδυ τον κ.Στεφανόπουλο θα ενημερώσει σχετικά με τα αποτελέσματα του ταξιδιού ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου.

    [02] Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ

    14/01/2002 13:26:25

  • Η προετοιμασία της αυριανής συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, ήταν τον αντικείμενο της συνάντησης που είχαν λίγο πριν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Αμυνας Γιάννο Παπαντωνίου. Το ΚΥΣΕΑ θα ασχοληθεί με την επιλογή των νέων αρχηγών των τριών όπλων των ενόπλων δυνάμεων. Παράλληλα, στην αυριανή συνεδρίαση θα συζητηθεί και το θέμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Νωρίτερα ο κ.Σημίτης συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Βορείου και Νοτίου Αμερικής Δημήτριο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Το μεσημέρι ο κ.Δημήτριος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη και στη συνέχεια με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου. Το απόγευμα θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και στη συνέχεια με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

    [03] Πληθωριστικές πιέσεις-Ανησυχία στην κυβέρνηση

    14/01/2002 13:26:19

  • Εντονο προβληματισμό προκαλούν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης οι πληθωριστικές πιέσεις, καθώς ενδέχεται τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός να προσεγγίσει και το 3,5%. Οικονομικοί παράγοντες εκτιμούν ότι στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού αναμένεται να επιδράσουν τόσο οι χειμερινές εκπτώσεις που άρχισαν σήμερα στα εμπορικά καταστήματα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, όσο και οι εισαγωγές στα οπωροκηπευτικά προϊόντα. Σημειώνεται ότι στα προϊόντα θα αναγράφονται τέσσερις τιμές τόσο σε ευρώ και δραχμές προ των εκπτώσεων όσο και οι τελικές τιμές σε ευρώ και δραχμές ή το ποσοστό της έκπτωσης.

    [04] Εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών

    14/01/2002 13:26:10

  • Δύο εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. Η μία έγινε κοντά σε βοηθητικό στέγαστρο, στα διόδια Αφιδνών, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, και η δεύτερη σε άδειο καλοκαιρινό κέντρο διασκέδασης στην παραλιακή οδό Ναυπλίου-Νέας Κίου.

    [05] Αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις

    14/01/2002 07:35:16

    Ανάσα στην αγορά αναμένεται να δώσουν οι χειμερινές εκπτώσεις, που αρχίζουν σήμερα στα καταστήματα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, σε όλα τα προϊόντα πρέπει να αναγράφονται οι τιμές τους σε ευρώ και δραχμές προ των εκπτώσεων και οι τελικές τιμές είτε σε ευρώ και δραχμές, είτε το ποσοστό της έκπτωσης.

    [06] Σημίτης-Παπαντωνίου-ΚΥΣΕΑ

    14/01/2002 07:35:09

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, θα έχει το πρωί συνάντηση με τον υπουργό Αμυνας Γιάννο Παπαντωνίου, με αντικείμενο την προετοιμασία της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ που θα πραγματοποιηθεί αύριο. Ακολούθως στις 12 το μεσημέρι, ο κ. Σημίτης θα προεδρεύει της διϋπουργικής επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

    [07] Συναντήσεις ντε Σότο με Κληρίδη-Ντενκτάς

    14/01/2002 07:35:03

    Κατ΄ιδίαν συναντήσεις με τον προεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς θα έχει σήμερα ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, ο οποίος βρίσκεται απο χθες στη Λευκωσία. Την Τετάρτη ξεκινούν οι απευθείας συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς για το Κυπριακό, στις οποίες θα παρίσταται και ο κ. ντε Σότο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κ. Κασουλίδης δήλωσε στη ΝΕΤ οτι μέσα απο τη διαδικασία του διαλόγου θα αποδειχθεί αν είναι ειλικρινείς οι προθέσεις του Ντενκτάς.

    [08] Συνάντηση Βαρθολομαίου με Ιρανό πρόεδρο

    14/01/2002 07:34:57

    Κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του προέδρου του Ιράν Μοχάμεντ Χαταμί. Μετά τη συνάντηση ο Πατριάρχης δήλωσε οτι αρχίζει νέα περίοδος διαλόγου ανάμεσα σε χριστιανούς και σε μουσουλμάνους δίνοντας παράλληλα το στίγμα της σπουδαιότητας αυτής της συνάντησης, καθώς είναι η πρώτη φορά που χριστιανός ηγέτης επισκέπτεται την καρδιά του ισλαμισμού, το Ιράν, μια χώρα στην οποία κυριαρχεί το ιερατείο.

    [09] Αρχιεπίσκοπος Αμερικής-Επίσημη επίσκεψη

    14/01/2002 07:34:51

    Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής κ. Δημήτριος, ο οποίος θα έχει σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και τον υπουργό Εξωτερικών.

    [10] Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

    14/01/2002 07:34:44

    Ημέρα κινητοποιήσεων για τους εκπαιδευτικούς είναι η αυριανή Τρίτη. Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία και οι καθηγητές στη δευτεροβάθια εκπαίδευση τρίωρη στάση εργασίας. Στο μεταξύ, ανοικτό άφησαν για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο να αναστείλουν τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων οι ιδιοκτήτες τους, αν δεν αποσυρθεί η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 January 2002 - 12:31:43 UTC