Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το νέο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας εγκαινίασε ο πρωθυπουργός
  • [02] Ο Ανδρέα Λοβέρδος αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών.
  • [03] Στην Αθήνα κλιμάκιο της ΔΟΕ
  • [04] Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Ζαφειρόπουλος.
  • [05] Συνέντευξη Αβραμόπουλου
  • [06] Δήλωση Σκανδαλίδη
  • [07] Σημίτης-Κεντρική Επιτροπή.
  • [08] Συνεντεύξεις Τσοχατζόπουλου-Πάγκαλου
  • [09] Τόκιο-Συνομιλίες για Αφγανιστάν.
  • [10] Σύσκεψη-Αγορά Ρέντη.
  • [11] Κλιμάκιο της ΔΟΕ στην Αθήνα.
  • [12] Σώοι 25 ναυτικοί ελληνικού πλοίου.
  • [13] Ποινική δίωξη κατά βιοπαθολόγου.
  • [14] Δεκαψήφιοι οι αριθμοί τηλεφώνων

  • [01] Το νέο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας εγκαινίασε ο πρωθυπουργός

    21/01/2002 14:05:20

  • Η κυβέρνηση καλωσορίζει τις επιχειρηματικές αναδιαρθρώσεις αλλά ούτε τις διατάσσει ούτε τις ποδηγετεί, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, εγκαινίαζοντας το μεσημέρι το νέο κτίριο της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας. Κεντρικός άξονας της κυβερνητικής πολιτικής, πρόσθεσε, είναι η διαμόρφωση ισχυρών ελληνικών επιχειρήσεων με μέγεθος και εξωστρέφεια. Ελληνικές επιχειρήσεις με δυνατή παρουσία στην ευρύτερη περιοχή και όνομα στην Ευρώπη, επισήμανε ο ρωθυπουργός. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση ανέφερε, έχει διαμορφώσει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο που παρέχει στις επιχειρήσεις κίνητρα για συγχωνεύσεις και συμπράξεις. Οι οποιεσδήποτε όμως επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, είπε, είναι και πρέπει να είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλιών των ίδιων των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις πρέπει να παίρνουν αποφάσεις στο σωστό χρόνο, με αξιοπιστία, συνέπεια και όχι με βάση την αδράνεια και τις ξεπερασμένες αντιλήψεις του παρελθόντος, επισήμανε ο κ. Σημίτης. Αναφερόμενος γενικότερα στην ελληνική οικονομία τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μία ανοδική πορεία

    και η διεθνής της θέση έχει αναβαθμιστεί περισσότερο απο κάθε άλλη φορά. Απο την πλευρά του ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Θεόδωρος Καρατζάς στην ομιλία του τόνισε ότι το ναυάγιο της συγχώνευσης με την Alpha δεν καρποφόρησε, αλλά αυτό, όπως είπε, δεν αποθαρρύνει την Εθνική Τράπεζα, η οποία μπορεί να γίνει ένας ισχυρός οργανισμός. Η ΕΤΕ είπε δεν μπορεί παρά να διατηρεί πολύπλευρη παρουσία στα δρώμενα της χώρας.

    [02] Ο Ανδρέα Λοβέρδος αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών.

    21/01/2002 14:05:12

    Ο Ανδρέα Λοβέρδος, βουλευτής της Β' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνει με απόφαση του πρωθυπουργού τη θέση του παραιτηθέντος υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Ζαφειρόπουλου. Οπως δήλωσε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, η ορκομωσία του κ. Λοβέρδου θα γίνει την Τετάρτη το πρωί. Ο κ. Ζαφειρόπουλος με επιστολή του γνωστοποίησε στον πρωθυπουργό ότι υποβάλει την παραίτησή του λόγω της απόλυτης διαφωνίας του με τον Γιώργο Παπανδρέου ως προς τον τρόπο οργάνωσης και άσκησης της πολιτικής στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις της χώρας και στην υλοποίηση του σχεδίου για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων.

    [03] Στην Αθήνα κλιμάκιο της ΔΟΕ

    21/01/2002 13:23:46

  • Στην Αθήνα έφθασε κλιμάκιο της ΔΟΕ, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Ντένις Οσβαλντ και ενημερώνεται για την πορεία των ολυμπιακών έργων. Στην έδρα του ΑΘΗΝΑ 2004 πραγματοποιείται σύσκεψη με τη συμμετοχή των δύο αρμοδίων ομάδων, όπου εξετάζεται η πορεία των οδικών και αθλητικών έργων, το ΟΑΚΑ, το Ολυμπιακό Χωριό και τα θέματα της φιλοξενίας. Αύριο, ο κ. Οσβαλντ θα δώσει συνέντευξη Τύπου μετά τις συναντήσεις που θα έχει με τις ηγεσίες των υπουργείων Πολιτισμού, Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ και Εργασίας.

    [04] Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Ζαφειρόπουλος.

    21/01/2002 13:22:36

  • Την παραίτησή του απο τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας,υπέβαλε ο κ.Γιάννης Ζαφειρόπουλος. Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στον υφυπουργό, η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό Κ.Σημίτη. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποιός θα τοποθετηθεί στη θέση του.

    [05] Συνέντευξη Αβραμόπουλου

    21/01/2002 08:29:09

    "Αυτόνομο θα κατέλθει στις προσεχείς εθνικές εκλογές το Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών, δηλώνει στο ΕΘΝΟΣ ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος,τονίζοντας πως "δεν υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ του ΚΕΠ και του κόμματος του κ. Μάνου , που προχώρησε σε προεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία". Επίσης πετάει το γάντι στην Ντόρα Μπακογιάννη θέτοντας τον πήχη της εκλογής του νέου δημάρχου στο 58% που συγκέντρωσε ο ίδιος από τον πρώτο γύρο στις περασμένες εκλογές".

    [06] Δήλωση Σκανδαλίδη

    21/01/2002 08:29:03

    "Μεγάλες αλλαγές στην εφαρμογή του νόμου Πεπονή προαναγγέλλει με δήλωσή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ο Κ. Σκανδαλίδης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να απλοποιηθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στο ΑΣΕΠ. Τα κοινωνικά κριτήρια, τονίζει, θα πρέπει να συνδυαστούν με την αξιοκρατία, ενώ το μεγαλύτερο βάρος θα δοθεί στη γνώση και την εξειδίκευση. Με επιστολή του καλεί τους υπουργούς να αναλάβουν προσωπικά τον τριετή προγραμματισμό για προσλήψεις που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου".

    [07] Σημίτης-Κεντρική Επιτροπή.

    21/01/2002 07:25:36

    Πολιτική μάχη καθοριστική για την πρόοδο και την ανάπτυξη κάθε δήμου και νομαρχίας είναι οι εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου και όχι δημοψήφισμα, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

    [08] Συνεντεύξεις Τσοχατζόπουλου-Πάγκαλου

    21/01/2002 07:25:30

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος με συνέντευξή του στο "Εθνος της Κυριακής", δηλώνει έτοιμος να συγκρουστεί αν δεν εφαρμοστεί η πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος σε άρθρο του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής σημειώνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει τις επόμενες εκλογές αν δεν συμβεί θαύμα κι αυτό επειδή έχασε βαθμιαία την επαφή του με ένα τμήμα των λαϊκότερων στρωμάτων, το οποίο κατέληξε στους κόλπους της Δεξιάς.

    [09] Τόκιο-Συνομιλίες για Αφγανιστάν.

    21/01/2002 07:25:23

    Αρχισαν σήμερα στο Τόκιο οι εργασίες της μεγάλης διεθνούς συνόδου των δωρητριών χωρών για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από 60 χώρες και 20 διεθνείς οργανισμούς. Στη σύνοδο θα αποφασιστεί η δημιουργία ενός ειδικού ταμείου για το Αφγανιστάν, το οποίο θα διοικείται από την Παγκόσμια Τράπεζα, την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης και το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη.

    [10] Σύσκεψη-Αγορά Ρέντη.

    21/01/2002 07:25:16

    υρεία σύσκεψη για τις αρμοδιότητες, που πρέπει να έχουν οι φορείς που εμπλέκονται στην αγορά του Ρέντη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης. Στη σύσκεψη εκτός από τον αρμόδιο υπουργό θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Γεωργίας και εκπρόσωποι του ενιαίου φορέα ελέγχου τροφίμων και Νομαρχίας Πειραιά.

    [11] Κλιμάκιο της ΔΟΕ στην Αθήνα.

    21/01/2002 07:25:08

    Στην Αθήνα φθάνει σήμερα κλιμάκιο της ΔΟΕ, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Ντένις Οσβαλντ, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ολυμπιακών έργων. Σημειώνεται ότι το θέμα της Ολυμπιάδας προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, με αφορμή αποκάλυψη εγγράφου από τον κ.Καραμανλή ότι πλέον του ενός τρίτου των ολυμπιακών έργων χαρακτηρίζονται ως υψηλού κινδύνου, λόγω καθυστερήσεων.

    [12] Σώοι 25 ναυτικοί ελληνικού πλοίου.

    21/01/2002 07:25:02

    Καλά όλοι στην υγεία τους είναι οι 25 ναυτικοί, μεταξύ των οποίων και τέσσερεις Ελληνες, μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου "CACAO", στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά στο μηχανοστάσιο, ενώ έπλεε 160 ναυτικά μίλια από τις ακτές του Ομάν. Το "CACAO" είχε αποπλεύσει χωρίς φορτίο από τα Αραβικά Εμιράτα με προορισμό τη Νότιο Αφρική.

    [13] Ποινική δίωξη κατά βιοπαθολόγου.

    21/01/2002 07:24:55

    Ποινική δίωξη για τις κατηγορίες ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της απάτης άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του Δημήτρη Γιαννίτση, βιοπαθολόγου, μετά από μήνυση των Χρύσας και Χαράλαμπου Σωτηροπούλου, η μητέρα των οποίων πέθανε προ διετίας από καρκίνο. Σύμφωνα με τους μηνυτές ο κατηγορούμενος γιατρός υποσχόταν ότι θεράπευε μορφές καρκίνου μέσω πρωτοποριακής μεθόδου.

    [14] Δεκαψήφιοι οι αριθμοί τηλεφώνων

    21/01/2002 07:24:48

    Δεκαψήφιοι είναι πλέον όλοι οι αριθμοί τηλεφώνων, ανεξάρτητα της περιοχής ή της απόστασης απο την οποία γίνεται η κλήση. Ετσι, για να καταστεί εφικτή η επικοινωνία, θα πρέπει να πληκτρολογείται το μηδέν μεταξύ του κωδικού κλήσης της πόλης και του αριθμού που καλείται. Σημειώνεται ότι δεν άλλαξε ο αριθμός κλήσης για τα τριψήφια και τετραψήφια νούμερα. Επίσης άλλαξαν και οι αριθμοί των φαξ και μετατράπηκαν σε δεκαψήφιους. Η εφαρμογή του νέου συστήματος έγινε για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε αριθμούς τηλεφώνων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 January 2002 - 12:30:27 UTC