Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ο σεισμός στο ΝΑ Αιγαίο
  • [02] Σημίτης:διαφωνία της Ελλάδας στο βρετανικό σχέδιο για τη νέα δομή της
  • [03] Συνέντευξη Καραμανλή στους ανταποκριτές ξένου τύπου
  • [04] Ικανοποιημένος ο Ντ.Οσβαλντ από την πορεία των αθλητικών έργων
  • [05] Κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας

  • [01] Μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ο σεισμός στο ΝΑ Αιγαίο

    22/01/2002 21:14:03

    Αναθεώρησαν οι σεισμολόγοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, για το μέγεθος του ισχυρού σεισμού στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και εστιακό βάθος περίπου 100 χιλιόμετρα. Ενώ αρχικά είχαν δώσει μέγεθος 5,9 Ρίχτερ και αργότερα 6,2, μετά από νέες μετρήσεις και αφού εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι, εκτίμησαν ότι το μέγεθος ήταν τελικά 6,6 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλο σχεδόν το Αιγαίο, τα τουρκικά παράλια, την Κρήτη, την Κύπρο και την Αίγυπτο, αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένας μετασεισμός.

    [02] Σημίτης:διαφωνία της Ελλάδας στο βρετανικό σχέδιο για τη νέα δομή της ΕΕ

    22/01/2002 21:13:55

    Τη ριζική διαφωνία της Ελλάδος στο βρετανικό σχέδιο για τη νέα δομή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διατύπωσε από τη Σόφια ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας ότι το σχέδιο αυτό θα συναντήσει μεγάλες αντιδράσεις και η συζήτησή του θα είναι έντονη και μακρά. Ο πρωθυπουργός είχε σημαντικές συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της Βουλγαρίας στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκαν οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, η επιθυμία της Βουλγαρίας να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, οι διμερείς σχέσεις, καθώς και η πορεία κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

    [03] Συνέντευξη Καραμανλή στους ανταποκριτές ξένου τύπου

    22/01/2002 21:13:49

    Τη βεβαιότητά του πως η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές όποτε και αν γίνουν, εξέφρασε ο Κώστας Καραμανλής στη διάρκεια της εφόλης της ύλης συνέντευξής του στους ανταποκριτές ξένου τύπου. Ο κ. Καραμανλής άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα του ευρωστρατού και το ναυάγιο της συμφωνίας Εθνικής-ΑΛΦΑ, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνει διάλογος με την Τουρκία για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τις συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς. Μονότονα η αντιπολίτευση απλά αντιπολιτεύεται τα προβλήματα, ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπρόσωπου, Χ.Πρωτόπαπα.

    [04] Ικανοποιημένος ο Ντ.Οσβαλντ από την πορεία των αθλητικών έργων

    22/01/2002 21:13:41

    Ικανοποιημένος για την πορεία των αθλητικών έργων, αλλά ανήσυχος σε ότι αφορά την φιλοξενία και έργα υποδομής,εμφανίστηκε ο επικεφαλής του κλιμακίου της ΔΟΕ Ντένις Όσβαλντ, μετά το τέλος του ελέγχου που πραγματοποίησε για 48 ώρες για την Ολυμπιακή προετοιμασία. Ο αξιωματούχος της ΔΟΕ εξέφρασε την έκπληξή του για το θόρυβο που προκάλεσε το έγγραφο που παρουσίασε στη βουλή ο Κώστας Καραμανλής, λέγοντας ότι υπάρχουν και θα υπάρχουν τέτοια έγγραφα, στα οποία χρωματίζονται τα έργα ανάλογα με την πρόοδο και αλλάζουν συχνά.

    [05] Κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας

    22/01/2002 21:13:35

    Κλιμακώνεται η αναταραχή στο χώρο της Παιδείας με αφορμή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Δάσκαλοι και καθηγητές αποφάσισαν να κατέλθουν από κοινού σε 24ωρη απεργία στις 8 Φεβρουαρίου, με αίτημα την απόσυρση των επίμαχων διατάξεων του νομοσχεδίου. Την ίδια ώρα οι καθηγητές των ΤΕΙ αποφασίζουν κινητοποιήσεις υποστηρίζοντας ότι έχουν μείνει στα χαρτιά τα μέτρα για την αναβάθμιση των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων. Στο μεταξύ, δεκτή κατά πλειοψηφία, έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής, η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας, που περιορίζει τις δυνατότητες των ιδιοκτητών σχολείων να απολύουν εκπαιδευτικούς με σύμβαση αορίστου χρόνου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 January 2002 - 21:31:01 UTC