Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση αυτοκτονίας στο Τελ Αβίβ-Τουλάχιστον 10 τραυματίες.
  • [02] Στους δρόμους απο τη Δευτέρα τα τρακτέρ.
  • [03] Ενοχλημένος ο πρωθυπουργός απο το κείμενο 45 βουλευτών.
  • [04] Νέα συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς.
  • [05] Την Αθήνα επισκέπτεται ο Αλβανός πρωθυπουργός.
  • [06] Προς εκτόνωση η διαμάχη πανεπιστημιακών και υπουργείου Υγείας.
  • [07] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των καθηγητών ΤΕΙ.
  • [08] Αυστηρή κριτική Χριστόδουλου προς τους επικριτές του.
  • [09] Πέθανε ο δημοσιογράφος Χρήστος Αρνομάλης.
  • [10] Πυρπόλησαν αυτοκίνητο της ιορδανικής πρεσβείας.
  • [11] Σημίτης - Υπουργικό Συμβούλιο.
  • [12] Χρυσοχοϊδης-Τρομοκρατία
  • [13] Συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας.
  • [14] Ο Αλβανός πρωθυπουργός στην Αθήνα.
  • [15] Σύσκεψη του υπουργού Γεωργίας με τους αγρότες.
  • [16] Συνέντευξη Αλέκας Παπαρήγα.
  • [17] "Αθήνα 2004" - Αγγελοπούλου-Παραιτήσεις.
  • [18] Συνελήφθησαν αστυνομικοί να κλέβουν σε καζίνο.
  • [19] Ηγουμενίτσα- Σύλληψη λαθρομεταναστών.

  • [01] Επίθεση αυτοκτονίας στο Τελ Αβίβ-Τουλάχιστον 10 τραυματίες.

    25/01/2002 13:02:48

  • Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε το πρωί στο νότιο Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 10 άτομα. Οπως μετέδωσε ο ραδιοσταθμός του ισραηλινού στρατού, ένας άνδρας που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό κοντά σε στάση λεωφορείων στη συνοικία Νέβε Σαανάν. Mέχρι το μεσημέρι καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης. Στο μεταξύ δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι, οι οποίοι επιχείρησαν τη νύχτα να διεισδύσουν σε εβραϊκό οικισμό στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σκοτώθηκαν από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών. Οι ισραηλινές δυνάμεις νωρίτερα είχαν εξαπολύσει επίθεση εναντίον της πόλης Χαν Γιούνις της Γάζας, με αποτέλεσμα ένας μαχητής της ισλαμικής οργάνωσης "Χαμάς" να χάσει τη ζωή του.

    [02] Στους δρόμους απο τη Δευτέρα τα τρακτέρ.

    25/01/2002 13:02:39

  • Στους δρόμους βγαίνουν πάλι απο τη Δευτέρα τα τρακτέρ, ενω η κυβέρνηση τονίζει οτι δεν θα ανεχθεί μπλόκα στους δρόμους. Χθες και οι αγρότες της Θεσσαλίας αποφάσισαν να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στα Τέμπη συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις. Σήμερα αναμένεται να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις και οι συνδικαλιστές αγρότες της Μακεδονίας και της Θράκης, μετά και την άκαρπη συνάντηση που είχαν χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη με τον υπουργό Γεωργίας Γιώργο Δρυ, ο οποίος τόνισε οτι η τιμή επιδότησης του βαμβακιού θα κυμανθεί απο 271 έως 285 δρχ το κιλό.

    [03] Ενοχλημένος ο πρωθυπουργός απο το κείμενο 45 βουλευτών.

    25/01/2002 13:02:29

  • Βαθύτατα ενοχλημένος είναι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης απο την πρωτοβουλία των 45 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι υπέγραψαν το κείμενο για την επίλυση του ασφαλιστικού. Ο κ. Σημίτης επιχείρησε να βάλει τέρμα στο κλίμα εσωστρέφειας στο κυβερνών κόμμα και χαρακτήρισε την πρωτοβουλία αυτή εχθρική πράξη που βλάπτει το ΠΑΣΟΚ. Κατέστησε σαφές οτι δεν πρόκειται να ανεχθεί φαινόμενα που προκαλούν εσωκομματική αναταραχή. Ζήτησε απο όλους, σε κυβέρνηση και κόμμα να ασχοληθούν με το έργο και τη στήριξή του, τονίζοντας οτι οι πολίτες περιμένουν να δουν αποτέλεσμα. Παρέπεμψε τους βουλευτές στις αποφάσεις του συνεδρίου, λέγοντας οτι όσοι βιάζονται να αποδείξουν την ευαισθησία τους δεν εξυπηρετούν την προσπάθεια να αντιμετωπιστεί θετικά το θέμα του ασφαλιστικού. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, τόνισε οτι η πρωτοβουλία των 45 μπορεί να εκφράζει μια κοινή αγωνία, αλλά μπορεί να δώσει λαβή για παρεξηγήσεις, συγχύσεις και ανούσιες αντιπαραθέσεις. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Κοσμάς Σφυρίου, ξεκαθάρισε οτι δεν υπάρχει λόγος να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ δια του εκπροσώπου της Θοδωρή Ρουσόπουλου, σημείωσε οτι την ικανοποιεί που μεγάλος αριθμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ζητεί λύση, αλλά την προβληματίζει το γεγονός οτι η κυβέρνηση δεν έχει κατασταλαγμένες απόψεις.

    [04] Νέα συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς.

    25/01/2002 13:02:20

  • Νέα συνάντηση, την τέταρτη κατά σειρά, θα έχουν στις 5 το απόγευμα ο πρόεδρος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο των απ'ευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στη σημερινή συνάντηση θα συνεχιστεί η συζήτηση του θέματος των εξουσιών και των αρμοδιοτήτων της κεντρικής κυβέρνησης, μετά απο ενδεχόμενη επίλυση του Κυπρικού. Στο μεταξύ, η κυπριακή κυβέρνηση, παραμονές της έναρξης των απ'ευθείας συνομιλιών, προέβη σε δύο κινήσεις καλής θέλησης για τη βελτίωση του κλίματος. Στις 11 Ιανουαρίου πρότεινε τη μετακίνηση των ναρκών απο τη νεκρή ζώνη και την καταστροφή των τσεχοσλοβακικών όπλων που φυλάσσονται απο το 1972 στη Λευκωσία. Πάντως, δεν έχει υπάρξει αντίστοιχη κίνηση απο τους Τουρκοκύπριους.

    [05] Την Αθήνα επισκέπτεται ο Αλβανός πρωθυπουργός.

    25/01/2002 13:02:13

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, συναντήθηκε το πρωί διαδοχικά με τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη και στη συνέχεια με τον αντιπρόεδρο Κώστα Γείτονα. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργος συναντήθηκε με τον Αλβανό ομόλογό του Ιλίρ Μέτα. Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν οι εξελίξεις στις διμερείς σχέσεις, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Αλβανίας και η ενίσχυση των σχέσεών της με την ΕΕ. Στο μεταξύ το πρωί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, ο οποίος αποδέχθηκε πρόσκληση του κ. Μέτα να επισκεφθεί τα Τίρανα. Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην ευαισθησία της χώρας μας για την ελληνική μειονότητα και στο σεβασμό των δικαιωμάτων των ελληνοορθοδόξων στην Αλβανία. Απο το απόγευμα ο κ. Καραμανλής αρχίζει διήμερη περιοδεία στους νομούς Καβάλας και Δράμας.

    [06] Προς εκτόνωση η διαμάχη πανεπιστημιακών και υπουργείου Υγείας.

    25/01/2002 13:02:06

    Προς εκτόνωση οδηγείται η διαμάχη υπουργείου Υγείας και πανεπιστημιακών γιατρών. Σε αυτό φαίνεται να συνέβαλε η παρέμβαση του υπουργού Υγείας, ο οποίος ζήτησε από τους προέδρους των νοσοκομείων και κυρίως του Λαϊκού, να επιτρέψουν την είσοδο των πανεπιστημιακών γιατρών στις κλινικές τους, προκειμένου να κάνουν μάθημα στους φοιτητές. Παρότι οι περισσότεροι γιατροί από αυτούς αποχώρησαν από το σύστημα υγείας, όταν τους ανακοινώθηκε ότι δεν θα μπορούν παράλληλα να εργάζονται και σε ιδιωτικές κλινικές, ο υπουργός Υγείας τους κάλεσε να ξανασκεφθούν το θέμα και να επιστρέψουν με νόμιμες διαδικασίες ξανά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Ωστόσο, η εκτόνωση αυτή μάλλον δείχνει να είναι προσωρινή, καθώς ο υπουργός εμμένει στις θέσεις του τονίζοντας οτι δεν πρόκειται να δεχθεί άλλου είδους μεθοδεύσεις που αποβλέπουν στην καταστρατήγηση του νόμου. Τον υπουργό Υγείας, κάλυψε πλήρως ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

    [07] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των καθηγητών ΤΕΙ.

    25/01/2002 13:02:00

  • Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των καθηγητών στα ΤΕΙ ενω απο τη Δευτέρα και για τέσσερις τουλάχιστον ημέρες κλείνουν τα ΤΕΙ της Αθήνας. Οι καθηγητές διαφωνούν με την ρύθμιση για την εξέλιξη του προσωπικού των ΤΕΙ που θεσπίστηκε με το νόμο για την αναβάθμιση των Ιδρυμάτων. Επίσης τη Δευτέρα έχουν αποφασίσει να κλείσουν τα ΤΕΙ Πάτρας και Λάρισας, ενω κλειστά παραμένουν τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Πειραιά.

    [08] Αυστηρή κριτική Χριστόδουλου προς τους επικριτές του.

    25/01/2002 13:01:53

    Αυστηρή κριτική προς τους επικριτές του ασκεί ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, σε εισήγησή του προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Απο τα όσα αναφέρει ο αρχιεπίσκοπος φωτογραφίζε, κυρίως δυο ιεράρχες, τους μητροπολίτες Ζακύνθου Χρυσόστομο και Θηβών Ιερώνυμο, οι οποίοι πρόσφατα του άσκησαν κριτική μέσω του Τύπου. Ο κ. Χριστόδουλος σημειώνει μεταξύ άλλων, οτι κάποιοι οψίμως ανακάλυψαν πως η εκκλησία καταρρέει και οτι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνων δεν δικαιούται να φέρει τον τίτλο του "και Πάσης Ελλάδος". Ο αρχιεπίσκοπος εκφράζει φόβους οτι οι αρχιερείς που τον κατηγορούν έχουν περιπέσει οι ίδιοι στη δίνη της εκκοσμίκευσης.

    [09] Πέθανε ο δημοσιογράφος Χρήστος Αρνομάλης.

    25/01/2002 13:01:45

  • Ενα ακόμα εξέχον μέλος της έχασε η δημοσιογραφική οικογένεια στη Θεσσαλονίκη. Ο Χρήστος Αρνομάλης άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα σε ηλικία 46 ετών απο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Εργαζόταν στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ως συντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ, ενω είχε συνεργαστεί με την ΕΤ3 και το Δήμο Θεσσαλονίκης. Επίσης ήταν ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ενω είχε συνεργαστεί με την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης.

    [10] Πυρπόλησαν αυτοκίνητο της ιορδανικής πρεσβείας.

    25/01/2002 13:01:37

  • Αγνωστοι πυρπόλησαν τα ξημερώματα αυτοκίνητο της ιορδανικής πρεσβείας, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο Χαλάνδρι, στην Αθήνα. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει κάτω απο το αυτοκίνητο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Απο την έκρηξη και την πυρκαγιά το αυτοκίνητο καταστράφηκε, ενω προκλήθηκαν ζημιές και σε ένα ακόμα ΙΧ.

    [11] Σημίτης - Υπουργικό Συμβούλιο.

    25/01/2002 07:40:08

    Η παραγωγή έργου είναι η ουσία της πολιτικής και όχι η παρουσίαση δραμάτων, ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στους 45 βουλευτές, που με επικεφαλής τον Θεόδωρο Τσουκάτο, υπέγραψαν κείμενο προτείνοντας να ανοίξει άμεσα ο διάλογος για το ασφαλιστικό. Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, χθες ο κ.Σημίτης παρέπεμψε τους βουλευτές στις αποφάσεις του συνεδρίου, τόνισε οτι χρειάζονται αλλαγές, και οτι η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο θα προωθήσει για το θέμα του ασφαλιστικού.

    [12] Χρυσοχοϊδης-Τρομοκρατία

    25/01/2002 07:40:02

    Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε χθες στο Λονδίνο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης με τον αρχηγό της Βρετανικής Αστυνομίας Σερ Τζόν Στέφενς και τον υπουργό Εσωτερικών Ντέιβιντ Μπλάνκετ. Επεσήμανε ότι γίνεται μια σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια από την Ελλάδα για την καταπολέμηση της μάστιγας. Τέλος, έκανε έκκληση να σταματήσει η συζήτηση γύρω από λίστες και ονόματα που εκτός των άλλων αποτελεί ντροπή και προσβολή για τη χώρα μας.

    [13] Συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας.

    25/01/2002 07:39:56

    Κεκλεισμένων των θυρών, συνεδρίασε χθες η επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής με κύρια θέματα το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά.

    Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι είναι νωρίς για αξιολογήσεις του διαλόγου Κληρίδη-Ντενκτάς. Για τα ελληνοτουρκικά, είπε οτι ο διάλογος με την Αγκυρα γίνεται στην βάση του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του Ελσίνκι.

    [14] Ο Αλβανός πρωθυπουργός στην Αθήνα.

    25/01/2002 07:39:49

    Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ο οποίος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Ελληνα ομόλογό του Κώστα Σημίτη και τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

    [15] Σύσκεψη του υπουργού Γεωργίας με τους αγρότες.

    25/01/2002 07:39:43

    Δίχως να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης η σύσκεψη που είχε ο Υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Δρυς, με συνδικαλιστές των αγροτικών οργανώσεων Μακεδονίας - Θράκης στο ομώνυμο υπουργείο. Ο κ. Δρυς είπε ότι συμφωνήσαμε με τους βαμβακοπαραγωγούς σε μια απλή και κατανοητή απόφαση για τους αγρότες.

    [16] Συνέντευξη Αλέκας Παπαρήγα.

    25/01/2002 07:39:37

    Συνέντευξη Τύπου έδωσε χθες στα Ιωάννινα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Για το θέμα των δημοτικών εκλογών, είπε οτι υπάρχουν οξυμένα προβλήματα τα οποία θα επιλυθούν μόνο με μία πολιτική αναγέννησης. Οσον αφορά την ρήξη των πανεπιστημιακών γιατρών με το υπουργείο Υγείας,είπε οτι διαφωνεί με τους γιατρούς και οτι το κόμμα της τάσσεται υπέρ της πλήρους απασχόλησης τους σε δημόσια ιατρεία, με καλές αμοιβές και συνθήκες εργασίας. Τάχθηκε επίσης, υπέρ των κινητοποιήσεων των αγροτών.

    [17] "Αθήνα 2004" - Αγγελοπούλου-Παραιτήσεις.

    25/01/2002 07:39:30

    Λήξαν, χαρακτήρισε η πρόεδρος του Αθήνα 2004, κα Αγγελοπούλου, τις παραιτήσεις τριών στελεχών του οργανισμού, χθες βράδυ, δύο διευθυντών και ενός συμβούλου της. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και νέων απομακρύνσεων από την Οργανωτική Επιτροπή.

    [18] Συνελήφθησαν αστυνομικοί να κλέβουν σε καζίνο.

    25/01/2002 07:39:23

    Επ΄αυτοφώρο συνελήφθησαν χθες δύο αστυνομικοί να κλέβουν μάρκες από παίκτες του καζίνο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον ανθυπαστυνόμο Γεώργιο Μπούσμπα 46 χρόνων που υπηρετεί στη Βέροια και τον αρχιφύλακα Παύλο Σιαμορέλη 47 ετών, που υπηρετεί στο Πολυδένδρι Ημαθίας. Οι δύο αστυνομικοί είχαν αφαιρέσει σε δέκα περιπτώσεις μάρκες από παίκτες του καζίνο και σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

    [19] Ηγουμενίτσα- Σύλληψη λαθρομεταναστών.

    25/01/2002 07:39:17

    Από όργανα του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες το βράδυ κρυμμένοι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο φορτηγού αυτοκινήτου 25 Ιρακινοί λαθρομετανάστες. Συνελήφθη ο οδηγός Δημήτρης Ανδρεόπουλος 47 ετών, το όχημά του κατασχέθηκε και οι λαθρομετανάστες κρατούνται στο τοπικό λιμεναρχείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 January 2002 - 12:30:37 UTC