Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις Μπακογιάννη-Καρατζά για το σκάνδαλο της ΕΤΒΑ
  • [02] Δηλώσεις υπ.Υγείας για πανεπιστημιακούς γιατρούς
  • [03] Συνέδριο:Ομιλία Παπαρήγα σε κομμουνιστικά κόμματα
  • [04] ΣτΕ:κατά της διπλοθεσίας των πανεπιστημιακών γιατρών
  • [05] ΣτΕ:αποζημίωση λόγω βλάβης από τραυματισμό
  • [06] Γ.Παπανδρέου για επέκταση αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια
  • [07] Επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση από Καβάλα και Δράμα
  • [08] Ενδείξεις για κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΤΒΑ
  • [09] Μειώσεις από αύριο στα τιμολόγια του ΟΤΕ
  • [10] Ομιλία Σημίτη στα εγκαίνια χαλυβουργείου στον Αλμυρό
  • [11] Στα μέσα Φεβρουαρίου οι προτάσεις για το ασφαλιστικό

  • [01] Δηλώσεις Μπακογιάννη-Καρατζά για το σκάνδαλο της ΕΤΒΑ

    26/01/2002 19:36:16

    "Αυτό που αποδείχτηκε από το χθεσινό σκάνδαλο που προέκυψε στην ΕΤΒΑ, είναι ότι η αποκρατικοποίηση ανέδειξε την κάκιστη εικόνα που υπάρχει στις εταιρίες που έχουν κομματικό μάνατζμεντ. Αυτό το σκάνδαλο επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους της Νέας Δημοκρατίας και φοβούμαι ότι οι υπόλοιπες αποκρατικοποιήσεις θα παρουσιάσουν και άλλα προβλήματα". Αυτό δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στην υπόθεση της ΕΤΒΑ Finance, από τον Αλμυρό Μαγνησίας, όπου παραβρέθηκε στην έναρξη λειτουργίας του χαλυβουργείου του εργοστασίου της SOVEL.

    Αναφερόμενος στην ίδια υπόθεση, ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι αποδεικνύεται πως το κυβερνών κόμμα διαχειρίζεται και λυμαίνεται τις κρατικές τράπεζες.

    Ο κ. Αλογοσκούφης κάλεσε τον υπουργό Οικονομίας να ελέγξει αν υπάρχουν αντίστοιχα ζητήματα και σε άλλες κρατικές τράπεζες και ιδίως στην Αγροτική, για την οποία, όπως είπε, έχουν υπάρξει καταγγελίες.

    Τέλος, ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Θεόδωρος Καρατζάς, τόνισε ότι σκάνδαλα όπως αυτό της ΕΤΒΑ, είναι αποδοκιμαστέα και υπάρχουν στην κοινωνία διαδικασίες καταστολής τους και επιβολής του κράτους δικαίου.

    [02] Δηλώσεις υπ.Υγείας για πανεπιστημιακούς γιατρούς

    26/01/2002 19:25:45

    Την αποφασιστικότητά του για πλήρη εφαρμογή των νέων μέτρων στο ΕΣΥ επανέλαβε ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, στα Ιωάννινα, εγκαθιστώντας τους νέους διοικητές των νοσοκομείων στην Ηπειρο και επισημαίνοντας στην ομιλία του ότι τους δύο επόμενους μήνες όλα τα νοσοκομεία της χώρας θα έχουν τις νέες διοικήσεις τους.

    Για τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων στα νοσοκομεία ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε ότι αυτά θα λειτουργήσουν ως καταλύτης για να ξαναζωντανέψουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και θα είναι προς όφελος των πολιτών που θα έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση.

    Σε ό,τι αφορά τους γιατρούς, τόνισε ότι το υπουργείο τους θέλει όλους τόσο του ΕΣΥ όσο και τους πανεπιστημιακούς, στα νοσοκομεία, για να εργάζονται όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες προς όφελος των ασθενών. Επισήμανε, επίσης, ότι οι πανεπιστημιακοί γιατροί αρχίζουν να αλλάζουν τακτική και αυξάνονται οι αριθμοί αυτών που υπογράφουν τις σχετικές συμβάσεις.

    Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρόεδρος της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας Θεόδωρος Κατριβάνος, που παρότρυνε τον κ. Παπαδόπουλο να συνεχίσει την προσπάθειά του στους ίδιους ρυθμούς. Στη συνέχεια ο κ. Κατριβάνος παρέδωσε στο δήμο Δελβινακίου ένα καινούργιο ασθενοφόρο που θα καλύπτει τις πυρόπληκτες περιοχές του Πωγωνίου και είναι προσφορά της ΕΝΑΕ.

    [03] Συνέδριο:Ομιλία Παπαρήγα σε κομμουνιστικά κόμματα

    26/01/2002 19:16:49

    Την ανάγκη για κοινά μέτωπα πάλης και μορφές συντονισμού δράσης ανάμεσα στα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα, τόνισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη συνάντηση κομμουνιστικών κομμάτων που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Η κυρία Παπαρήγα σημείωσε ότι στις σημερινές συνθήκες της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, πρέπει να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο οι προσπάθειες για κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων, συντονισμού και κοινής δράσης και καταδίκασε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που γίνονται με το πρόσχημα της τρομοκρατίας.

    [04] ΣτΕ:κατά της διπλοθεσίας των πανεπιστημιακών γιατρών

    26/01/2002 19:15:28

    Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε με απόφασή του συνταγματικό το νομοθετικό καθεστώς που απαγορεύει στους πανεπιστημιακούς γιατρούς να κατέχουν δεύτερη θέση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και απέρριψε σχετική προσφυγή. Το ΣτΕ έκρινε (απόφαση 4461/2001) ότι η συνταγματική αρχή απαγόρευσης κατοχής δεύτερης θέσης στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, έχει εφαρμογή και στους καθηγητές των ΑΕΙ και το λοιπό διδακτικό προσωπικό των ΑΕΙ.

    [05] ΣτΕ:αποζημίωση λόγω βλάβης από τραυματισμό

    26/01/2002 19:14:15

    Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία επιδικάσθηκε ποσό 5 εκατομμυρίων δραχμών σε ανήλικο λόγω βλάβης που υπέστη από τραυματισμό του σε κοινοτικό δρόμο. Πρόκειται για έναν επτάχρονο, ο οποίος το 1994 οδηγώντας το ποδήλατό του έπεσε σε μεγάλη λακκούβα σε δρόμο του δήμου Αξιούπολης Κιλκίς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και να υποφέρει έκτοτε από βαρηκοΐα 60% στο δεξί αφτί, η οποία δεν είναι ιάσιμη. Το δικαστήριο έκρινε ότι οι υπηρεσίες του δήμου όφειλαν να είχαν καλύψει τη λακκούβα ή να είχαν τοποθετήσει κατάλληλες προειδοποιητικές πινακίδες.

    [06] Γ.Παπανδρέου για επέκταση αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια

    26/01/2002 19:11:41

    Η Ελλάδα διατηρεί στο ακέραιο το δικαίωμά της για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στον ΕΠΕΝΔΥΤΗ. Ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι στην εξωτερική πολιτική δεν μπορείς να κάνεις βραχυχρόνιους απολογισμούς και προσθέτει ότι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, είναι το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η Ελλάδα, κατά τις προσεχείς διερευνητικές επαφές της με την Τουρκία για τη διευθέτηση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας.

    [07] Επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση από Καβάλα και Δράμα

    26/01/2002 19:09:09

    Νέα δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε από την Καβάλα που βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία. Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για πλήρη εγκατάλειψη και παρακμή της περιφέρειας από την κυβέρνηση Σημίτη και υποσχέθηκε πως αν το κόμμα του έλθει στην εξουσία, δεν θα επιτρέψει να χαθούν οι ευκαιρίες για ανάπτυξη της υπαίθρου και κυρίως περιοχών που δοκιμάζονται. Λίγο αργότερα, από τη Δράμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε την κυβέρνηση για την τακτική που ακολουθεί στην εξωτερική πολιτική και κυρίως σε ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σε ομιλία του στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην Ολυμπιάδα του 2004, την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, το αγροτικό, την ανεργία, το πενταετές σχέδιο ανασυγκρότησης των Βαλκανίων και στα θέματα υγείας και παιδείας.

    [08] Ενδείξεις για κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΤΒΑ

    26/01/2002 19:08:18

    Την υπάρξη κυκλώματος που καταχράστηκε χρήματα της ΕΤΒΑ Finance, θυγατρικής της ΕΤΒΑ, αποκάλυψαν έλεγχοι του ΣΔΟΕ. Όπως προκύπτει, το κύκλωμα, στο οποίο συμμετείχαν και υπάλληλοι της ΕΤΒΑ Finance, προέβαινε σε παράνομες τοποθετήσεις κεφαλαίων της εταιρίας, ζημιώνοντας της τράπεζα κατά περίπου 10 δισ. δρχ. Ο υπουργός Εθνικής Οοικονομίας δήλωσε ότι η κεφαλαιακή θέση της τράπεζας δεν επηρεάζεται, ούτε δημιουργούνται προβλήματα στην διαδικασία ιδιωτικοποίησής της. Η υπόθεση αυτή δείχνει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται την περιουσία του Δημοσίου τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιώργος Αλογοσκούφης.

    [09] Μειώσεις από αύριο στα τιμολόγια του ΟΤΕ

    26/01/2002 19:05:16

    Σημαντικές μειώσεις από 11 έως 23% στις αστικές υπεραστικές συνδιαλέξεις, αλλά και εξίσου σημαντικές αυξήσεις στο πάγιο τέλος, θα ισχύσουν από αύριο στα τιμολόγια του ΟΤΕ. Η αστική μονάδα διαμορφώνεται στις 8,90 δρχ από 10,5 που είναι σήμερα και η υπεραστική στις 21,5 από 28 δραχμές που ισχύσει σήμερα. Αντίθετα το πάγιο διαμορφώνεται στις 3.400 δρχ από 2.800 που είναι σήμερα. Σημειώνεται ότι καταργείται πλέον το μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο, ενώ δεν γίνεται καμία μεταβολή στις διεθνείς συνδιαλέξεις και στην πρόσβαση στο Ιντερνετ.

    [10] Ομιλία Σημίτη στα εγκαίνια χαλυβουργείου στον Αλμυρό

    26/01/2002 19:03:55

    Την έναρξη λειτουργίας του χαλυβουργείου στον Αλμυρό Μαγνησίας, εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Στην τελετή παρεβρέθηκαν επίσης ο Κώστας Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη, ο διοικητής της εθνικής τράπεζας και βουλευτές. Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός κάλεσε τις επιχειρήσεις να σχεδιάσουν και να κτίσουν τη δική τους ανεξάρτητη πορεία, να αναλάβουν τους κινδύνους στο νέο διεθνές περιβάλλον. Το κράτος, είπε ο κ. Σημίτης, εγγυάται ένα σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον, άριστο επενδυτικό κλίμα, ανταγωνιστικές υποδομές και μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Καθ'οδόν προς τον Αλμυρό, ο πρωθυπουργός συνάντησε αγρότες που είχαν αναρτήσει πανώ, στα οποία έγραφαν ότι "υπάρχουν και οι αγρότες".

    [11] Στα μέσα Φεβρουαρίου οι προτάσεις για το ασφαλιστικό

    26/01/2002 19:01:18

    Στα μέσα Φεβρουαρίου η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να καταθέσει τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό, ενώ ο ουσιαστικός διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς υπολογίζεται να ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου. Αυτό αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, στον οικονομικό Ταχυδρόμο και εξηγεί ότι τα συνολικά 120 ταμεία που υπάρχουν σήμερα θα συγχωνευθούν σε οκτώ. Διευκρίνισε ότι θα υπάρχει ξεχωριστό ταμείο δημοσίων υπαλλήλων. Εξήγγειλε επίσης ότι θα υπάρξει επαγγελματική διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων, με τη δημιουργία ενός νέου φορέα διαχείρισης των κινητών και ακινήτων αξιών των ταμείων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 January 2002 - 21:30:21 UTC