Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προς τα Τέμπη τα τρακτέρ-Αντίθετη στο κλείσιμο των δρόμων η ΝΔ.
  • [02] Δρυς-Αιχμές για υποκινούμενες κινητοποιήσεις.
  • [03] Κλειστά τα περισσότερα ΤΕΙ
  • [04] Ολυμπιάδα-Συνεδριάζει η διϋπουργική επιτροπή
  • [05] ΕΤΒΑ-Συνεχίζονται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ.
  • [06] Ευρωστρατός-Παπαντωνίου
  • [07] Κινητοποιήσεις αγροτών
  • [08] Αρχιεπίσκοπος για πρότυπα νεολαίας
  • [09] Σύλληψη δουλεμπόρων

  • [01] Προς τα Τέμπη τα τρακτέρ-Αντίθετη στο κλείσιμο των δρόμων η ΝΔ.

    28/01/2002 13:13:06

  • Στους δρόμους ξαναβγαίνουν από σήμερα οι αγρότες με τα τρακτέρ τους διεκδικώντας καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους. Ηδη, αγρότες της Θεσσαλίας κατευθύνονται προς τα Τέμπη, όπου θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους κατά μήκος της εθνικής οδού. Επίσης, αγρότες της Μακεδονίας έχουν συγκεντρωθεί με τα τρακτέρ τους στα διόδια των Μαλγάρων, στην αερογέφυρα Πολυκάστρου, στα πράσινα φανάρια και στον κόμβο της Θέρμης. Επίσης, στη Χαλκιδική προσυγκεντρώσεις έγιναν στον κόμβο της Σωζόπολης, στην 'Αφυτο, στον κόμβο της Γαλάτιστας και στην Κασάνδρεια. Στο νομό Πιερίας οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στον κόμβο Αιγινίου. Στο μεταξύ, από τις 11 είναι σε εξέλιξη σύσκεψη εκπροσώπων αγροτικών συνεταιρισμών από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή των κινητοποιήσεων. Παράλληλα, συγκεντρώσεις πραγματοποιούν σήμερα αγρότες του Εβρου, της Αχαϊας και της Ηλείας. Παραμένει άγνωστο αν οι αγρότες θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων. Η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ στην περιοχή της Θεσσαλίας έχουν μεταβεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι οι αγρότες έχουν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, αλλά δεν πρέπει να εμποδίζουν την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα ανεχθεί κλείσιμο της εθνικής οδού. Η Νέα Δημοκρατία έχει δηλώσει ότι συμπαρίσταται στα δίκαια, όπως αναφέρει, αιτήματα των αγροτών και τονίζει ότι είναι αντίθετη στο κλείσιμο των δρόμων.

    [02] Δρυς-Αιχμές για υποκινούμενες κινητοποιήσεις.

    28/01/2002 13:12:59

  • Ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς δήλωσε το πρωί σε ραδιοσταθμό της Αθήνας ότι οφείλουμε να προστατεύσουμε τις άλλες κοινωνικές ομάδες, ενώ άφησε αιχμές για υποκινούμενες κινητοποιήσεις, οι οποίες όπως είπε, ήταν προγραμματισμένες από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τόνισε ότι η τελική τιμή για το βαμβάκι θα γνωστοποιηθεί στις 31 του μηνός. Επισήμανε ότι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα μετρήσεις,η παραγωγή υπολείπεται περίπου κατά 150 χιλιάδες τόνους από το όριο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Γεωργίας έχει δηλώσει ότι η τιμή στο βαμβάκι θα διαμορφωθεί από 271 μέχρι 285 δραχμές το κιλό, ενώ ενδέχεται να αγγίξει και τις 300 δραχμές λόγω της ανόδου της διεθνούς τιμής του προϊοντος.

    [03] Κλειστά τα περισσότερα ΤΕΙ

    28/01/2002 13:12:51

  • Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στο χώρο των ΤΕΙ, ενώ σήμερα έκλεισαν τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Αθήνας, Πάτρας, Λάρισας, Ηρακλείου και Μεσολογγίου, ενώ επ΄αόριστον δεν λειτουργούν τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Πειραιά. Οι κινητοποιήσεις του διδακτικού προσωπικού ξεκίνησαν με αφορμή την πρόσφατη ρύθμιση, που καθόρισε τους όρους εξέλιξής του. Σήμερα αναμένεται να αποφασίσουν για ενδεχόμενες κινητοποιήσεις τους οι δάσκαλοι, ενώ 24ωρη απεργία έχουν αποφασίσει για τις 8 Φεβρουαρίου οι καθηγητές.

    [04] Ολυμπιάδα-Συνεδριάζει η διϋπουργική επιτροπή

    28/01/2002 13:12:40

  • Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, πραγματοποιείται το μεσημέρι η συνεδρίαση της διϋπουργικής επιτροπής με αντικείμενο την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Η επιτροπή αναμένεται να ασχοληθεί με το θέμα της φιλοξενίας και της ασφάλειας. Επίσης αναμένεται να γίνει σχεδιασμός για την παρουσίαση και συμμετοχή της Ελλάδας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στις 8 Φεβρουαρίου στο Σολτ Λέικ Σίτι των ΗΠΑ. Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου δήλωσε οτι τα μεγάλα έργα που γίνονται θα συμβάλουν στην ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας.

    [05] ΕΤΒΑ-Συνεχίζονται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ.

    28/01/2002 13:12:25

  • Συνεχίζονται οι έλεγχοι από στελέχη του ΣΔΟΕ προκειμένου να εξευρεθούν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση που αφορά στην παράνομη διάθεση εκμετάλλευσης και κατάχρηση κεφαλαίων της "ΕΤΒΑ Φάϊνανς" ύψους 10 δισ δραχμών, από κύκλωμα ατόμων που ακόμη αναζητούνται. Το ΣΔΟΕ ερευνά σε όλες τις τράπεζες προκειμένου να εξακριβώσει αν υπάρχουν λογαριασμοί στα ονόματα που αναζητούνται ως μέλη της σπείρας των καταχραστών, οι οποίοι φέρεται να είχαν σχέση και με στελέχη της "ΕΤΒΑ Φάϊνανς".

    [06] Ευρωστρατός-Παπαντωνίου

    28/01/2002 13:12:12

  • Στις αντιρρήσεις της χώρας μας για το θέμα του ευρωστρατού, αναφέρθηκε το πρωί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, μιλώντας σε ημερίδα της Σχολής Εθνικής Αμυνας. Τόνισε ότι η χώρα μας αντιτίθεται στη μεταφορά προβλημάτων απο το ΝΑΤΟ στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όταν μάλιστα αυτά προέρχονται απο μια χώρα μη μέλος της. Πρόσθεσε ότι η χώρα μας κρίνει ότι ο ένας οργανισμός δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει στα εσωτερικά του άλλου, όταν πρόκειται για δικές του πρωτοβουλίες. Στην ίδια ημερίδα μίλησε και ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τόμας Μίλερ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας της ευρωπαϊκής ταυτότητας Αμυνας και Ασφάλειας.

    [07] Κινητοποιήσεις αγροτών

    28/01/2002 07:31:12

    Ανοικτό άφησαν οι εκπρόσωποι των αγροτών το ενδεχόμενο να κλείσουν δρόμους με τη σημερινή κινητοποίησή τους στη Θεσσαλία. Οι αγρότες θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους κατά μήκος της εθνικής οδού στο ύψος των Τεμπών. Συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης απο τους αγρότες της Μακεδονίας στα διόδια Μαλγάρων, στην αερογέφυρα Πολυκάστρου, καθώς και στη διασταύρωση της Νέας Τρίγλιας. Οι αγρότες του Εβρου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Ορεστιάδα. Τη συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών, αλλά και την αντίθεση στο κλείσιμο των δρόμων, εκφράζουν ΝΔ, ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ.

    [08] Αρχιεπίσκοπος για πρότυπα νεολαίας

    28/01/2002 07:31:05

    Τον προβληματισμό του για το ποιά είναι σήμερα τα πρότυπα της νεολαίας εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κατά τη χθεσινή θεία λειτουργία στο ναό της Αγίας Παρασκευής. Οπως είπε, δεν μπορεί να είναι τα πρότυπα της νεολαίας οι ποδοσφαιριστές ή αυτοί που "παίζουν" εκατομμύρια. Στην ομιλία του προέβλεψε οτι έρχονται δεινά και τόνισε "περνάμε δύσκολες ώρες, καθώς καθημερινά αποκαλύπτονται σκάνδαλα. Πρέπει να σώσουμε τον τόπο απο τα επερχόμενα δεινά", κατέληξε ο αρχιεπίσκοπος.

    [09] Σύλληψη δουλεμπόρων

    28/01/2002 07:30:58

    Δύο Τούρκοι, μέλη οργανωμένου κυκλώματος δουλεμπόρων, που μετέφερε στην Ελλάδα Ιρακινούς λαθρομετανάστες με νταλίκες, εισπράττοντας από τον καθένα 2.700 δολάρια ΗΠΑ, συνελήφθησαν στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας. Σε ειδική κρύπτη της νταλίκας που οδηγούσαν βρέθηκαν 18 Ιρακινοί λαθρομετανάστες εκ των οποίων οι δύο γυναίκες. Οι δύο δουλέμποροι σήμερα θα οδηγηθούν στο εισαγγελέα. Στην Ηγουμενίτσα συνελλήφθη ο Γεράσιμος Καμμένος, 47 χρόνων, καθώς στο τουριστικό λεωφορείο που οδηγούσε, εντοπίστηκαν 10 Ιρακινοί λαθρομετανάστες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 January 2002 - 12:30:20 UTC