Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι αγρότες
  • [02] Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το φαινόμενο της διαφθοράς
  • [03] Αλλαγή σκηνικού στην αγορά αυτοκινήτων, μετά την απόφαση της ΕΕ
  • [04] Απεργούν αύριο οι δημοσιογράφοι
  • [05] Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ
  • [06] Νέα συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς
  • [07] Επ' αόριστον αναβλήθηκε η δίκη για το θάνατο του Σορίν Ματέι
  • [08] Υπ.Δικαιοσύνης-Στοιχεία για λογαριασμούς Μιλόσεβιτς στο Δικαστήριο της

  • [01] Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι αγρότες

    06/02/2002 21:19:15

    Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, αποφάσισαν απόψε οι αγροτοσυνδικαλιστές της χώρας οι οποίοι συνεδρίασαν στο κτίριο της ΠΑΣΕΓΕΣ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε ακόμη να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στα Τέμπη, για την εκτίμηση της κατάστασης. Στο μεταξύ και σήμερα, αγρότες έκλειναν με τα τρακτέρ του περιοδικά πολλά σημεία της εθνικής οδού, Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Μαλγάρων, στο δρόμο προς τις Σέρρες, στο ύψος του Προμαχώνα, στην γέφυρα του Στρυμώνα και στα Τέμπη. Σεβαστές, χαρακτήρισε τις διαμαρτυρίες των αγροτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πρόσθεσε όμως οτι εκείνο που ζητάει η ελληνική κοινωνία είναι να μήν επιλέγονται κινητοποιήσεις που αποβαίνουν σε βάρος των πολιτών. Ο υπουργός Γεωργίας δήλωσε σήμερα ότι η τιμή του βαμβακιού θα ανακοινωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου και οι πρώτες εκτιμήσεις από την καταμέτρηση της παραγωγής θα είναι διαθέσιμες στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

    [02] Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το φαινόμενο της διαφθοράς

    06/02/2002 21:12:20

    Η ενίσχυση των διαδικασιών πρόληψης και των διωκτικών μηχανισμών, αλλά και η με ταχεία διαδικασία αλλαγή της νομοθεσίας, εφόσον κριθεί απαραίτητο, αποφασίσθηκε στη διάρκεια σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, για το φαινόμενο της διαφθοράς, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης, ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομίας. Ο κ. Σημίτης τόνισε οτι η κυβέρνηση θα πατάξει άμεσα το φαινόμενο της διαφθοράς στο δημόσιο βίο, ενώ ο υφυπουργός Τύπου, Τηλέμαχος Χυτήρης, δήλωσε οτι είναι αναγκαίος ο αυστηρός περιορισμός των καταστημάτων που φιλοξενούν τυχερά παιχνίδια και το κλείσιμο των επιχειρήσεων που δεν πληρούν τους σχετικούς όρους λειτουργίας. Οι υπουργοί Νίκος Χριστοδουλάκης και Βάσω Παπανδρέου ανέλαβαν να καταθέσουν εντός περίπου δέκα ημερών, συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    [03] Αλλαγή σκηνικού στην αγορά αυτοκινήτων, μετά την απόφαση της ΕΕ

    06/02/2002 21:12:14

    Αλλάζει το σκηνικό της αγοράς αυτοκινήτων στην χώρα μας, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αντικαταστήσει από την πρώτη Οκτωβρίου την ισχύουσα κοινοτική νομοθεσία και να ισχύσει η απελευθέρωση της αγοράς του συγκεκριμένου κλάδου. Στόχος των μέτρων αυτών, είναι να ισχύσει ένα ενιαίο καθεστώς στα κράτη μέλη, που θα οδηγήσει σε σύγκλιση των τιμών και πιθανώς σε χαμηλότερες τιμές, καθώς σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, καταργείται ο θεσμός του αποκλειστικού αντιπροσώπου και θα μπορούν στο εξής να πωλούν αυτοκίνητα ακόμη και τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα. Πάντως οι έλληνες εισαγωγείς υποστηρίζουν ότι το ενδεχόμενο για φτηνά αυτοκίνητα στην Ελλάδα, μάλλον απομακρύνεται, καθώς όπως εξηγούν, στη χώρα μας για να αντισταθμιστεί η μεγάλη φορολογία ισχύουν οι φθηνότερες τιμές χονδρικής πώλησης, ενώ ισχύει το χαμηλότερο τέλος ταξινόμησης.

    [04] Απεργούν αύριο οι δημοσιογράφοι

    06/02/2002 21:12:07

    Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εξήγγειλαν για αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και η ΕΣΗΕΑ. Αύριο δεν θα μεταδίδονται δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές,ενώ την Παρασκευή δεν θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες. Στο επίκεντρο της κινητοποίησης είναι η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των δημοσιογράφων με σεβασμό στις αρχές δεοντολογίας, οι συνθήκες εργασίας και η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. Αύριο το μεσημέρι στη μία θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο θέατρο "Ακάδημος".

    [05] Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ

    06/02/2002 21:12:00

    Πρώτη ημέρα σήμερα της πενθήμερης απεργίας των γιατρών του ΙΚΑ, και τα ιατρεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι η μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους, ο προσδιορισμός μισθολογικών κλιμακίων, η χορήγηση του επιδόματος εξομάλυνσης και το ιατρικό βαθμολόγιο.

    [06] Νέα συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς

    06/02/2002 21:11:54

    Το κεφάλαιο για την ασφάλεια, αναμένεται να ολοκληρωθεί απόψε στη διάρκεια της νέας συνάντησης που έχουν στην Λευκωσία ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης και ο εκπρόσωπος των τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών των δύο πλευρών, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Στην Αθήνα, δυσφορία προκάλεσαν πληροφορίες για μεταφορά τουρκικού οπλισμού στα κατεχόμενα της Κύπρου. Η κίνηση αυτή είναι προφανές ότι δημιουργεί ή αυξάνει τις εντάσεις, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι η αδιαλλαξία δεν είναι καλός σύμβουλος και ότι θα πρέπει να αποφεύγονται παρόμοιες κινήσεις που δημιουργούν κλίμα έντασης.

    [07] Επ' αόριστον αναβλήθηκε η δίκη για το θάνατο του Σορίν Ματέι

    06/02/2002 21:11:47

    Αναβλήθηκε επ'αόριστον, λόγω απουσίας κατηγορουμένων, η δίκη των επτά ιατρών που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, στην υπόθεση του θανάτου του Ελληνορουμάνου κακοποιού Σορίν Ματέϊ, ο οποίος πέθανε το Σεπτέμβρη του 1998 στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού. Αρχικά ο κακοποιός, που είχε τραυματιστεί από την έκρηξη χειροβομβίδας μέσα σε διαμέρισμα όπου κρατούσε όμηρο την 22χρονη Αμαλία Γκινάκη, η οποία απεβίωσε λίγες ημέρες αργότερα, διεκομίσθη στο Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας όπου όμως οι γιατροί αφού του χορήγησαν κάποια αγωγή, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο των φυλακών όπου και πέθανε.

    [08] Υπ.Δικαιοσύνης-Στοιχεία για λογαριασμούς Μιλόσεβιτς στο Δικαστήριο της Χάγης

    06/02/2002 21:11:41

    Φάκελο με στοιχεία για την κίνηση των λογαριασμών του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, σε ελληνικές τράπεζες, αποστέλει αύριο το υπουργείο Δικαιοσύνης στην εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης. Η κυρία Κάρλα Ντελ Πόντε, με επιστολή της προς τις ελληνικές αρχές, στις 13 Αυγούστου, ζητούσε ορισμένες διευκρινίσεις για τη διακίνηση κεφαλαίων του Μιλόσεβιτς στην Ελλάδα. Την υπόθεση είχε αναλάβει ειδικός εφέτης ανακριτής που συνέλεξε τα στοιχεία, τα οποία αποστέλλονται αύριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 February 2002 - 21:30:19 UTC