Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρώτη συνάντηση ΓΣΕΕ-ΣΕΒ για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας
  • [02] Συνάντηση Σημίτη-Παπουτσή στο Μέγαρο Μαξίμου
  • [03] Με τον Ισμαήλ Τζεμ συναντήθηκε στην Κων/πολη ο Γιώργος Παπανδρέου
  • [04] Κλειστά παραμένουν για ακόμη μια εβδομάδα τα ΤΕΙ
  • [05] Κ.Σημίτης-Μ.Θεοδωράκης-Γ.Αγγελοπούλου-Συγγνώμη από Σολτ Λέικ Σίτι.
  • [06] Απαγχονισμένος βρέθηκε κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού
  • [07] Επίσημη επίσκεψη του Γιάννου Παπαντωνίου στη Βουλγαρία

  • [01] Πρώτη συνάντηση ΓΣΕΕ-ΣΕΒ για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας

    12/02/2002 21:05:19

    Θετική χαρακτηρίσθηκε, παρά τις όποιες διαφωνίες, η σημερινή πρώτη διερευνητικού χαρακτήρα συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων, για τη σύναψη της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε οτι θα διεκδικήσει αυξήσεις της τάξης του 6,7%, προκειμένου να υπαρξει σύγκλιση με τις αποδοχές των χωρών-μελών της ΕΕ, καθώς και πραγματική μείωση του εβδομαδιαίου εργάσιμου χρόνου, ώστε να σπάσει το φράγμα των 40 ωρών εργασίας. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Ενωσης των Εμπόρων.

    [02] Συνάντηση Σημίτη-Παπουτσή στο Μέγαρο Μαξίμου

    12/02/2002 21:05:13

    Για την εμπιστοσύνη που του έδειξε να είναι υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας, ευχαρίστηκε τον πρωθυπουργό ο Χρήστος Παπουτσής, στη διάρκεια συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ.Παπουτσής τόνισε οτι

    τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής του είναι η Αθήνα να γίνει μία σύγχρονη ανθρώπινη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Πρόσθεσε οτι από σήμερα ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας και παράλληλα, προανήγγειλε πρωτοβουλία για επαφές με τις ηγεσίες άλλων κομμάτων, εξαιρουμένης βέβαια της ΝΔ. Για ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Ντ.Μπακογιάννη, είπε οτι οποιαδήποτε

    υποψηφιότητα της ΝΔ είναι καλοδεχούμενη. Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κ.Λαλιώτης, ο οποίος επανέλαβε οτι οι δημοτικές εκλογές είναι μία κρίσιμη πολιτική μάχη.

    [03] Με τον Ισμαήλ Τζεμ συναντήθηκε στην Κων/πολη ο Γιώργος Παπανδρέου

    12/02/2002 21:05:05

    Την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές για να διαπιστώσουν, εάν υπάρχει ένα πλαίσιο για έναν ευρύτερο διάλογο, επαναβεβαίωσαν οι κύριοι Παπανδρέου και Τζεμ στη σημερινή συνάντηση μίας ώρας που είχαν στο περιθώριο του κοινού φόρουμ Ευρωπαϊκής Ενωσης και Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης που συνέρχεται στην Κωνσταντινούπολη. Δεν πρέπει να φοβόμαστε το διάλογο, δήλωσε ο κ.Παπανδρέου, καθώς υπάρχει το δεδομένο οτι διασφαλίζουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα και ότι το ευρωπαϊκό πλαίσιο συνιστά ένα σημαντικό εχέγγυο.

    [04] Κλειστά παραμένουν για ακόμη μια εβδομάδα τα ΤΕΙ

    12/02/2002 21:04:59

    Κλειστά θα παραμείνουν για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη τα πέντε μεγαλύτερα ΤΕΙ της χώρας. Αυτό αποφάσισε η Ομοσπονδία του Διδακτικού Προσωπικού που συνεδρίαζε για τουλάχιστον πέντε ώρες. Οι εκπαιδευτικοί που αντιδρούν με τον τρόπο εξέλιξής τους μετά την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ, ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου. Παράλληλα, θα συστήσουν και μία επιτροπή η οποία θα ενημερώσει τους συναδέλφους τους στα περιφερειακά ιδρύματα που συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματά τους. Ετσι ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να χαθεί η εξεταστική περίοδος για χιλιάδες σπουδαστές. Μάλιστα, οι σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας, θα συνεδριάσουν αύριο το πρωί μετά και την απόφαση των καθηγητών τους.

    [05] Κ.Σημίτης-Μ.Θεοδωράκης-Γ.Αγγελοπούλου-Συγγνώμη από Σολτ Λέικ Σίτι.

    12/02/2002 21:04:52

    Συγγνώμη από την ελληνική κυβέρνηση ζήτησαν με επιστολή τους, οι διοργανωτές των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σολτ Λέικ Σίτι, για την παράλειψη του ονόματος του διάσημου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη από όλα τα επίσημα έγγραφα, αλλά και από τα προγράμματα που δόθηκαν στους σχολιαστές για την τελετή έναρξης των αγώνων, όπου ακούστηκε απόσπασμα από το "Κάντο Ολύμπικο". Σύμφωνα με πηγές της Οργανωτικής Επιτροπής "Αθήνα 2004", ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος ενοχλήθηκε έντονα από την παράλειψη αυτή, τηλεφώνησε στην κα Αγγελοπούλου, η οποία βρίσκεται στην αμερικανική Πολιτεία της Γιούτα, προκειμένου να παρέμβει και να διαμαρτυρηθεί στην Οργανωτική Επιτροπή του Σολτ Λέικ Σίτι.

    [06] Απαγχονισμένος βρέθηκε κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού

    12/02/2002 21:04:46

    Απαγχονισμένος μέσα στην τουαλέτα του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού, βρέθηκε σήμερα ο ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ, Τζόρτζ Ζαχάροφ, 31 χρονών ο οποίος ήταν υπόδικος για διακεκριμένες κλοπές στην Κρήτη. Τον Ζαχάροφ, που σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έπασχε από ψυχικές διαταραχές με τάσεις αυτοκτονίας, βρέθηκε από υπάλληλο του νοσοκομείου. Ο αυτόχειρας είχε βάλει τέρμα στην ζωή του χρησιμοποιώντας έναν αυτοσχέδιο βρόγχο από κουβέρτα, την άκρη του οποίου είχε δέσει πάνω στο τσιμεντένιο στηθαίο της τουαλέτας. Είχε εισαχθεί στο ψυχιατρείο στις 2 Ιανουαρίου 2002.

    [07] Επίσημη επίσκεψη του Γιάννου Παπαντωνίου στη Βουλγαρία

    12/02/2002 21:04:39

    Μνημόνιο αμυντικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, υπέγραψαν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου και ο Βούλγαρος ομόλογός του Νικολάϊ Σβινάροφ στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης του Ελληνα υπουργού στη Βουλγαρία. Ο κ. Παπαντωνίου, ο οποίος έγινε δεκτός με στρατιωτικές τιμές από το Βούλγαρο υπουργό Αμυνας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ.Σβινάροφ

    ανακοίνωσε μερικά από τα βήματα για την περαιτέρω διεύρυνση των σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα της εθνικής άμυνας όπως παροχή υποτροφειων, ανταλλαγή αξιωματικών κλπ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 February 2002 - 21:30:16 UTC