Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ - Ρουσόπουλος - Παράνομος τζόγος - πολιτικοί
  • [02] Σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό για το μέλλον των συμβασιούχων.
  • [03] Συγκράτηση τιμών-Σύσκεψη στον υπουργείο Ανάπτυξης.
  • [04] Συνάντηση Παπαντωνίου-Εβερτ
  • [05] Ληστεία στην Αγροτική Αχαρνών
  • [06] Ολυμπιακή-Σε αναζήτηση ιδιωτικών κεφαλαίων η κυβέρνηση.
  • [07] Επαναλειτουργούν τα ΤΕΙ από σήμερα.
  • [08] Λαλιώτης για συνεργασίες στις εκλογές.
  • [09] Αντιδράσεις για πρόταση Λαλιώτη.

  • [01] ΝΔ - Ρουσόπουλος - Παράνομος τζόγος - πολιτικοί

    18/02/2002 14:12:35

    Την ανάγκη άμεσης εκκαθάρισης των υποθέσεων με τα φρουτάκια στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θόδωρος Ρουσσόπουλος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σημειώνοντας οτι όλα αυτά δεν περιποιούν τιμή στην πολιτική σκηνή του τόπου.

    Ερωτηθείς αν εκτιμά η ΝΔ οτι υπάρχει κάποιο σχέδιο για αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος και απαξίωση της πολιτικής είπε οτι δεν μπορεί να μιλήσει για σχέδιο ενώ σημείωσε πως στην απαξίωση της πολιτικής στόχευε η επίθεση εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας.

    Υπενθύμισε ακόμη οτι ο αρμόδιος τομέαρχης του κόμματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης είχε τότε επισκεφθεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας την άμεση εκκαθάριση και δικαστική διερεύνηση των υποθέσεων.

    Σε ο,τι αφορά τις καταγγελίες για σχέσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ με επιχειρηματίες που σχετιζονται με παράνομο τζόγο ο κ.Ρουσσόπουλος είπε "κάθε μέρα σκάνε κανόνια διαφθοράς.Δεν μπορώ να απαντήσω γι' αυτά τα θέματα, ρωτήστε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ".

    Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε οτι πρέπει να διερευνηθούν απο τα Δικαιοσύνη όλες αυτές οι υποθέσεις σημειώνοντας οτι η κυβέρνηση έχει ευθύνες διότι το κράτος δεν λειτουργεί.-

    [02] Σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό για το μέλλον των συμβασιούχων.

    18/02/2002 12:42:26

  • Κρίσιμη σύσκεψη για το μέλλον των χιλιάδων συμβασιούχων του δημοσίου θα πραγματοποιηθεί στη μιάμισυ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Τη σχετική εισήγηση θα κάνει ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κώστας Σκανδαλίδης προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Στη σύσκεψη αυτή θα συζητηθεί ακόμη και το θέμα των 5.500 συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ οι οποίοι έχουν εξαγγείλει νέα πενθήμερη απεργία από αύριο με αίτημα

    τη μονιμοποίησή τους.

    [03] Συγκράτηση τιμών-Σύσκεψη στον υπουργείο Ανάπτυξης.

    18/02/2002 12:42:19

  • Με στόχο τη συγκράτηση των τιμών πραγματοποιείται από το μεσημέρι σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου με εκπροσώπους και φορείς της αγοράς. Τα κρούσματα ανατιμήσεων στην αγορά καθώς η εκτίναξη του πληθωρισμού στο 4,4% έχουν σημάνει συναγερμό στο υπουργείο καθώς από την 1η Μαρτίου λήγει στην αγορά η συμφωνία κυρίων. Θα επδιωχθεί η συγκράτηση των τιμών μέσα από συνεναιτικές διαδιακασίες και όχι με περιορισμούς που παραπέμπουν σε αγορανομικές διατάξεις παλαιοτέρων ετών.

    [04] Συνάντηση Παπαντωνίου-Εβερτ

    18/02/2002 12:42:13

  • Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου συναντήθηκε το πρωί με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Μιλτιάδη Εβερτ. Αναφέρθηκαν στην ανάγκη συνεννόησης και συναντίληψης στα εθνικά θέματα μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Ο κ. Εβερτ τόνισε ότι τα εθνικά θέματα δεν αντέχουν σε κομματικές αντιδικίες, όταν μάλιστα, όπως είπε, υπάρχει μία εντεινόμενη προκλητική τακτική απο την Τουρκία. Ο κ. Παπαντωνίου απέδωσε την προκλητική στάση της Τουρκίας στην προσπάθειά της να δημιουργήσει τεχνητή ένταση στο Αιγαίο, με αφορμή την έναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

    [05] Ληστεία στην Αγροτική Αχαρνών

    18/02/2002 12:42:06

  • Ενοπλη ληστεία με λεία 1 εκατομμύριο δραχμές και 20.000 ευρώ, έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Αγροτικής τράπεζας στον Αγιο Ελευθέριο Αχαρνών. Δύο άγνωστοι με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν το ποσό αυτό και διέφυγαν πεζή.

    [06] Ολυμπιακή-Σε αναζήτηση ιδιωτικών κεφαλαίων η κυβέρνηση.

    18/02/2002 12:41:59

  • Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση οι αποφάσεις για το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας μετά το οριστικό ναυάγιο στο οποίο κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις με την αυστραλιανή κοινοπραξία για την πώληση του 51% του πακέτου των μετοχών του εθνικού μας αερομεταφορέα. Η κυβέρνηση κατέληξε στην απόφαση αυτή, καθώς η κοινοπραξία αντιμετώπιζε σοβαρές δυσχέρειες στην εξέλιξη των τραπεζικών εγγυήσεων ύψους 102 εκατομ.ευρώ. Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Βερελής τόνισε μιλώντας το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση ιδιωτικών κεφαλαίων που θα επιτρέψουν στην Ολυμπιακή να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της, διαβεβαιώνοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο εθνικός μας αερομεταφορέας θα υπάρχει.

    [07] Επαναλειτουργούν τα ΤΕΙ από σήμερα.

    18/02/2002 07:53:02

    Κανονικά θα επαναλειτουργήσουν από σήμερα τα ΤΕΙ όλης της χώρας.Oι καθηγητές των πέντε μεγαλυτέρων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις μετά τις γραπτές διαβεβαιώσεις του υπουργού Παιδείας.

    [08] Λαλιώτης για συνεργασίες στις εκλογές.

    18/02/2002 07:52:55

    Ανοιγμα προς τα κόμματα του λεγόμενου προοδευτικού χώρου, για συνεργασία σε εκλογικό και κυβερνητικό επίπεδο, έκανε ο Κώστας Λαλιώτης σε συνεντευξή στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

    [09] Αντιδράσεις για πρόταση Λαλιώτη.

    18/02/2002 07:52:48

    Απορρίπτει ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος την πρόταση Λαλιώτη. Ο Γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι "ο εκφραστής της καθεστωτικής και αλαζονικής συμπεριφοράς και πρακτικής προσπαθεί για μια ακόμη φορά να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό για να διασκεδάσει τη δεινή ήττα του ΠΑΣΟΚ η οποία επέρχεται και να διασωθεί ο ίδιος".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 February 2002 - 12:30:19 UTC