Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ.
  • [02] Ομιλία Σημίτη στη Βέροια.
  • [03] Περιοδεία Καραμανλή στην Ηπειρο.
  • [04] Δικηγορικές Εκλογές.

  • [01] Δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ.

    23/02/2002 11:01:26

    Προβάδισμα κατά 6,3% έναντι του ΠΑΣΟΚ δίνει στη ΝΔ νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ, που δημοσιεύεται στη σημερινή ΗΜΕΡΗΣΙΑ. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 37,2% και το ΠΑΣΟΚ 30,9%, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τα δύο κόμματα τον περασμένο Νοέμβριο ήταν 37,5% και 32,2%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,3%, το ΚΕΠ με 5,1%, ο ΣΥΝ με 3,9% και το ΔΗΚΚΙ με 1,7%. Η ΝΔ προηγείται και στην παράσταση νίκης συγκεντρώνοντας ποσοστό 54,5% έναντι 26,4% του κυβερνώντος κόμματος. Χαμηλός όμως είναι ο βαθμός ικανοποίησης των πολιτών για τα δύο μεγάλα κόμματα. Καθόλου ικανοποιημένοι απο την κυβέρνηση και απο την Αξιωματική Αντιπολίτευση απαντούν το 41,7% και το 37,5% των ερωτηθέντων αντίστοιχα. Μικρό προβάδισμα με ποσοστό 33,6% έχει ο Κώστας Σημίτης έναντι 33,4% του Κώστα Καραμανλή στην εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, ενώ το 23% δεν εμπιστεύεται κανέναν απο τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

    [02] Ομιλία Σημίτη στη Βέροια.

    23/02/2002 11:01:19

    Σκληρή κριτική στη ΝΔ άσκησε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με ομιλία του χθες το βράδυ στη Βέροια,αναφερόμενος στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την κατηγόρησε για στήριξη απο μυστικά και φανερά κέντρα, ενώ διακήρυξε πως η κυβέρνηση θα πατάξει κάθε φαινόμενο διαφθοράς, όπου και αν αυτό εκδηλωθεί. Ο πρωθυπουργός μίλησε για "τεχνητή ομίχλη έντασης και καχυποψίας", η οποία, όπως είπε, για καιρό αναπαράγεται με δόλο και ιδιοτέλεια. "Αναγνωρίζω ένα συμφέρον και αυτό είναι το συμφέρον της χώρας και αυτό το συμφέρον δεν το σέβεται και δε το τιμά η ηγεσία της ΝΔ", είπε ο πρωθυπουργός. Στην εκστρατεία λάσπης και συκοφαντείας, πρόσθεσε ο κ. Σημίτης, αντιτάσσουμε την καθαρή πολιτική, στην διαπάλη των συμφερόντων αντιτάσσουμε την καθαρή διαφάνεια των διαδικασιών μας, στην επιχείρηση αιχμαλωσίας της πολιτικής απαντούμε με την δύναμη της λαϊκής κυριαρχίας, την πιο ισχυρή απο όλες τις δυνάμεις. Σήμερα συνεχίζοντας την περιοδεία του θα επισκεφθεί την Εδεσσα και άλλες περιοχές του νομού Πέλλας.

    [03] Περιοδεία Καραμανλή στην Ηπειρο.

    23/02/2002 11:01:13

    Οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και κυρίως κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, απο το Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του που πραγματοποιεί απο χθες στην Ηπειρο. "Ο κ. Σημίτης πανικόβλητος για μία ακόμη φορά επιχειρεί να δηλητηριάσει το δημόσιο βίο της χώρας", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε ότι "ο πρωθυπυργός οδηγεί πανικόβλητος τον πολιτικό διάλογο στο επίπεδο της μικροπρέπειας και της μικροψυχίας". Ξέρουμε, συνέχισε ο κ. Καραμανλής, ότι κάθε φορά που η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ο πρωθυπουργός καταφεύγει στην οξύτητα, στην παρελθοντολογία, στο δήθεν σκληρό ρόκ, στην πόλωση και τη λάσπη, προσπαθώντας να ορθώσει χαρακώματα μεταξύ των Ελλήνων. Η εικόνα της κυβέρνησης, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι τόσο γκρίζα όσο οι παράνομες ελληνοποιήσεις, η καθεστωτικές πρακτικές και οι διαπλεκόμενες σχέσεις της.

    [04] Δικηγορικές Εκλογές.

    23/02/2002 11:01:07

    Σε 62 απο τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας θα διεξαχθούν την Κυριακή εκλογές για την ανάδειξη νέων προέδρων και διοικητικών συμβουλίων. Στους πολυπληθείς δικηγορικούς συλλόγους, όπως είναι των Αθηνών, Θεσσαλονίκης και αλλού, οι εκλογές θα διεξαχθούν επί διήμερο, δηλαδή Κυριακή και Δευτέρα. Εκλογές δεν θα διεξαχθούν στον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου Κρήτης, καθώς το προεδρείο του Συλλόγου έχει παραιτηθεί για το θέμα της έδρας του τοπικού Εφετείου (Ηρακλείου-Χανίων). Σε όλη την Ελλάδα καλούνται να ψηφίσουν συνολικά 31.606 δικηγόροι, ενώ υποψήφιοι πρόεδροι πανελλαδικά ανέρχονται στους 141 και οι υποψήφιοι σύμβουλοι στους 1.288.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 February 2002 - 12:30:12 UTC