Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή-Έβερτ-Επίκαιρη ερώτηση για τα περι ανατροπής του Δημοκρατικού
  • [02] Θεσσαλονίκη-Φωτιά σε αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου
  • [03] Μεγάλη προσέλευση στις δικηγορικές εκλογές της Αθήνας.
  • [04] Ενας νεκρός και ένας αγνοούμενος απο τη βύθιση πλοίου στα ανοιχτά της
  • [05] Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
  • [06] Επικρίσεις για κινδυνολογία απο ΣΥΝ-ΔΗΚΚΙ
  • [07] Λειτουργούν κανονικά απο σήμερα τα ιατρεία του ΙΚΑ
  • [08] Δικηγορικοί Σύλλογοι-Εκλογές
  • [09] Πέτρος Ευθυμίου-Σύνοδος Πρυτάνεων
  • [10] Εκπαιδευτικοί-Απεργιακές κινητοποιήσεις

  • [01] Βουλή-Έβερτ-Επίκαιρη ερώτηση για τα περι ανατροπής του Δημοκρατικού Πολιτεύματος

    25/02/2002 12:49:26

  • Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, με την οποία του ζητά "να κατονομάσει όσους επεξεργάζονται την ανατροπή του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος και με ποιά μέσα" κατέθεσε στη Βουλή ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ. Αφορμή αποτέλεσε η ομιλία του πρωθυπουργού στην Εδεσσα και ο κ.Εβερτ επισημαίνει οτι οι αναφορές του κ.Σημίτη "δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας, αβεβαιότητας και φοβίας, που επηρεάζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας και αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό λαό". Τέλος, ο κ.Έβερτ αντιπαραθέτει τη δήλωση του προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη ο οποίος φέρεται να αμφισβητεί ότι υπάρχει πολιτική εκτροπή.

    [02] Θεσσαλονίκη-Φωτιά σε αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου

    25/02/2002 12:19:33

    Αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από ανάφλεξη σε αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, στη συμβολή των οδών Ιασωνίδου και Αριανού. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα και η φωτιά έσβησε αμέσως, όταν η Εταιρία Παροχής Αερίου διέκοψε τη ροή του φυσικού αερίου. Από τη φωτιά, οι φλόγες της οποίας έφταναν τα 5 μέτρα, καταστράφηκαν δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο.

    [03] Μεγάλη προσέλευση στις δικηγορικές εκλογές της Αθήνας.

    25/02/2002 12:00:44

    Μεγάλη είναι από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η προσέλευση των Αθηναίων δικηγόρων στις κάλπες του Δικηγορικού Συλλόγων Αθηνών, για την ανάδειξη του νέου προέδρου και των 24 νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Μεταξύ αυτών που έχουν προσέλθει προ της μεσημβρίας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είναι ο βουλευτής του Συνασπισμού Φ. Κουβέλης, o πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, ο τέως γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Κ. Νταϊλιάνας κ.α.

    Οι 20 κάλπες που είναι εγκατεστημένες στον ΔΣΑ θα κλείσουν με τη δύση του ήλιου και θα αρχίσει η καταμέτρηση των σταυρών. Σήμερα τα μεσάνυχτα περίπου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων προέδρων.

    Οι δύο πρώτοι σε σταυρούς από τους υποψηφίους προέδρους θα περάσουν στο δεύτερο γύρο που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα 3 και 4 Μαρτίου 2002.

    [04] Ενας νεκρός και ένας αγνοούμενος απο τη βύθιση πλοίου στα ανοιχτά της Σκύρου.

    25/02/2002 11:58:46

  • Ακαρπες είναι έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του υποπλοίαρχου Γιώργου Δεληνικολάου, η τύχη του οποίου αγνοείται απο το πρωί όταν το φορτηγό πλοίο "Φίλιππος Κ2" βυθίστηκε ανοικτά της Σκύρου. Στο ναυάγιο έχασε τη ζωή της η σύζυγος του πλοιοκτήτη Ελένη Καϊφά, ενώ ελικόπτερο "Σούπερ Πούμα" περισυνέλεξε τα υπόλοιπα οκτώ άτομα που επέβαιναν στο σκάφος, μεταξύ των οποίων και τον πλοιοκτήτη. Το "Φίλιππος Κ2" είχε αποπλεύσει φορτωμένο λιπάσματα, απο την Καβάλα με προορισμό την Κρήτη, αλλά 11 ναυτικά μίλια βορειανατολικά της Σκύρου πήρε κλίση 45 μοιρών, λόγω μετατόπισης του φορτίου και βυθίστηκε, ενώ στην περιοχή έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι. Στο μεταξύ σώοι περισυνελλέγησαν δύο Μαυροβούνιοι ψαράδες το σκάφος των οποίων εμβόλισε, έξω απο το ακρωτήριο Μαντήλι της Καρύστου, στην Εύβοια, το υπό σημαία Συρίας φορτηγό πλοίο "Ναμπί-Εμ". Τους ψαράδες περισυνέλεξε άλλο αλιευτικό σκάφος, ενώ στο φορτηγό πλοίο δόθηκε εντολή να κατευθυνθεί στο λιμάνι της Καρύστου.

    [05] Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    25/02/2002 07:38:06

    Με εκατέρωθεν βολές μεταξύ στελεχών των δυο μεγάλων κομμάτων συνεχίστηκε η αντιπαράθεση που σημειώθηκε ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΝΔ οι οποίοι αλληλοκατηγορήθηκαν για στρατηγικές πολιτικής εκτροπής και για πανικό απο επερχόμενη εκλογική ήττα.

    [06] Επικρίσεις για κινδυνολογία απο ΣΥΝ-ΔΗΚΚΙ

    25/02/2002 07:38:00

    Οι πρόεδροι του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ επέκριναν τα δύο μεγάλα κόμματα για κινδυνολογία και ότι χρησιμοποιούν τη διαπλοκή και τη διαφθορά για να αναρριχηθούν στην ηγεσία και τώρα παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο.

    [07] Λειτουργούν κανονικά απο σήμερα τα ιατρεία του ΙΚΑ

    25/02/2002 07:37:53

    Κανονικά εξυπηρετούνται απο σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ απο τα ιατρεία του, καθώς η ομοσπονδία των συμβασιούχων γιατρών του Ιδρύματος ανέστειλε τις κινητοποιήσεις που κράτησαν για δυο εβδομάδες.

    [08] Δικηγορικοί Σύλλογοι-Εκλογές

    25/02/2002 07:37:47

    Με τη δύση του ηλίου ολοκληρώνεται η ψηφοφορία στους πολυμελείς Δικηγορικούς Συλλόγους Αθήνας, Θεσσαλονίκης και αλλού, προκειμένου να εκλέξουν νέους προέδρους και νέα διοικητικά συμβούλια.

    [09] Πέτρος Ευθυμίου-Σύνοδος Πρυτάνεων

    25/02/2002 07:37:41

    Ως θετική εκτιμά, η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων Διοικουσών Επιτροπών των Πανεπιστημίων, την εξαγγελία του υπουργού Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να αντιμετωπίσει θετικά το θέμα των μισθών και των συντάξεων των πανεπιστημιακών.

    [10] Εκπαιδευτικοί-Απεργιακές κινητοποιήσεις

    25/02/2002 07:37:34

    Δεν συγκέντρωσε τελικά τα 2/3 που ήταν απαραίτητα, η πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών στις 8 Μαρτίου και στις 11 και 12 Απριλίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 February 2002 - 12:30:17 UTC