Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Ρέππα-ΓΣΕΕ για ασφαλιστικό
  • [02] Τόκιο-Επαφές Σημίτη.
  • [03] Στην Αθήνα οι αγρότες.
  • [04] Συνάντηση Βενιζέλου-Οσβαλντ
  • [05] Θράκη-Σεισμός 4,8 Ρίχτερ
  • [06] Ανάληψη καθηκόντων νέου αρχηγού ΓΕΝ
  • [07] Ο Δ.Παξινός νέος πρόεδρος του ΔΣΑ
  • [08] Δεύτερη φάση συνομιλιών για το κυπριακό
  • [09] Απεργούν οι δημοσιογράφοι
  • [10] Κανονικά οι πτήσεις της ΟΑ
  • [11] Αναστολή λειτουργίας πανεπιστημίου Αθηνών.
  • [12] Ενας νεκρός από πυρκαγιά στη Ν. Κηφισιά
  • [13] ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕΣΥ-Εργαζόμενοι στα ΜΜΕ
  • [14] Ασφαλιστικό-Συναντήσεις Ρέππα.
  • [15] Επίσκεψη Σημίτη στην Ιαπωνία.
  • [16] Προγράμματα επιδότησης ανέργων από τον ΟΑΕΔ.
  • [17] Βερολίνο-Παπαντωνίου για ευρωστρατό.
  • [18] Σήμερα η τελετή παράδοσης- παραλαβής του αρχηγού ΓΕΝ.
  • [19] Πηγές ενέργειας- Ο Τσοχατζόπουλος στην Ουάσιγκτον
  • [20] Νέος πρόεδρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

  • [01] Συνάντηση Ρέππα-ΓΣΕΕ για ασφαλιστικό

    05/03/2002 14:22:50

    Επίσημη έναρξη του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος έγινε το πρωί με τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Ρέππα με το προεδρείο της ΓΣΣΕ. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ρέππας χαρακτήρισε εφικτή τη συναινετική λύση και πρόσθεσε ότι η πολιτική του υπουργείου έχει ως στόχο το συνδυασμό της τολμηρής λύσης με την κοινωνική ευαισθησία. Ανέφερε ότι η συζήτηση υπήρξε παραγωγική τονίζοντας ότι εδώ και μήνες διεξάγεται ένας άτυπος διάλογος για το ασφαλιστικό που σήμερα αναβαθμίζεται με στόχο τη διαμόρφωση ενός συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με ενιαίους κανόνες και ρυθμίσεις.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, τόνισε ότι ''είχαμε μια καλή αρχή και θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε ευρύτερες συναινέσεις, ώστε να αθροίσουμε δυνάμεις και νικήτρια να είναι η κοινωνική ασφάλιση''.

    Στο μεταξύ, αγκάθια παραμένουν το ζήτημα της χρηματοδότησης του συστήματος με τη συγκεκριμένη μορφή, το αίτημα της ΓΣΕΕ για 35ετία ως προϋπόθεση συνταξιοδότησης, οι αλλαγές στο σύστημα πρόωρης συνταξιοδήτησης μητέρων με ανήλικα παιδιά και βαρεών και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Τέλος, αγκάθι παραμένει και η εισαγωγή νέων στοιχείων διαχείρισης κεφαλοποιητικού χαρακτήρα στα αποθεματικά των επικουρικών ταμείων.

    [02] Τόκιο-Επαφές Σημίτη.

    05/03/2002 14:22:42

    Ικανοποιημένος εμφανίστηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, απο τις επαφές που έχει στο Τόκιο και τις συμφωνίες που υπέγραψε με τον Ιάπωνα ομόλογό του. Οπως τόνισε κατα τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου υπήρξε σύμπτωση απόψεων και σαφής βελτίωση του κλίματος ανάμεσα στις δύο χώρες. Ανέφερε οτι όσον αφορά τις οικονομικές επιδιώξεις δώσαμε ένα σήμα οτι η ελληνική οικονομία είναι σε θέση να προσφέρει δυνατότητες για παρουσία στην Ευρώπη και επενδύσεις. Τόνισε οτι συναντήθηκε με Ιάπωνες επιχειρηματίες, οι οποίοι όπως είπε, απο την Ελλάδα έχουν οργανώσει δίκτυα παρουσίας τους και διάθεσης προϊόντων στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες. Υπογράμμισε οτι η Ελλάδα έχει μία πολύ καλή φήμη ως μία χώρα σταθερότητας και μία χώρα με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ο κ.Σημίτης τόνισε οτι διαπίστωσε με ικανοποίηση πως αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις, έχουν ήδη μία μόνιμη παρουσία στην Ιαπωνία. Ο πρωθυπουργός ανέφερε οτι η ελληνική προεδρία θα δώσει έμφαση στις σχέσεις της ΕΕ με την Ιαπωνία.

    [03] Στην Αθήνα οι αγρότες.

    05/03/2002 14:22:36

  • Αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Παναθηναϊκό Στάδιο στην Αθήνα. Στη συνέχεια οι αγρότες έκαναν πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. Οι αγρότες έφθασαν στην Αθήνα με περίπου 80 πούλμαν από διάφορες περιοχές της χώρας. Στη Βουλή επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο Απόστολο Κακλαμάνη, ενώ ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό όταν επιστρέψει από την Ιαπωνία. Ο υπεύθυνος του τομέα Γεωργίας της ΝΔ Ευάγγελος Μπασιάκος δήλωσε ότι αποκλειστικά υπεύθυνη για την κοινωνική ένταση που προκαλείται είναι η κυβέρνηση καθώς όπως αναφέρει, η κενή περιεχομένου κυβερνητική πολιτική στον αγροτικό τομέα έχει εξοργίσει τους αγρότες και τους οδηγεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια.

    [04] Συνάντηση Βενιζέλου-Οσβαλντ

    05/03/2002 14:22:29

  • Tη σύνταξη ενός νέου σχεδίου, που θα αφορά θέματα λειτουργίας και διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, προανήγγειλε το πρωί ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά απο συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ντένις Οσβαλντ, στο περιθώριο του συνεδρίου του "Εκόνομιστ" σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο κ.Βενιζέλος δήλωσε οτι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ένα νέο ολυμπιακό νομοσχέδιο το οποίο θα αφορά ρυθμίσεις για τα προβλήματα του εθελοντισμού, του κυκλοφοριακού και του θέματος της ενοικίασης ιδιωτικών κατοικιών στην περίοδο των αγώνων. Απο την πλευρά του ο κ.Οσβαλντ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ολυμπιακής προετοιμασίας αν και συνεχίζει να διατηρεί τις ανησυχίες του για ορισμένα ζητήματα όπως τη φιλοξενία και τις μεταφορές.

    [05] Θράκη-Σεισμός 4,8 Ρίχτερ

    05/03/2002 14:22:21

  • Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε το πρωί τους κατοίκους της Θράκης. Η δόνηση είχε επίκεντρο την υπο θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, ενώ μέχρι το μεσημέρι δεν είχαν αναφερθεί ζημιές. Σύμφωνα με τον σεισμολόγο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μανώλη Σκορδίλη, η δόνηση, παρά το μέγεθος θεωρείται μεμονωμένο γεγονός και δεν εμπνέει ανησυχία.

    [06] Ανάληψη καθηκόντων νέου αρχηγού ΓΕΝ

    05/03/2002 14:22:14

    Εγινε το μεσημέρι η τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον τέως στο νυν αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού. Νέος αρχηγός ΓΕΝ ανέλαβε ο αντιναύαρχος κ. Αντωνιάδης στη θέση του παραιτηθέντος κ. Θεοδωρουλάκη. Στην τελετή δεν παρέστη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βερολίνο. Τον εκπροσώπησε ο υφυπουργός Αμυνας Λουκάς Αποστολίδης.

    [07] Ο Δ.Παξινός νέος πρόεδρος του ΔΣΑ

    05/03/2002 14:22:08

  • Αλλαγή φρουράς στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, όπου νέος πρόεδρος εξελέγη ο Δημήτρης Παξινός, ο οποίος πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Παξινός εξελέγη με διαφορά 75 ψήφων από τον απερχόμενο πρόεδρο Αντώνη Ρουπακιώτη. Στο Δικηγορικό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης πρόεδρος εξελέγη ο Ιωάννης Παπαδόπουλος.

    [08] Δεύτερη φάση συνομιλιών για το κυπριακό

    05/03/2002 14:22:01

    Στο ουσιαστικό μέρος της δεύτερης φάσης, εισέρχονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό, με την απογευματινή συνάντηση του προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς. Στη φάση αυτή αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία συνολικής διαπραγμάτευσης επί των τεσσάρων βασικών πτυχών του Κυπριακού, με πρώτο το θέμα των εξουσιών της κεντρικής αρχής. Στις συναντήσεις θα παρίσταται ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα για το Κυπριακό, Αλβαρο ντε Σότο.

    [09] Απεργούν οι δημοσιογράφοι

    05/03/2002 14:21:54

    Εικοσιτετράωρη απεργία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχει εξαγγείλει για αύριο από τις 6 τα ξημερώματα μέχρι τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης, η Διασωματιακή Συντονιστική Επιτροπή των Ενώσεων Εργαζομένων. Αιτήματα της απεργίας είναι η προστασία των εργασιακών σχέσεων, η υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μέτρα για την εξασφάλιση της ποιότητας της ενημέρωσης, της ελεύθερης και αντικειμενικής πληροφόρησης του κοινού. Οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα πραγματοποιήσουν αύριο το μεσημέρι συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Βουκουρεστίου. Σημειώνεται ότι αύριο δεν θα μεταδοθεί κανένα δελτίο ειδήσεων και ενημερωτική εκπομπή, ενώ την Πέμπτη δεν θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα. Στην απεργία δεν θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στον ALTER, αφού η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού υπέγραψε χθες τη συλλογική σύμβαση εργασίας με την ΕΣΗΕΑ.

    [10] Κανονικά οι πτήσεις της ΟΑ

    05/03/2002 14:21:48

    Κανονικά εκτελούνται σήμερα οι πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας κήρυξε παράνομες και καταχρηστικές τις δύο τρίωρες στάσεις εργασίας που είχε εξαγγείλει για σήμερα η ΟΣΠΑ, η οποία ανακοίνωσε την πραγματοποίηση έκτακτου συνεδρίου για μεθαύριο Πέμπτη.

    [11] Αναστολή λειτουργίας πανεπιστημίου Αθηνών.

    05/03/2002 14:21:41

    Την αναστολή της λειτουργίας του πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε από σήμερα και για δύο μέρες η Σύγκλητος του Ιδρύματος, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των πανεπιστημίων όλης της χώρας για την επίλυση συνταξιοδοτικών και μισθολογικών αιτημάτων των καθηγητών. Το πρωί πανεπιστημιακοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Παιδείας.

    [12] Ενας νεκρός από πυρκαγιά στη Ν. Κηφισιά

    05/03/2002 14:21:34

    Τραγικό θάνατο βρήκε 35χρονος από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αποθήκη αποκριάτικων ειδών στη Νέα Κηφισιά, στην Αθήνα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πρόκειται για το Σπύρο Καραμανώλη, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης και τέθηκε υπό έλεγχο στο ισόγειο μια ώρα αργότερα από δύναμη πυροσβεστικής στην οποία συμμετείχαν 15 οχήματα και 50 άνδρες. Παράλληλα, καταβάλλονατι προσπάθειες να σβήσει την πυρκαγιά στο υπόγειο, που μέχρι λίγο πριν τις 8 ηταν σε εξέλιξη.

    [13] ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕΣΥ-Εργαζόμενοι στα ΜΜΕ

    05/03/2002 11:09:04

    Προς όλους τους συνδρομητές μας

    Η ΠΟΕΣΥ κήρυξε 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ,από 06.00 της Τετάρτης, 6 Μαρτίου μέχρι 06.00 της Πέμπτης,7 Μαρτίου.

    Η απεργία περιλαμβάνει και το ΑΠΕ.

    Σας ενημερώνουμε οτι η απεργία δεν θα επιτρέψει την κυκλοφορία των

    ειδησεογραφικών δελτίων μας αύριο Τετάρτη ,απο τις 06.00, εως 06.00 της Πέμπτης.

    Ζητούμε την κατανόησή σας για τα προβλήματα που δημιουργούνται.

    Διεύθυνση ΑΠΕ

    [14] Ασφαλιστικό-Συναντήσεις Ρέππα.

    05/03/2002 07:40:43

    Στο πλαίσιο του διαλόγου για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας θα έχει σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και εργοδοτικές οργανώσεις ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.

    [15] Επίσκεψη Σημίτη στην Ιαπωνία.

    05/03/2002 07:40:36

    Στο καλό επίπεδο των ελληνοιαπωνικών σχέσεων αλλά και στις μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής τους αναφέρθηκαν οι πρωθυπουργοί Ιαπωνίας και Ελλάδας κκ Κοϊζούμι και Σημίτης στη διάρκεια δείπνου που παρατέθηκε χθες στο Τόκιο προς τιμήν του Ελληνα πρωθυπουργού.

    [16] Προγράμματα επιδότησης ανέργων από τον ΟΑΕΔ.

    05/03/2002 07:40:30

    Στην πρόσληψη 15.000 ατόμων, στοχεύει η κυβέρνηση με την εφαρμογή προγραμμάτων επιδότησης ανέργων του ΟΑΕΔ. Οπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, η πρόσληψη θα επιδοτείται προς 14,7 ευρώ ημερησίως επί 12 μήνες, ενώ η επιχείρηση αναλαμβάνει την υποχρέωση να απασχολήσει τον προσληφθέντα και για έξι ακόμη μήνες.

    [17] Βερολίνο-Παπαντωνίου για ευρωστρατό.

    05/03/2002 07:40:24

    Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί το "χαρτί" της Αγκυρας σχετικά με το λεγόμενο "ευρωστρατό" που παρουσίασε η Βρετανία, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου μιλώντας χθες στο Βερολίνο σε ακροατήριο διπλωματών, στρατιωτικών και ειδικών επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

    [18] Σήμερα η τελετή παράδοσης- παραλαβής του αρχηγού ΓΕΝ.

    05/03/2002 07:40:18

    Σήμερα θα γίνει η παράδοση και η παραλαβή από τον τέως στον νυν αρχηγό Ναυτικού. Στην τελετή, λόγω απουσίας του υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου στη Γερμανία, θα παραστεί ο υφυπουργός Λουκάς Αποστολίδης.

    [19] Πηγές ενέργειας- Ο Τσοχατζόπουλος στην Ουάσιγκτον

    05/03/2002 07:40:11

    Στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος και της υποστήριξης των ΗΠΑ στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στη μεταφορά πηγών ενέργειας από την Κασπία και τον Καύκασο προς τις δυτικές χώρες επικεντρώθηκε η χθεσινή συνάντηση του Ακη Τσοχατζόπουλου με τον αρμόδιο υπουργό των ΗΠΑ Σπένσερ Εϊμπραχαμ στην Ουάσιγκτον.

    [20] Νέος πρόεδρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

    05/03/2002 07:40:04

    Ο Δημήτρης Παξινός, προσκείμενος στη ΝΔ, είναι ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, που συγκέντρωσε ποσοστό 50,38%. Δεύτερος και μη εκλεγείς κατά τις επαναληπτικές εκλογές αναδείχθηκε ο Αντώνης Ρουπακιώτης, προσκείμενος στο Συνασπισμό, που έλαβε ποσοστό 49,62%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 March 2002 - 12:30:51 UTC