Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο 3,4% έκλεισε ο πληθωρισμός το Φεβρουάριο.
  • [02] Συνελήφθησαν οι δράστες του αιματηρού επεισοδίου σε νυχτερινό κέντρο.
  • [03] Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
  • [04] Φωτιά σε εργοστάσιο ξυλείας.
  • [05] Ληστεία σε τράπεζα στην Αθήνα
  • [06] Ενας νεκρός απο επεισόδια, σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης.
  • [07] Παπαντωνίου για κρίσεις στο Πολεμικό Ναυτικό
  • [08] Μπεγλίτης - Εναρξη ελληνοτουρκικών διερευνητικών επαφών
  • [09] Επιστρέφει στην Αθήνα ο πρωθυπουργός.
  • [10] Ανακοινώνεται το μεσημέρι ο πληθωρισμός
  • [11] Κλειστή η διώρυγα της Κορίνθου.
  • [12] Υπουργός Εργασίας για το Ασφαλιστικό.
  • [13] Βουλή- Εισοδηματική πολιτική.
  • [14] Επιστρέφει ο Σημίτης από την Ιαπωνία.
  • [15] Ελλάδα-Γερμανίας- Επενδύσεις
  • [16] Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα.
  • [17] Ερωτηματικά για το θάνατο 9χρονου μαθητή.
  • [18] Συνεχίζεται η απεργία των υπαλλήλων στην καθαριότητα.

  • [01] Στο 3,4% έκλεισε ο πληθωρισμός το Φεβρουάριο.

    08/03/2002 13:43:07

  • Αύξηση κατά 3,4% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή το μήνα Φεβρουάριο 2002 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2001, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος. Σε ο,τι αφορά την πορεία του γενικού δείκτη, κατά το μήνα Φεβρουάριο 2002 σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα Ιανουάριο 2002 σημειώθηκε μείωση κατά 1,1%.

    [02] Συνελήφθησαν οι δράστες του αιματηρού επεισοδίου σε νυχτερινό κέντρο.

    08/03/2002 13:43:01

  • Πάνω στην πίστα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έγινε το μακελειό σήμερα τα ξημερώματα στο κέντρο διασκέδασης ''Αριγκάτο'', στη Νέα Ιωνία Θεσσαλονίκης. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ, ο διευθυντής ασφαλείας, ταξίαρχος Γιώργος Κοκκίνης, το περιστατικό ξεκίνησε στην πίστα του νυχτερινού κέντρου όταν ένας θαμώνας άρχισε να σπάζει ποτήρια την ώρα που χόρευε. Επενέβησαν τότε θαμώνες του κέντρου και άνδρες εταιρίας «σεκιούριτι που εργάζονταν στο κατάστημα οι οποίοι του έκαναν παρατήρηση με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια. Πάνω στην συμπλοκή έπεσε νεκρός ένας νεαρός, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων ενώ τραυματίσθηκαν άλλοι τέσσερις οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών αποχώρησαν οι 3 από τους τραυματίες και παρέμεινε προληπτικά ο ένας. Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να προσδιοριστούν στην νεκροψία-νεκροτομή που θα ολοκληρωθεί σε λίγη ώρα. Σύμφωνα με τον κ.Κοκκίνη, έχουν συλληφθεί οι δράστες του επεισοδίου και διενεργείται προανάκριση.

    [03] Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

    08/03/2002 12:45:48

  • Γιορτάζεται σήμερα σε όλο τον κόσμο, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Ωστόσο, παρά τις υφιστάμενες διεθνείς συνθήκες, αλλά και τις προσπάθειες για βελτίωση της θέσης των γυναικών, σε πολλές περιοχές του κόσμου αντιμετωπίζουν σοβαρές διακρίσεις και στερούνται βασικών τους δικαιωμάτων. Σύμφωνα με στοιχεία της ''Γιούνισεφ'', σε όλο τον κόσμο, εξήντα εκατομμύρια κορίτσια δεν πάνε στο σχολείο, μισό εκατομμύριο πεθαίνουν κάθε χρόνο κατά την εγκυμοσύνη ή τον τοκετό και δύο εκατομμύρια κορίτσια υπόκεινται ετησίως ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων. Στην Αθήνα, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος θα συναντηθεί με Ελληνίδες βουλευτές. Στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει το απόγευμα, σε εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων του κόμματος. Εξάλλου, ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το πρωί το συμβουλευτικό κέντρο κακοποιημένων γυναικών, ενώ η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, έχει καλέσει σε συνάντηση στη μιάμισυ, γυναίκες βουλευτές, δημοσιογράφους, αλλά και όσες εργάζονται στο υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς.

    [04] Φωτιά σε εργοστάσιο ξυλείας.

    08/03/2002 12:45:41

  • Σβήστηκε η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε εργοστάσιο ξυλείας στο Μενίδι, στην Αθήνα. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον υπαίθριο χώρο του εργοστασίου και επεκτάθηκε στο εσωτερικό της επιχείρησης καίγοντας ξυλεία, ταπετσαρίες και στρώματα. Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετείχε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    [05] Ληστεία σε τράπεζα στην Αθήνα

    08/03/2002 12:45:34

  • Ενοπλη ληστεία με λεία 8.000 ευρώ έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην πλατεία Αμερικής, στην Αθήνα. Δύο άγνωστοι με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν τα χρήματα και διέφυγαν με μοτοποδήλατο που ήταν σταθμευμένο κοντά στην τράπεζα.

    [06] Ενας νεκρός απο επεισόδια, σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    08/03/2002 12:45:28

  • Μακελειό τα ξημερώματα σε κέντρο διασκέδασης της Θεσσαλονίκης. Σε συμπλοκή θαμώνων με υπαλλήλους του κέντρου διασκέδασης ''Αριγκάτο'' στην Ιωνία Θεσσαλονίκης, σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίστηκαν σοβαρά άλλα πέντε. Τα αίτια του επεισοδίου ερευνά η αστυνομία.

    [07] Παπαντωνίου για κρίσεις στο Πολεμικό Ναυτικό

    08/03/2002 12:45:22

  • Δεν υπήρξε διαφωνία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού με την κυβέρνηση αλλά με την απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων που αποτελεί θεσμοθετημένο όργανο. Αυτό δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου σχετικά με τις πρόσφατες κρίσεις στο Πολεμικό Ναυτικό, σημειώνοντας ότι ο αντιναύαρχος Γεώργιος Θεοδωρουλάκης παραιτήθηκε μόνος του και ότι η κυβέρνηση δεν τον ώθησε σε αυτή την απόφαση. Ο κ. Παπαντωνίου τόνισε ότι βάσει του Συντάγματος τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων την ασκεί η κυβέρνηση, η οποία έχει και την τελική ευθύνη για την ηγεσία τους. Από την πλευρά του ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε ότι βεβαίως υπάρχει συνεννόηση και επικοινωνία του ΣΑΓΕ με την κυβέρνηση, είναι όμως απαράδεκτο να κατατίθεται στα μέλη του «ονομαστικός κατάλογος. Υπογράμμισε, δε, ότι ως κυβέρνηση, η ΝΔ θα επαναφέρει την αξιοκρατία και τη νομιμότητα στο στράτευμα.

    [08] Μπεγλίτης - Εναρξη ελληνοτουρκικών διερευνητικών επαφών

    08/03/2002 12:45:15

  • Την ερχόμενη Τρίτη 12 Μαρτίου θα γίνει στην Αγκυρα η πρώτη συνάντηση των υπηρεσιακών παραγόντων Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της έναρξης των διερευνητικών επαφών ανάμεσα στις δύο χώρες με στόχο να διαπιστωθούν τα σημεία σύγκλισης και να ξεκινήσει ο διάλογος για τη σύνταξη συνυποσχετικού για την παραπομπή του θέματος της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Σχετική ανακοίνωση έκανε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης , ο οποίος τόνισε ότι οι επαφές αυτές δεν συνιστούν ούτε διάλογο ούτε διαπραγμάτευση, αλλά αποτελούν μια ανταλλαγή απόψεων χωρίς ατζέντα και χωρίς καταγραφή των συζητήσεων σε πρακτικά.

    [09] Επιστρέφει στην Αθήνα ο πρωθυπουργός.

    08/03/2002 12:45:09

  • Στην Αθήνα επιστρέφει το βράδυ από την Ιαπωνία ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης , ο οποίος ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Αρμόδιοι παράγοντες χαρακτηρίζουν επιτυχημένα τα αποτελέσματα της επίσκεψης αυτής, καθώς υπογράφηκαν αρκετές οικονομικές, πολιτιστικές και πολιτικές συμφωνίες. Από την ερχόμενη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα έχει συσκέψεις με τα κυβερνητικά και τα κομματικά όργανα, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου, όπου θα συζητηθεί το θέμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

    [10] Ανακοινώνεται το μεσημέρι ο πληθωρισμός

    08/03/2002 12:45:02

  • Ανακοινώνεται το μεσημέρι απο την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ο πληθωρισμός του Φεβρουαρίου, ο οποίος σημείωσε σύμφωνα με πληροφορίες σημαντική πτώση και διαμορφώθηκε γύρω στο 3,4% απο 4,4% που ήταν τον Ιανουάριο. Στο μεταξύ τον Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσει ο διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς για τη φορολογική μεταρρύθμιση που θα ισχύσει από το 2003. Ομως από τη συνάντηση που θα έχει στις 2 ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης με τους εκπροσώπους των εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών θα κριθεί αν οι τελευταίοι θα προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει για την προσεχή Τετάρτη με το κλείσιμο των καταστημάτων τους σε όλη τη χώρα. Στη συνάντηση αυτή θα επιδιωχθεί να υπάρξει αποτελεσματική λύση στον τρόπο ρύθμισης των ανέλεγκτων υποθέσεων των μικρομεσαίων για τα έτη από το 1993 μέχρι το 1998. Στο μεταξύ, λίγο πριν το μεσημέρι ο κ. Χριστοδουλάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους οργανώσεων συνταξιούχων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις 3,5% που θα τους δοθούν και ζητούν την άμεση καταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

    [11] Κλειστή η διώρυγα της Κορίνθου.

    08/03/2002 07:45:56

    Κλειστή από τις 7 το πρωί ως τη 1 μετά το μεσημέρι θα παραμείνει σήμερα η διώρυγα της Κορίνθου, λόγω εργασιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

    [12] Υπουργός Εργασίας για το Ασφαλιστικό.

    08/03/2002 07:39:41

    Το πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης, δεν είναι πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης μόνο. Είναι πρόβλημα της χώρας, της κοινωνίας και θα το λύσουμε με την κοινωνία μαζί και τους φορείς της, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

    [13] Βουλή- Εισοδηματική πολιτική.

    08/03/2002 07:39:35

    Νομοσχέδιο για την εισοδηματική πολιτική του 2002, κατατίθεται στη Βουλή, που προβλέπει προβλέπει αυξήσεις 2,5% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, καθώς και τη χορήγηση των επιδομάτων εξομάλυνσης σε κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.

    [14] Επιστρέφει ο Σημίτης από την Ιαπωνία.

    08/03/2002 07:39:29

    Σήμερα επιστρέφει στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός,Κώστας Σημίτης μετά την ολοκλήρωση της εξαήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Ιαπωνία. Ο κ.Σημίτης βρέθηκε χθες στην παλιά πρωτεύουσα της χώρας, το Κιότο και αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 τόνισε οτι επιδιώκουμε ανθρώπινους Αγώνες.

    [15] Ελλάδα-Γερμανίας- Επενδύσεις

    08/03/2002 07:39:23

    Την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας- Γερμανίας με τη διενέργεια επενδύσεων σε πέντε τομείς της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή στον Τουρισμό, στην Ενέργεια, στις Τηλεπικοινωνίες, στις Τράπεζες και στα Ναυπηγεία, καθώς και τη διενέργεια κοινών επενδύσεων στα Βαλκάνια, συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών.

    [16] Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα.

    08/03/2002 07:39:16

    Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος θα συναντηθεί με γυναίκες βουλευτές. Παράλληλα, με αφορμή τη σημερινή μέρα θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις στα υπουργεία και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.

    [17] Ερωτηματικά για το θάνατο 9χρονου μαθητή.

    08/03/2002 07:39:10

    Ερωτηματικά προκύπτουν για το θάνατο του 9χρονου Αλβανού μαθητή Στέλιου Νάκα στην Ξυνιάδα Δομοκού. Το άτυχο παιδί βρέθηκε από τον πατέρα του έπειτα απο πολύωρη αναζήτηση, απαγχονισμένο σε απομακρυσμένη αποθήκη της περιοχής.

    [18] Συνεχίζεται η απεργία των υπαλλήλων στην καθαριότητα.

    08/03/2002 07:39:04

    Είκονα απέραντης χωματερής παρουσιάζει η Αθήνα, με τόνους σκουπιδιών να έχουν σκεπάσει τους δρόμους της από τη συνεχιζόμενη απεργία των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων, στο χώρο της καθαριότητας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 March 2002 - 12:30:40 UTC