Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πιθανόν εκλογές, πριν τον Οκτώβριο του 2002, βλέπει το ΔΗΚΚΙ
  • [02] Απορρίπτει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ο Συνασπισμός
  • [03] Απάντηση Θ.Ρουσόπουλου σε Χ.Πρωτόπαπα για ομιλία Καραμανλή
  • [04] Απάντηση Σκανδαλίδη σε Αβραμόπουλο, για συμβασιούχους.
  • [05] Δηλώσεις Καραμανλή για ομογενείς από πρώην ΕΣΣΔ
  • [06] Επίσκεψη Πατριάρχη στο Ground Zero

  • [01] Πιθανόν εκλογές, πριν τον Οκτώβριο του 2002, βλέπει το ΔΗΚΚΙ

    10/03/2002 18:45:02

    Δεν αποκλείει βουλευτικές εκλογές πριν τις δημοτικές ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, όπως δήλωσε από τα Γιάννενα, όπου μίλησε σε συγκέντρωση του κόμματός του. Ο κ.Τσοβόλας επισήμανε οτι από τον ερχόμενο μήνα έρχονται θύελλες για την πολιτική ζωή της χώρας και στήριξε την εκτίμησή του αυτή κυρίως στην παραπομπή επιχειρηματιών στη δικαιοσύνη, κάτ που όπως είπε, θα προκαλέσει τεράστιο πολιτικό πρόβλημα και κραδασμούς.

    [02] Απορρίπτει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ο Συνασπισμός

    10/03/2002 18:42:50

    Το μέλλον των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με την αριστερά και οι προτάσεις για συνεργασία μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της συζήτησης που διεξήχθη στην Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν χθες τα μεσάνυκτα. Οπως έδειξε η συζήτηση, αλλά και η έγκριση της πολιτικής απόφασης, η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του Συνασπισμού, απορρίπτει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία. Κλείνοντας τη συζήτηση ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος

    εκτίμησε ότι ο Συνασπισμός δεν εγκλωβίστηκε στο επικοινωνιακό σχέδιο της κεντροαριστεράς και η στάση του κόμματος ήταν στάση αρχών και συνέπειας. Τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας εφ όσον θα έχουν μια αριστερή πολιτική.

    [03] Απάντηση Θ.Ρουσόπουλου σε Χ.Πρωτόπαπα για ομιλία Καραμανλή

    10/03/2002 18:40:10

    Για "έκδηλη αμηχανία" του κ.Πρωτόπαπα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θ.Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Τύπου αναφορικά με την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στο Κιλκίς.

    "Με τις σημερινές του δηλώσεις, ο κ.Πρωτόπαπας, αποτύπωσε με απόλυτη ακρίβεια τα αίτια των αδιεξόδων της κυβέρνησης Σημίτη. Μιας κυβέρνησης", τόνισε ο κ.Ρουσόπουλος, "που με την καθεστωτική αλαζονεία της έχασε κάθε επαφή με τους πολίτες και αναζητεί σανίδα σωτηρίας στην πόλωση και το διχασμό.

    [04] Απάντηση Σκανδαλίδη σε Αβραμόπουλο, για συμβασιούχους.

    10/03/2002 18:37:47

    Εντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών κ. Κώστα Σκανδαλίδη στις κατηγορίες περί αβουλίας και ανευθυνότητας που του προσήψε ο δήμαρχος Αθηναίων κ .Δημήτρης Αβραμόπουλος με αφορμή την διαμάχη για την απεργία των οδοκαθαριστών του δήμου.

    Ο κ. Σκανδαλίδης μιλώντας στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τη γυναίκα, έκανε λόγο για παραλήρημα του κ. Αβραμόπουλου και του επέστρεψε τις κατηγορίες. Ταυτόχρονα, επέκρινε τον κ. Αβραμόπουλο γιατί «από τότε που εμφανίστηκε στον δημόσιο βίο σαν μετεωρίτης συνεχώς φυγομαχεί και διαρκώς μεταθέτει τις ευθύνες του.Του συνέστησε δε «να μην στήνει παραστάσεις, όπως αυτή στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο γιατί οι παραστάσεις έχουν αυλαία.

    [05] Δηλώσεις Καραμανλή για ομογενείς από πρώην ΕΣΣΔ

    10/03/2002 18:35:40

    Για κομματικές επιδιώξεις εις βάρος των ομογενών που παλιννόστησαν από την πρώην Σοβιετική Ενωση, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής.

    Μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση με θέμα «Νεοπρόσφυγες από την τέως ΕΣΣΔ, που οργάνωσε στο «Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη η Γραμματεία Παλιννοστούντων της ΝΔ, ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ανευθυνότητα και λαϊκισμό τα προβλήματα των παλιννοστούντων και ζήτησε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα προγράμματα για τους νεοπρόσφυγες.

    [06] Επίσκεψη Πατριάρχη στο Ground Zero

    10/03/2002 18:31:19

    Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου τέλεσε χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, επισκεπτόμενος την περιοχή των ερειπίων των Δίδυμων Πύργων και της γειτονικής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, ενω συμπληρώνονται έξι μήνες απο τις τρομοκρατικές επιθέσεις, που βύθισαν στο πένθος τους Αμερικανούς, ανάμεσά τους και πολλές οικογένειες ομογενών.

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Παναγιώτατος υπογράμμισε οτι η επίσκεψή του είχε τον χαρακτήρα προσευχής για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων και παράκλησης προς τον Θεό να μην επαναληφθούν τέτοια τραγικά γεγονότα και αποτρόπαιες ενέργειες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 March 2002 - 21:30:13 UTC