Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς
  • [02] Υπ.Δημόσιας Τάξης-Οργανωμένο έγκλημα
  • [03] Επιφυλακτική στις προτάσεις Ρέππα εμφανίστηκε η ΑΔΕΔΥ
  • [04] Λαλιώτης-ΝΔ-Mayo-Συμπληρωματική κατάθεση
  • [05] Κηδεύεται αύριο ο Σπύρος Κυπριανού

  • [01] Μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς

    13/03/2002 20:30:44

    Δέσμη μέτρων για την πάταξη της διαφθοράς, αποφάσισε να λάβει η κυβέρνηση, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται, οτι υποθέσεις διαφθοράς θα εκδικάζονται με απόλυτη προτεραιότητα, ποχρεωτικά εντός τριμήνου από την αμετάκλητη παραπομπή στο ακροατήριο σε πρώτο βαθμό. Δίνεται επίσης, η δυνατότητα στον πολίτη σε περίπτωση δωροδοκίας ή εκβίασης, να απευθύνεται άμεσα στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Οσον αφορά στο ''πόθεν έσχες'', η δήλωση θα κατατίθεται στο εξής μαζί με τη φορολογική δήλωση, μέσω του TAXIS. Σε συνεργασία τέλος, με το υπουργείο Οικονομικών, προωθείται ειδικότερο πλαίσιο και άλλων περιπτώσεων οικονομικού εγκλήματος, όπως η λειτουργία των υπεράκτιων επιχειρήσεων.

    [02] Υπ.Δημόσιας Τάξης-Οργανωμένο έγκλημα

    13/03/2002 20:30:37

    Ενημέρωση και οδηγίες για την πολιτική που θα ακολουθήσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η Αστυνομία, απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, κυρίως για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, έδωσε σήμερα στους αστυνομικούς διευθυντές όλων των νομών της χώρας ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στους άμεσους στόχους του υπουργείου, είναι η σταδιακή αλλά και ταυτόχρονα θεαματική μείωση της εγκληματικότητας, από το 2002 μέχρι την Ολυμπιάδα του 2004. Επίσης, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την είσοδο των λαθρομεταναστών, με στόχο την αύξηση κατά 30% των συλλήψεων τους στις παραμεθόριες περιοχές.

    [03] Επιφυλακτική στις προτάσεις Ρέππα εμφανίστηκε η ΑΔΕΔΥ

    13/03/2002 20:30:29

    Προτάσεις που περιλαμβάνουν πέντε μέτρα για το ασφαλιστικό, έφερε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ΑΔΕΔΥ ο υπουργός Εργασίας. Μεταξύ άλλων, προτείνεται μείωση του ορίου ηλικίας για όλους τους ασφαλισμένους, δημοσίου και ιδιωτικού της περιόδου 1/1/1983 έως και 31/12/1992, με τη θέσπιση 35ετίας και 58 χρόνια όριο ηλικίας για άνδρες και γυναίκες. Υπολογισμός σύνταξης, για όσους δημοσίους προσληφθούν μετά το 2008, με βάση τους μισθούς της τελευταίας πενταετίας, και όχι τον τελευταίο μισθό. Προβλέπεται επίσης, σταδιακή μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, για τους ασφαλισμένους της περιόδου 1982-1992. Επιφυλακτική, εμφανίσθηκε η ΑΔΕΔΥ, ενώ ο υπουργός έκανε λόγο για συναινετική λύση, την οποία θα περιφρουρήσει. Στη συνέχεια, ο υπουργός συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, της ΟΤΟΕ καθώς και με αντιπροσωπεία των Τραπεζών.

    [04] Λαλιώτης-ΝΔ-Mayo-Συμπληρωματική κατάθεση

    13/03/2002 20:30:23

    Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε στον εισαγγελέα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης σχετικά με την υπόθεση τροφοδότη λογαριασμού που φέρεται ότι τηρούσε η ΝΔ μέσω της Λιβεριανής εταιρίας Mayo Investement Corporation, την περίοδο 1989 με 1993. Ο κ. Λαλιώτης που έχει καταθέσει για την υπόθεση άλλες δυο φορές στον εισαγγελέα,

    παρέμεινε στο εισαγγελικό γραφείο επί μια ώρα.

    [05] Κηδεύεται αύριο ο Σπύρος Κυπριανού

    13/03/2002 20:30:15

    Σε προάστειο της Λευκωσίας, θα γίνει αύριο η κηδεία του πρώην προέδρου της Κύπρου, Σπύρου Κυπριανού, ο οποίος έχασε χθες την μάχη με την επάρατη νόσο, στο Ογκολογικό Νοσοκομείο της Λευκωσίας. Η ταφή θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο στη Λεμεσό, από όπου καταγόταν ο πρώην πρόεδρος. Η σορός του εκλιπόντος δεν θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μετά από αίτημα της οικογένειάς του. Συλλυπητήρια για το θάνατο του Σπύρου Κυπριανού, εξέφρασε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 March 2002 - 21:30:13 UTC