Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για τον Ευρωστρατό μίλησε στην Σαραγόσα ο Παπαντωνίου
  • [02] Επεισόδια στην διαδήλωση των αδιοριστών εκπαιδευτικών
  • [03] Πρωτόπαπας για επιστολή Μπλερ προς Σημίτη για άρματα μάχης
  • [04] Υπερ της μετάδοσης των Bar και Big Brother, ψήφισε το ΕΡΣ
  • [05] Καθηγητής σε ΤΕΕ στον νομό Πιερίας δεν είχε πτυχίο!
  • [06] Βέβαιος για την ασφάλεια των Ολυμπιακών, δηλώνει ο Τ.Μίλερ
  • [07] Διαβεβαιώσεις υπ.Εργασίας για χρηματοδότηση του ασφαλιστικού
  • [08] Υπέρ της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, τάσσεται ο Φερχόϊγκεν
  • [09] Αρχισε με κακοκαιρία η έξοδος των εκδρομέων του τριημέρου

  • [01] Για τον Ευρωστρατό μίλησε στην Σαραγόσα ο Παπαντωνίου

    22/03/2002 21:56:30

    Τις ελληνικές θέσεις για το θέμα του Ευρωστρατού παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου στις συζητήσεις που είχε στη Σαραγόσα της Ισπανίας με τους ομολόγους του της ΕΕ αλλά και με τον επικεφαλής της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ, Χαβιέρ Σολάνα στον οποίο επεσήμανε, μάλιστα, ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε κανένα κείμενο συνεργασίας εάν αυτό δεν σέβεται τις ελληνικές θέσεις.

    [02] Επεισόδια στην διαδήλωση των αδιοριστών εκπαιδευτικών

    22/03/2002 20:14:22

    Επεισοδιακή ήταν η σημερινή διαδήλωση των αδιορίστων εκπαιδευτικών που έχουν πετύχει στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2000. Η πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας, κατέληξε στο υπουργείο Παιδείας όπου παρατηρήθηκε ένταση, όταν ομάδα εκπαιδευτικών επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό για να φτάσει στο υπουργείο, αλλά συνάντησε όμως την αντίδραση των αστυνομικών και αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Οι διαδηλωτές ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου. Τελικά συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, κ. Τσουρουπλή, στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

    [03] Πρωτόπαπας για επιστολή Μπλερ προς Σημίτη για άρματα μάχης

    22/03/2002 20:11:58

    Στις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τους δημοσιογράφους, αναφορικά με την επιστολή που απηύθυνε ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, στον Κώστα Σημίτη, με την οποία εξέφραζε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η Ελλάδα θα προμηθευτεί τα γερμανικά άρματα μάχης ΛΕΟΠΑΡΝΤ και όχι τα βρετανικά ΤΣΑΛΕΤΖΕΡ. Από αρκετές κυβερνήσεις, παρατήρησε ο κ.Πρωτόπαπας, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον, το ΚΥΣΕΑ όμως αποφάσισε ποια είναι η καλύτερη προσφορά.

    [04] Υπερ της μετάδοσης των Bar και Big Brother, ψήφισε το ΕΡΣ

    22/03/2002 20:09:26

    Κανονικά θα μεταδίδονται και πάλι τα τηλεπαιχνίδια Bar και Big Brother, που μεταδίδουν Μέγκα και Αντέννα αντίστοιχα, μετά την απόφαση που έλαβε με συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα με ψήφους 8 έναντι μίας, η ολομέλεια του ΕΡΣ. Τα μέλη του αποφάσισαν επίσης να ζητήσουν με επιστολή τους από τα δύο κανάλια τη μετάθεση της ώρας μετάδοσης των τηλεπαιχνιδιών και αλλαγή της σήμανσης,προς το αυστηρότερο. Ο ρόλος μου είναι να περιφρουρώ και όχι να φθείρω το κύρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    [05] Καθηγητής σε ΤΕΕ στον νομό Πιερίας δεν είχε πτυχίο!

    22/03/2002 20:07:03

    Ενα τυχαίο γεγονός έφερε στο φως της δημοσιότητας περίπτωση καθηγητού, ο οποίος εδώ και χρόνια είναι διορισμένος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στον νομό Πιερίας, αλλά δεν έχει πτυχίο. Η περίπτωση αποκαλύφθηκε όταν το σχολείο όπου εργαζόταν ζήτησε από το ΤΕΙ Λάρισας, επιβεβαίωση και αντίγραφο του πτυχίου του από τη γραμματεία της σχολής για να τον αναβαθμίσει μισθολογικά. Τελικά διαπιστώθηκε, οτι ο καθηγητής είχε πλαστογραφήσει πτυχίο αποφοίτου τεχνολόγου-μηχανολόγου με ημερομηνία 30/4/1982 και με αυτό είχε διοριστεί.

    [06] Βέβαιος για την ασφάλεια των Ολυμπιακών, δηλώνει ο Τ.Μίλερ

    22/03/2002 20:05:51

    Βέβαιος ότι η Ελλάδα θα διοργανώσει με επιτυχία και ασφάλεια την Ολυμπιάδα του 2004, εμφανίστηκε ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τόμας Μίλερ, σε δηλώσεις του σήμερα στα Χανιά. Πρόσθεσε μάλισταν οτι

    οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι οι καλύτεροι στην Ιστορία. Ο κ.Μίλερ

    επισκέφθηκε το Ρέθυμνο και τα Χανιά και είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και του επιχειρηματικού κόσμου.

    [07] Διαβεβαιώσεις υπ.Εργασίας για χρηματοδότηση του ασφαλιστικού

    22/03/2002 20:03:28

    Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι το 2003 το ποσό της χρηματοδότησης για τη λειτουργία του νέου ασφαλιστικού συστήματος, αυξάνεται στα 430 δις. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν οι εισφορές, ούτε να επιβληθούν νέοι φόροι. Στο θέμα της χρηματοδότησης αναφέρθηκε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι αυτή θα γίνεται από δύο κατευθύνσεις, η μία θα είναι η τακτική και η δεύτερη η πρόσθετη. Να πάψει να υποκρίνεται και να εμπαίζει τον ελληνικό λαό, κάλεσε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, σημειώνοντας πως το ασφαλιστικό δεν είναι ζήτημα λέξεων, αλλά πολιτικών αποφάσεων και αριθμών.

    [08] Υπέρ της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, τάσσεται ο Φερχόϊγκεν

    22/03/2002 20:03:21

    Η ενταξιακή πορεία της Κύπρου δεν είναι αναστρέψιμη, δεν μπορεί να καθυστερήσει και κανείς δεν μπορεί να προβάλλει δικαίωμα αρνησικυρίας επανέλαβε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κοινοτικός επίτροπος Γκίντερ Φερχόϊγκεν. Ο επίτροπος εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος σε ο,τι αφορά τη λύση του κυπριακού προβλήματος και τόνισε οτι η ΕΕ είναι διατεθειμένη να δείξει μεγάλη ευελιξία. Ωστόσο, επισήμανε οτι οποιαδήποτε πιθανή διευθέτηση στο πρόβλημα, θα πρέπει να εγγυάται οτι η Κύπρος θα μιλάει με μια ενιαία φωνή και θα εκπροσωπείται από μία οντότητα. Ο κ. Φερχόϊγκεν είπε επίσης, ότι το κυπριακό πρόβλημα και η προενταξιακή πορεία της Τουρκίας είναι ανεξάρτητες και αυτόνομες.

    [09] Αρχισε με κακοκαιρία η έξοδος των εκδρομέων του τριημέρου

    22/03/2002 20:00:50

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων του τριημέρου της 25ης Μαρτίου, παρά τις προειδοποιήσεις της ΕΜΥ για σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που ήδη έχει αρχίσει πλήττει την βορειοδυτική Ελλάδα και την Μακεδονία. Η κίνηση στα δύο οδικά δίκτυα διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς από το μεσημέρι έχει παραχωρηθεί μία επιπλέον λωρίδα. Γεμάτα απέπλευσαν τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, παρότι η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει για ισχυρούς και τοπικά θυελλώδεις ανέμους. Χιόνια αναμένεται να πέσουν αύριο το βράδυ και στην Πάρνηθα, αλλά και σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, με χαμηλό υψόμετρο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα πέσει κατά περίπου 10 βαθμούς. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τη Δευτέρα το μεσημέρι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 March 2002 - 21:30:18 UTC