Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εμπόλεμη κατάσταση Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι.
  • [02] Απεργούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ
  • [03] Υποψήφια για το Δήμο της Αθήνας η Ντόρα Μπακογιάννη.
  • [04] Κλειστό το ΧΑΑ σήμερα και τη Δευτέρα.
  • [05] ΕΣΡ:Την Τρίτη η συζήτηση για τα τηλεπαιχνίδια.
  • [06] Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στο Παλαιστινιακό.
  • [07] Σύνοδος Κορυφής στα Τίρανα- Ελληνική πρόταση.
  • [08] Συνομιλίες Αλβαρο ντε Σότο με Γ. Παπανδρέου στην Αθήνα.
  • [09] Συνάντηση ΥΠΕΞ τεσσάρων βαλκανικών χωρών.
  • [10] Απεργεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
  • [11] Συνεδριάζει η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.
  • [12] Επικύρωσε η Ελλάδα το "Καταστατικό της Ρώμης".
  • [13] Ολοκληρώθηκε η απεργία των εργαζομένων στον Τύπο.
  • [14] Αθλητικός Δικαστής-Απολογούνται οι υπεύθυνοι.
  • [15] Αλλάζει το εκλογικό σύστημα .
  • [16] Τα ξημερώματα της Κυριακής αλλάζει η ώρα.
  • [17] Η Ελλάδα επικύρωσε τη σύμβαση για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

  • [01] Σε εμπόλεμη κατάσταση Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι.

    29/03/2002 12:26:32

    Μπροστά σε μία γενικευμένη σύρραξη βρίσκονται πλέον Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι, μετά την απόφαση του Ισραήλ να χαρακτηρίσει το Γιασέρ Αραφάτ ''εχθρό'' και να εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του αρχηγείου του στη Ραμάλα, ως απάντηση για την επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστίνιου καμικάζι στη Νετάνια, που είχε ως αποτέλεσμα, 20 Ισραηλινοί να χάσουν τη ζωή τους.

    Απο την πλευρά του ο Παλαιστίνιος ηγέτης, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ''Αλ Τζαζίρα'' δήλωσε έτοιμος να πεθάνει ως μάρτυρας, κατηγορώντας παράλληλα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, ότι αποτελεί το ''κέντρο της τρομοκρατίας''. Υποστήριξε οτι οι Παλαιστίνιοι δεν θα υποχωρήσουν απο το αίτημά τους για ανεξάρτητο κράτος, ενω κάλεσε τις ΗΠΑ να αναλάβουν γρήγορα δράση, για να αποτρέψουν την επέκταση της βίας σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

    Το πρωί Ισραηλινά άρματα μάχης βομβάρδισαν το αρχηγείο του Αραφάτ στη Ραμάλα, προκαλώντας φωτιά στο κτίριο, στο οποίο είναι άγνωστο μέχρι στιγμής, αν μέσα σε αυτό εξακολουθεί να βρίσκεται ο Παλαιστίνιος ηγέτης. Πάντως απο τις συγκρούσεις που ακολούθησαν μεταξύ των δύο πλευρών και μαίνονται έως και αυτή την ώρα στην περιοχή, τουλάχιστον 5 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και 22 τραυματίσθηκαν. Επίσης ένας αξιωματικός του ισραηλινού στρατού έχασε τη ζωή του και άλλοι 4 στρατιώτες τραυματίσθηκαν.

    Στο μεταξύ τις πρώτες πρωϊνές ώρες ένοπλος Παλαιστίνιος εισέβαλε σε εβραϊκό οικισμό έξω απο τη Ναμπλούς της Δυτικής Οχθης σκοτώντας 4 Ισραηλινούς, ενω άλλοι δύο Εβραίοι έποικοι δολοφονήθηκαν απο ένα Παλαιστίνιο στη Λωρίδα της Γάζας.

    [02] Απεργούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

    29/03/2002 12:26:25

    Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών. Μεταξύ των αιτημάτων των εργαζομένων είναι να μην αυξηθεί το όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότησή τους, να αυξηθούν οι συντάξεις, να μην ιδιωτικοποιηθεί κοινωνική ασφάλιση, την αύξηση των μισθών πάνω απο το 2,5% που δίνει η κυβέρνηση,τη τακτοποίηση των εκτάκτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και άλλα. Την απεργία των εργαζομένων στους δήμους στηρίζει και η ΓΣΕΕ.

    [03] Υποψήφια για το Δήμο της Αθήνας η Ντόρα Μπακογιάννη.

    29/03/2002 12:26:18

    Η Ντόρα Μπακογιάννη θα είναι υποψήφια της ΝΔ για το δήμο της Αθήνας. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε λίγο πριν το μεσημέρι ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Σημείωσε ότι η ΝΔ ζητά να στρατευθεί σ`αυτή τη μάχη ένα στέλεχος πρώτης γραμμής και με την απόφασή της αυτή η ΝΔ ως κόμμα εξουσίας όπως είπε, θέλει να αναδείξει το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και να ενισχύσει την ολυμπιακή προετοιμασία. Πρόσθεσε δε ότι η μάχη των εκλογών είναι πολιτική και ανέφερε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν με κυβέρνηση της ΝΔ. Από την πλευρά της η κ.Μπακογιάννη αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τον κ.Καραμανλή για την επιστοσύνη τους, τόνισε ότι πρόκειται για κεντρική πολιτική μάχη και επιλογή. Ανέφερε ότι τα επόμενα χρόνια θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για τα μεγάλα θέματα που θα καθορίσουν το μέλλον της Αθήνας, η οποία, όπως είπε, μας ενώνει όλους και στέκεται πάνω από κόμματα.

    [04] Κλειστό το ΧΑΑ σήμερα και τη Δευτέρα.

    29/03/2002 12:26:11

    Κλειστό θα παραμείνει σήμερα και τη Δευτέρα 1η Απριλίου το Χρηματιστήριο, λόγω του Πάσχα των καθολικών. Τις δύο αυτές ημέρες δεν θα πραγματοποιηθούν χρηματιστηριακές συναλλαγές, καθώς τα διατραπεζικά συστήματα εκκαθάρισης στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα λειτουργούν. Επίσης σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έχει θεσπιστεί ότι την Μεγάλη Παρασκευή και τη Δευτέρα του Πάσχα των καθολικών οι ελληνικές τράπεζες θα είναι ανοικτές καλύπτοντας όμως περιορισμένο φάσμα εργασιών. Τις ημέρες αυτές δεν θα γίνονται από τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα διασυνοριακές και διατραπεζικές συναλλαγές καθώς και πράξεις χρηματαγοράς κεφαλαιαγοράς ή συναλλάγματος.

    [05] ΕΣΡ:Την Τρίτη η συζήτηση για τα τηλεπαιχνίδια.

    29/03/2002 12:26:04

    Για την ερχόμενη Τρίτη ανέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τη συζήτηση για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και ΑΝΤΕΝΑ για τα τηλεπαιχνίδια ''Big Brother'' και ''Bar''. Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΣΡ συζητήθηκε το θέμα της παροχής έξι αδειών λειτουργίας εθνικής εμβέλειας. Από τον έλεγχο του ''πόθεν έσχες'' και της οικονομικής αυτοτέλειας των 10, που είχαν ζητήσει τις άδειες, διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις και έτσι το ΕΣΡ δεν παραχώρησε άδεια σε κανέναν από τους σταθμούς.

    [06] Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στο Παλαιστινιακό.

    29/03/2002 07:54:59

  • Εναντίον του αρχηγείου του Γιασέρ Αραφάτ στη Ραμάλα επιτέθηκαν τα ξημερώματα ισραηλινές δυνάμεις. Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, στο κτίριο στο οποίο βρίσκεται ο Παλαιστίνιος ηγέτης μαζί με πολλούς στενούς συνεργάτες, οι ισραηλινές δυνάμεις κατάφεραν να εισβάλουν και αυτή τη στιγμή διεξάγονται σφοδρότατες συγκρούσεις.

    [07] Σύνοδος Κορυφής στα Τίρανα- Ελληνική πρόταση.

    29/03/2002 07:54:52

  • Την ελληνική πρόταση για τη μετεξέλιξη της συνεργασίας των Βαλκανικών χωρών σε περιφερειακό οργανισμό, με δομή ανάλογη του Συμφώνου Σταθερότητας, παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στη διάρκεια της τοποθέτησής του κατά τις εργασίες της συνόδου κορυφής για τη συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στα Τίρανα.

    [08] Συνομιλίες Αλβαρο ντε Σότο με Γ. Παπανδρέου στην Αθήνα.

    29/03/2002 07:54:45

  • Συνομιλίες με τον υπουργό εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, θα έχει ο ειδικός απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλβάρο Ντέ Σότο, ο οποίος αναμένεται σήμερα στην Αθήνα προερχόμενος από την Αγκυρα.

    [09] Συνάντηση ΥΠΕΞ τεσσάρων βαλκανικών χωρών.

    29/03/2002 07:54:38

  • Μια σημαντική συνάντηση υπουργών εξωτερικών τεσσάρων Βαλκανικών χωρών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα με θέμα την προώθηση των διαδικασιών ένταξης στο ΝΑΤΟ της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

    [10] Απεργεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

    29/03/2002 07:54:25

  • Προβλήματα στις συναλλαγές του θα έχει σήμερα το κοινό με τους δήμους και τις κοινότητες, οι οποίες θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας λόγω της 24 ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

    [11] Συνεδριάζει η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

    29/03/2002 07:54:13

  • Υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ οπότε και αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη για το δήμο της Αθήνας.

    [12] Επικύρωσε η Ελλάδα το "Καταστατικό της Ρώμης".

    29/03/2002 07:54:04

  • Το ελληνικό κοινοβούλιο επικύρωσε το ''Καταστατικό της Ρώμης'' για τη λειτουργία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Για την έναρξη ισχύος του νέου διεθνούς οργάνου απαιτείται η επικύρωση από τουλάχιστον 60 κράτη και η Ελλάδα είναι η 57η χώρα που το επικυρώνει.

    [13] Ολοκληρώθηκε η απεργία των εργαζομένων στον Τύπο.

    29/03/2002 07:53:57

  • Ολοκληρώθηκε στις 6 τα ξημερώματα η 48ωρη απεργία,που είχε κηρύξει η Διασωματειακή Συντονιστική Επιτροπή των Ενώσεων των Εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ηλεκτρονικών μέσων μαζικής επικοινωνίας.

    [14] Αθλητικός Δικαστής-Απολογούνται οι υπεύθυνοι.

    29/03/2002 07:53:51

  • Ενώπιον του αθλητικού δικαστή καλούνται να απολογηθούν σήμερα από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΑΕ, οι υπεύθυνοι των ομάδων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για τα επεισόδια που στιγμάτισαν το ντέρμπυ των ''αιωνίων'' στη Λεωφόρο.

    [15] Αλλάζει το εκλογικό σύστημα .

    29/03/2002 07:53:45

  • Με άλλο εκλογικό σύστημα θα γίνουν οι μεθεπόμενες βουλευτικές εκλογές. Αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσαν ο υφυπουργός Εσωτερικών Λάμπρος Παπαδήμας και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Τζαννής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση με αφορμή την απόρριψη από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ της πρότασης νόμου ΚΚΕ και ΣΥΝ για την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος της χώρας.

    [16] Τα ξημερώματα της Κυριακής αλλάζει η ώρα.

    29/03/2002 07:53:38

  • Μεθαύριο Κυριακή 31 Μαρτίου θα αρχίσει η εφαρμογή της θερινής ώρας στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης βάσει σχετικής οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά και να δείχνουν 4. Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

    [17] Η Ελλάδα επικύρωσε τη σύμβαση για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

    29/03/2002 07:40:12

    Στις 27 Μαρτίου το Ελληνικό Κοινοβούλιο επικύρωσε το ''Καταστατικό της Ρώμης'' για την λειτουργία του Διεθνούς ΠΟινικού Δικαστηρίου.

    Για την έναρξη ισχύος του νέου διεθνούς οργάνου απαιτείται η επικύρωση από τουλάχιστον 60 κράτη. Η Ελλάδα είναι η 57η χώρα που το επικυρώνει.

    Η Διεθνής Αμνηστία με ανακοίνωση της χαιρετίζει την ''σημαντική αυτή ενέργεια της Ελλάδας ,που φέρνει ακόμα πιο κοντά την ίδρυση του μόνιμου Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου''. Η λειτουργία του Δικαστηρίου,προσθέτει η Διεθνής Αμνηστία ,θα συμβάλει αποφασιστικά στον τερματισμό της ατιμωρησίας των εγκλημάτων πολέμου και της γενοκτονίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 March 2002 - 12:30:37 UTC